ABC Kiikoisten uudistukset jatkuvat


09.03.2021

Syksyllä toteutettu ABC Kiikoisten Salen laajennus ja uudistus saa jatkoa, kun kiinteistössä tullaan siirtymään öljylämmityksestä maalämpöön. Taustalla vaikuttavat Suomen kunnianhimoisimmat ilmastotavoitteet: S-ryhmän on tavoitteena olla hiilinegatiivinen vuoden 2025 loppuun mennessä, eli silloin sidotaan ilmasta enemmän hiiltä kuin sinne tuotetaan.

ABC Kiikoisten Salessa siirryttiin viime syksyllä ovellisiin kylmäkalusteisiin ja kylmäaineeksi vaihdettiin järjestelmään hiilidioksidi – kuten myös ravintolan kylmähuoneisiin. Tällä ratkaisulla päästiin vanhojen kylmäaineiden päästöistä eroon, ja kalusteiden viilentämisestä aiheutuvaa lauhdelämpöä pystytään nyt hyödyntämään entistä tehokkaammin lämmityksessä. Jatkossa rakennuksen lämpö tuotetaan itse maalämmön ja lauhdelämmön muodossa. Käytettävä sähköenergia on 100 % uusiutuvaa, siitä 72,7 % on tuulivoimaa ja loput vesi- ja biovoimaa.

”Kartoitamme mahdollisuuksia uusiutuvien energiamuotojen käyttöön kaikissa uusissa S-ryhmän rakennushankkeissa. Yksiköitä uusittaessa vaihdamme lämmitysjärjestelmiä tehokkaammiksi ja ympäristön kannalta paremmiksi. Esimerkiksi vanhoja öljylämmitysjärjestelmiä on remonttien yhteydessä vaihdettu kauko- ja maalämpöön. On mahtavaa, että ABC Kiikoinen on mukana uusiutuvien energiamuotojen käyttöönotossa”, sanoo ryhmäpäällikkö Kimmo Järvi.

Maalämmön rakennustyöt alkavat viikolla 10 ja uuteen lämmitysmuotoon siirrytään viikolla 16. Liikennemyymälä palvelee normaalisti uudistuksen ajan.

 

Lisätietoja:
ryhmäpäällikkö Kimmo Järvi
ABC-liikennemyymälä- ja polttonestekauppa
Satakunnan Osuuskauppa
kimmo.jarvi@sok.fi
p. 029 004 2025

kiinteistöpäällikkö Mika Salo
Satakunnan Osuuskauppa
mika.salo@sok.fi
p. 029 009 6023