Monipuolinen työ ja työkavereiden tuki on parasta Oma parturi-kampaamossa


03.07.2024

Marika ja Terhi ovat parturi-kampaajia, joilla on molemmilla takanaan pitkä ura kauneuden parissa. Oma parturi-kampaamossa he arvostavat vakaan työnantajan tuomaa turvaa, hyvää yhteishenkeä työporukassa sekä sopivasti yllättäviä työpäiviä.

Kokeneet parturi-kampaajat Marika ja Terhi tykkäävät työssään erityisesti sen monipuolisuudesta. Heillä on omia vakioasiakkaita, jotka varaavat ajan, mutta suuri osa Oma parturi-kampaamon asiakkaista tulee ilman ajanvarausta – kätevästi kauppakäynnin yhteydessä. Se tekee ammattilaisten päivistä mielenkiintoista.

– Koskaan ei tiedä, millainen työpäivä on tulossa tai kuka seuraavaksi istuu tuoliin. Kun asiakas on ihan uusi, täytyy aina kartoittaa toiveet tarkasti, jotta lopputulos on asiakkaan mieleen ja hän tulee uudelleen. Nämä kohtaamiset tekevät työstä tosi monipuolista, Marika sanoo.

– Tässä työssä ollaan niin lähellä asiakasta, että tämä on aika henkilökohtaista. Työtä ei voi tehdä, jos ei tykkää asiakaspalvelusta. Saan kohtaamisista itsekin paljon, ja parasta on, kun näkee asiakkaan lähtevän pois tyytyväisenä, Terhi lisää.

Terhi on ollut ennen Oma parturi-kampaamoa Satakunnan Osuuskaupalla töissä 10 vuotta ja työskennellyt muun muassa Sokoksella. Marika oli aiemmin yrittäjä, mutta siirtyi Oma parturi-kampaamoon töihin vajaa 10 vuotta sitten.

– Stressittömyys ja vakaa, turvallinen työnantaja vaikuttivat päätökseeni. Hyvä esimerkki tästä oli korona-aika, jolloin monet yrittäjätutut joutuivat hankalaan paikkaan. Meillä töitä järjestyi osuuskaupan muista toimipisteistä – itsekin olin kaupan kassalla töissä muutaman kuukauden, Marika sanoo.

Molemmat arvostavat lisäksi työkavereiden vankkumatonta tukea, neuvoja ja porukan yhteishenkeä. Muilta on mahdollisuus oppia.

– Työkaverit ovat rikkaus – meillä on mahtava yhteishenki. On kiva, kun voi pyytää apua toiselta, Marika sanoo.

– Ei ole sellaista tilannetta, että täytyisi yksin pohtia jotain tilannetta. Ei monessakaan paikassa ole tällaista mahdollisuutta, että olisi näin suuri porukka samaa työtä tekeviä ja kaikki valmiita auttamaan. Jokainen voi käyttää omia vahvuuksiaan, ja jokainen voi oppia muilta. Työkaverit ovat tämän työn rikkaus, Terhi kehuu.

Marikan ja Terhin työntekijätarina on osa artikkelikokonaisuutta. Kaikki artikkelisarjan osat löydät täältä