Satakunnan Osuuskaupalle käyttöön uusi aurinkovoimala


09.07.2024

Satakunnan Osuuskaupan suurin aurinkovoimala käynnistyi kesäkuun lopulla. Uusi voimala sijaitsee Porissa MikkolaKeskuksen katolla. Aurinkosähköjärjestelmän teho on 442 kWp ja odotettu sähkön tuotto on vuositasolla noin 390 000 kWh. Sähkölämmitteisessä omakotitalossa nelihenkinen perhe kuluttaa sähköä vuodessa arviolta 19 000 kilowattituntia – MikkolaKeskuksen aurinkovoimala tuottaa siis saman verran kuin 20 sähkölämmitteistä omakotitaloa kuluttaa vuodessa. Voimalaan on kytketty lähes 1100 aurinkopaneelia, ja sen avulla saavutetaan huomattava CO2 päästövähennys, 74 300 kg vuodessa. Aurinkovoimalan toteutti Oomi Solar Oy.

Aurinkovoimalan tuottama sähkö on täysin uusiutuvaa ja se pystytään käyttämään paikallisesti Mikkolan alueella. Esimerkiksi MikkolaKeskuksessa sijaitsevien ravintolan, myymälöiden sekä toimistotilojen sähköntarpeet mukaan lukien tilojen viilennys voidaan tehdä kesäaikaan täysin aurinkosähköllä.

Satakunnan Osuuskaupalla on nyt kahdeksan aurinkovoimalaa: Prisma Mikkola, MikkolaKeskus, S-market Kankaanpää, S-market Ulvila, Hesburger Ulvila, S-market Huittinen, Sale Vanha-Ulvila ja ABC Huittinen.

Lisätietoja:

talousjohtaja Ari Pakaslahti
Satakunnan Osuuskauppa
p. 044 541 9999
ari.pakaslahti@sok.fi