Lähiruoka

Lähiruokaa Satakunnasta

Satakunnan Osuuskauppa tekee vahvaa yhteistyötä satakuntalaisten tuottajien kanssa. Hyllyissä on toistatuhatta haarukkalogolla merkittyä oman maakunnan tuotetta ja lisää mahtuu mukaan.

Lähiruokaa asiakkaiden iloksi tuottavat niin pienet, muutaman tuotteen yritykset kuin laajan valikoiman tarjoajat, kuten Kivikylä, KalaValtanen, Porin Leipä ja Satamaito. Asiakas tekee toki itse valinnat, mutta tarjoamme monipuolisesti vaihtoehtoja. Haluamme, että paikallinen teollisuus ja tuottajat voivat hyvin ja ostoeurot palautuvat omalle alueelle. Yhteensä Satakunnan Osuuskaupan suurimmassa elintarvikevalikoimassa on noin 25 000 ruokatuotetta, kotimaista alkuperää ruuasta on noin 80 prosenttia. Tuomme lähiruokaa esille myymälöissä ja esittelemme ne omalla haarukkalogolla.

Satakuntalainen lähiruokatuote -kilpailu

Satakunnan Osuuskauppa järjestää lähiruokatuottajille tuoteinnovaatiokilpailun uusien lähiruokatuotteiden löytämiseksi. Lähiruokatuotekilpailussa innovoidaan uusia tuotteita kaupan valikoimiin. Osuuskauppa tukee osallistujia tuotekehityksessä yhdessä Foodwestin kanssa, voittajatuote pääsee myyntiin Satakunnan Osuuskaupan ruokakauppoihin ja saa myös markkinointitukea.

Satakunnan Osuuskaupan määrittelyn mukaan lähiruoka on Satakunnan maakunnan alueella valmistettua tai jalostettua ruokaa, jonka pääraaka-aineen pitää olla suomalaista alkuperää.