Majoitus- ja ravintola- sekä liikennemyymäläkaupan ammattilaisia perehdytyksen kautta kauppaan töihin


03.04.2020

Koronavirus on vaikuttanut palvelutarjontaamme. Ravintoloistamme palvelevat vain Amarillo ja Prisma Mikkolan Ravintolamaailma take-a-way -periaatteella, samoin kuin ABC-liikennemyymälöidenkin ravintolat. Ravintoloissa ei voi ruokailla sisällä. ABC-marketit ja polttoainejakelu toimivat normaalisti. Myös Original Sokos Hotel Vaakuna Pori sulkeutuu 6.4. alkaen. Majoitus- ja ravintola-alan tehtävistä sekä ABC-liikennemyymälöistä on lomautettu noin 200 työntekijää.

Samaan aikaan ruokakaupassa koronavirusepidemia näkyy kasvaneina asiakasmäärinä. Myös ostosten määrät ovat kasvaneet. Lomautetuilta majoitus -ja ravitsemisalan- sekä liikennemyymälätyöntekijöiltä onkin kartoitettu halukkuutta siirtyä työskentelemään ruokakauppoihin. Halukkaita siirtyjiä väliaikaisesti toisen toimialan töihin onkin ilahduttavan paljon, kertoo henkilöstöjohtaja Päivi Huhtamaa.

Vaikka lomautetut ovat asiakaspalvelun ammattilaisia, vaatii toiselle toimialalle siirtyminen toki perehdytystä. Esimerkiksi kassajärjestelmät ovat toimialoilla erilaiset. Ruokakaupoissa onkin järjestetty perehdytystä alan tehtäviin; mm. kassatyö, hyllytys ja ruoan verkkokaupan keräily ovat olleet perehdytyksen aiheita.

Toimitusjohtaja Harri Tuomi kertoo olevansa ylpeä henkilökunnan toimialarajat ylittävästä osuuskauppahengestä.

Haluamme turvata asiakkaillemme ruokakauppojen palvelut toimialueellamme, samalla huolehtia ruokakauppojemme henkilökunnan jaksamisesta kovassa työpaineessa ja tarjota työtä ravintoloiden, hotellin ja liikennemyymälöiden lomautetulle henkilökunnalle. Uskon, että tämä poikkeuksellinen tilanne kasvattaa yhteishenkeämme, ja korostaa rooliamme arjen palvelujen tarjoajana, kiteyttää toimitusjohtaja Tuomi.

 

Koronavirusepidemian vaikutuksia Satakunnan Osuuskaupan toiminnoissa pystyt seuraamaan nettisivuiltamme täällä.