Ehdokkaille


Voit asettua ehdolle edustajistoon, kun olet vaalien alkaessa täyttänyt 18 vuotta ja osuusmaksusi on kokonaan maksettu 31.12.2020 mennessä. Lisäksi sinun tulee asua Satakunnan Osuuskaupan toimialueella.

Ehdokkaan ohjeet

 

Hyvät ehdokkaat:

Teille on sähköpostiin tullut henkilökohtainen linkki vaalikoneeseen. Vaalikoneen vastaukset tulee osaltanne olla täytetty viimeistään 28.2.2021. Vaalikoneen sulkeutumisen jälkeen vastauksia ei enää pääse antamaan. Mikäli kuvaa ei ole toimitettu valokuvasovellukseen 14.2.2021 mennessä, ei kuvaa enää saa lisättyä.

 

 

 

 

Vaalijärjestyksen mukaan vähintään kolme (3) Satakunnan Osuuskaupan jäsenalueella asuvaa äänioikeutettua jäsentä voi laatia ehdokaslistan. Nämä laatijat eivät voi itse olla ehdokkaana vaaleissa. Samassa listassa on oltava ehdokkaina saman jäsenalueen jäseniä vähintään kaksi ja enintään kaksi kertaa se määrä ehdokkaita kuin jäsenalueelta voidaan valita edustajiston jäseniä. Jäsen voi olla ehdokkaana vain yhdessä ehdokaslistassa. Ehdokasasettelu alkaa maanantaina 11.1.2021 ja jatkuu 25.1. saakka.

Ehdokasasettelu on päättynyt  

Voit asettua ehdolle edustajistoon, kun olet vaalien alkaessa täyttänyt 18 vuotta ja osuusmaksusi on kokonaan maksettu 31.12.2020 mennessä.  Lisäksi sinun tulee asua Satakunnan Osuuskaupan toimialueella. Kun ryhdyt ehdokkaaksi, tarvitset asiamiehiksesi vähintään kolme äänioikeutettua kannattajaa, jotka käytännössä aloittavat ehdokasasettelun. Äänioikeus edustajiston vaaleissa on jokaisella ennen vaalivuoden alkua Satakunnan Osuuskaupan jäseneksi hyväksytyllä, 15 vuotta täyttäneellä asiakasomistajalla.  Tarkemmat ohjeet löydät vaalijärjestyksestä Satakunnan Osuuskaupan säännöistä,   vaalijärjestys sivulta 9 alkaen.

Ohje Satakunnan Osuuskaupan ehdokaslistojen tekemiseen vuoden 2021 edustajston vaalia varten

Satakunnan Osuuskaupan vaalit järjestetään joka neljäs vuosi. Vaaleissa noudatetaan suhteellista vaalitapaa. Vuoden 2021 edustajistovaalien ehdokasasettelu alkaa 11.1.2021 ja jatkuu 25.1.2021 saakka.

1.    OIKEUS EHDOKASLISTOJEN TEKEMISEEN

Vaalijärjestyksen mukaan vähintään kolme (3) Satakunnan Osuuskaupan jäsenalueella asuvaa äänioikeutettua jäsentä voi laatia ehdokaslistan. Nämä laatijat eivät voi itse olla ehdokkaana vaaleissa. Samassa listassa on oltava ehdokkaina saman jäsenalueen jäseniä vähintään kaksi ja enintään kaksi kertaa se määrä ehdokkaita kuin jäsenalueelta voidaan valita edustajiston jäseniä. Jäsen voi olla ehdokkaana vain yhdessä ehdokaslistassa. Jäsenalueelta asetettavien ehdokaslistojen enimmäismäärää ei ole vaalijärjestyksessä mitenkään rajoitettu.

Äänioikeus on jokaisella ennen vaalivuoden alkua 15 vuotta täyttäneellä ja osuuskaupan jäseneksi hyväksytyllä jäsenellä. Äänestää voi vain oman asuinpaikkansa jäsenalueen ehdokasta.

Jäsenalueiden ulkopuolella asuva jäsen voi äänestää minkä tahansa jäsenalueen ehdokasta.

2.    JÄSENALUEET JA VALITTAVIEN EDUSTAJISTON JÄSENTEN MÄÄRÄ

Vaaleissa valitaan Satakunnan Osuuskaupan sääntöjen mukaisesti 50 edustajiston jäsentä. Vuoden 2021 Satakunnan Osuuskaupan edustajiston vaalien jäsenalueet ja edustajiston paikat jakautuvat seuraavasti:

Jäsenalue 1 (Pori) valittavia jäseniä 28

Jäsenalue 2 (Eura, Eurajoki, Nakkila, Harjavalta, Ulvila) valittavia jäseniä 10

Jäsenalue 3 (Huittinen, Kokemäki, Punkalaidun, Säkylä, Sastamala) valittavia jäseniä 7

Jäsenalue 4 (Kankaanpää, Merikarvia, Pomarkku, Siikainen) valittavia jäseniä 5

3.    EHDOKKAAKSI ASETTUMINEN

Ehdokkaaksi voi asettua 31.12.2020 mennessä osuuskauppaan hyväksytty osuusmaksun kokonaan maksanut jäsen, joka vaalin alkaessa on täysivaltainen ja asuu osuuskaupan jäsenalueella. Ehdokkaan valituksi tuleminen on varmempaa sellaiselta ehdokaslistalta, jossa on paljon ehdokkaita.

