Satakunnan Osuuskaupan ja Palin Oy:n henkilöstölle kasvosuojaimet käyttöön


20.11.2020

Satakunnan Osuuskauppa haluaa konkreettisilla teoilla varmistaa koronan leviämisen ehkäisemistä Satakunnassa. Henkilökuntamme ja asiakkaidemme suojaamiseksi otamme kaikissa toimipaikoissamme henkilökunnan kasvosuojaimet käyttöön nyt.

Satakunnan Osuuskaupalla on tärkeä rooli alueellaan huoltovarmuuden turvaajana. Omistajia palvellaan 1200 osuuskauppalaisen voimin kymmenissä toimipaikoissa. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin puolella sijaitsevissa toimipaikoissamme kasvosuojaimet ovat jo jonkin aikaa olleet käytössä sairaanhoitopiirin suositusten mukaisesti. Satakunnan alueella koronatilanne on tähän asti ollut melko rauhallinen.

– Tartuntamäärät Satakunnassa ovat kasvussa, ja Porin seudulla on viime päivinä ollut huolestuttavia joukkoaltistumisia. Tämän vuoksi päätimme ottaa kasvosuojaimet käyttöön kaikissa toimipaikoissamme niissä työtilanteissa, joissa toimitaan lähikontaktissa asiakkaan kanssa. Haluamme omalta osaltamme toimia vastuullisesti, ja turvata henkilökuntamme ja asiakkaamme. Toivomme myös asiakkaidemme käyttävän kasvosuojainta, ja näin myös omalta osaltaan suojaavan itseään ja henkilökuntaamme. Käyttämällä kasvosuojaimia turvaamme myös palveluiden toimivuutta alueella, taustoittaa Satakunnan Osuuskaupan toimitusjohtaja Harri Tuomi.

Kasvosuojaimia käytetään tilanteissa, joissa työntekijät ovat lähikontaktissa asiakkaiden kanssa, eikä tilanteessa ei ole mahdollisuutta toimia suojapleksin takana. Kasvosuojaimia käytetään myös tilanteessa, jossa pleksin takana lähietäisyydellä toimii samaan aikaan useampi työntekijä. Ensisijaisesti henkilökuntamme suojataan visiireillä, jotka suojaavat pärskeiltä koko kasvojen alueen.

– Edelleen on tärkeää noudattaa jo aiemmin annettuja ohjeita eli huolehtia käsihygieniasta, pitää riittävä etäisyys toisiin asiakkaisiin ja henkilökuntaan, sekä suojata suu yskiessä ja aivastaessa. Henkilökuntamme ei tule oireisena töihin, ja toivomme myös asiakkaidemme tulevan toimipaikkoihimme vain terveenä. Meidän kaikkien käyttäytymisellä on merkitystä koronan leviämisen ehkäisyssä, muistuttaa Satakunnan Osuuskaupan henkilöstöjohtaja Päivi Huhtamaa.

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Harri Tuomi
Satakunnan Osuuskauppa
044 725 1551
harri.tuomi@sok.fi

henkilöstöjohtaja Päivi Huhtamaa
Satakunnan Osuuskauppa
050 544 0983
paivi.huhtamaa@sok.fi

Säännöllisesti päivitettävää tietoa Satakunnan Osuuskaupan toimenpiteistä koronatilanteen hillitsemiseksi löydät täältä.