4.  EHDOKASASETTELUPALVELU

Kaikki ehdokaslistat kirjataan sähköiseen ehdokasasettelupalveluun, joka sijaitsee osoitteessa www.vaalit.edita.fi/satakunta-ehdokasasettelu. Ehdokasasettelupalvelu on avoinna  11.1.2021-25.1.2021 välisen ajan. Ennen ehdokasasetteluajan päättymistä asiamiehen, vara-asiamiehen ja allekirjoittajan tulee kunkin käydä hyväksymässä lista valmiiksi.

Ehdokasasettelupalvelun käyttöä koskevat ohjeet

Ehdokasasettelupalvelun painetut ohjeet ovat saatavilla  sähköisinä vaalisivulla sekä   Satakunnan Osuuskaupan myymälöissä (Sokos, Prisma, S-marketit, Sale) sekä Prisma Mikkolan ja Prisma LÄnsi-Porin Asiakasomistaja- S-Pankki-palvelupisteissä.

5.  EHDOKASLISTAN ASIAMIES

Ehdokaslistan allekirjoittajista on yksi merkittävä ehdokaslistan asiamieheksi ja yksi varamieheksi. Asiamiehen tehtävänä on ehdokaslistan kokoamisen lisäksi tehdä S-vaalilautakunnan mahdollisesti tarpeelliseksi katsomat korjaustoimet (vaalijärjestys sivu 10 kohta 7).

6.  EHDOKASLISTAN TOIMITTAMINEN S-VAALILAUTAKUNNALLE

Sähköisen ehdokaslistan tulee olla valmis ehdokasasettelupalvelussa maanantaina 25.1.2021.

7.  EHDOKASLISTOJEN OIKAISU

S-vaalilautakunnalle määräajassa jätetyt ehdokaslistat tarkastetaan listojen saavuttua. S-vaalilautakunta antaa tarvittaessa välittömästi oikaisupyynnön asiamiehille. Asiamiehen tulee suorittaa oikaisu seitsemän päivän kuluessa tiedon lähettämisestä tai antamisesta niiltä osin kuin huomautus on tehty. Mikäli oikaistua ehdokaslistaa ei ole jätetty määräajassa, ei oikaisuun ole mahdollisuutta.

8.  EHDOKKAIDEN VALOKUVAT 14.2. mennessä valokuvasovellukseen

Kun ehdokkaan tiedot ovat sähköisessä ehdokasasettelupalvelussa, lähtee hänelle sähköpostilla ohje valokuvan ottamisesta ja lisäämisestä. Ota valokuvaamoon mukaasi vahvistussähköpostissa oleva kuvaustunnus, jolla kuvaamo käy lisäämässä valokuvasi valokuvasovellukseen. Kuvan voit lisätä myös itse osoitteessa valokuvapalvelu (edita.fi) , sinne tunnistaudut omilla pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella.  Unohtuneen tai kadonneen kuvaustunnuksen voi myös tarkastaa samasta osoitteesta. Valokuvien on oltava valokuvasovelluksessa viimeistään 14.2.

sopimusvalokuvaamot-ehdokkaille-

Valokuvapalvelun_ohje_ehdokkaille

Jäsenalueet

Satakunnan Osuuskaupan toimialue on jaettu vaaleissa jäsenalueisiin. Käytännössä se tarkoittaa, että voit asettua ehdolle ja äänestää vain omalla jäsenalueellasi. Jos kuitenkin asut toimialueen ulkopuolella, voit äänestää minkä tahansa jäsenalueen ehdokasta.

Vaaleissa valitaan Satakunnan Osuuskaupan sääntöjen mukaisesti 50 edustajiston jäsentä. Vuoden 2021 Satakunnan Osuuskaupan edustajiston vaalien jäsenalueet ja edustajiston paikat jakautuvat seuraavasti:

 

Jäsenalue 1 (Pori) valittavia jäseniä 28

Jäsenalue 2 (Eura, Eurajoki, Nakkila, Harjavalta, Ulvila) valittavia jäseniä 10

Jäsenalue 3 (Huittinen, Kokemäki, Punkalaidun, Säkylä, Sastamala) valittavia jäseniä 7

Jäsenalue 4  (Merikarvia, Pomarkku, Siikainen, Kankaanpää ja Kankaanpäähän 1.1.2021 liitettävä Honkajoki ) valittavia jäseniä 5