Vinkit sujuvaan joulun ruokaostosten tekoon


09.12.2020

Joulun ruokaostokset kannattaa suunnitella hyvin, ja hyödyntää laajoja aukioloaikoja ja verkkopalveluita.

Ruoka on tärkeä osa joulunviettoamme. Jouluruoan merkitys saattaa entisestään tänä vuonna korostua, kun koronan vuoksi aiempaa useampi viettää joulua kotona. Koronaepidemian vuoksi on syytä kuitenkin tarkkaan miettiä omaa jouluun liittyvää asiointia, jotta välttyy suurimmilta ruuhkilta.

Joulu on ruokakaupan vilkkaimpia ajankohtia. Jouluaatonaatto, keskiviikko 23.12., lienee tänä vuonna kiireisin kauppapäivä. Mahdollisuuksien mukaan kannattaa tehdä ostokset jo alkuviikolla ja laajoja aukioloaikojamme hyödyntäen. Prisma Mikkola palvelee 18.-23.12. laajennetuin aukioloajoin klo 7-24. Prismojen ruokatorit palvelevat joka päivä klo 21 asti, jouluaattona klo 16 asti. Kaikki muut ruokakauppamme ovat auki normaalisti jouluaattoon asti, jolloin myymälät sulkeutuvat joko klo 15 tai klo 16. Joulupäivän rauhoitamme joulun viettoon ja yksikkömme ovat suljettuina. Poikkeuksen tekee Porissa S-market Tikkula, joka palvelee joulunpyhinäkin ympäri vuorokauden, sekä ABC-liikennemyymälämme (Huittinen, Kiikoinen, Tikkula Pori), jotka palvelevat kukin normaalein aukioloajoin.

Katso oman ruokakauppasi aukioloajat täältä

Joulun ruokaostokset kannattaa huolellisesti suunnitella etukäteen, jotta asiointi myymälässä käy mahdollisimman sujuvasti ja nopeasti. Yhteishyvä.fi ja Foodie.fi-sivustot tarjoavat runsain määrin reseptejä, joista mieluisimpien ainesosat voi lisätä ostoslistaan. Foodie.fi-sivustolla pystyt myös myymäläkohtaisesti etsimään tietyn tuotteen sijainnin myymälässä, jos haluat nopeuttaa asiointia, vinkkaa Satakunnan Osuuskaupan market- ja tavaratalokaupan toimialajohtaja Jussi Kaartinen.

Käytettävissäsi on ruoan keräyspalveluita ympäri maakuntaa

Ruokakaupoissa asioinnin lisäksi Satakunnan Osuuskaupalla on nyt tarjolla aiempaa enemmän ruoan keräyspalveluita.

-Ruoan verkkokauppa toimii nyt molemmissa Prismoissamme. Syksyllä avasimme S-market Kankaanpäähän ruoan verkkokaupan, ja nyt olemme 10.12. avaamassa saman palvelun myös S-market Huittisiin. Ruoan verkkokaupat löytyvät nettiosoitteesta www.foodie.fi. Myös keväällä avattu Ostosapu.fi-palvelumme toimii edelleen Porissa Sale Paratiisinmäessä ja S-market Herkussa, Sale Laviassa ja Honkajoella, S-market Harjavallassa, Kokemäellä ja Merikarvialla. Ostosapu.fi-palvelusta ruokaostoksia voi tehdä soittamalla numeroon 029 009 7700 arkisin klo 7-15, sähköpostitse tai viemällä täytetty ostoslista myymälään. Ostokset voi sovittuna ajankohtana noutaa myymälästä, osassa myymälöistä ostoksille voi ostaa kotiinkuljetuksen tiettyinä kuljetuspäivinä. Lisätietoja Ostosavusta saat nettiosoitteesta www.ostosapu.fi tai myymälästä. Ostosapu.fi-palvelun kehitimme koronavirusepidemian aikaiseksi avuksi etenkin niille, jotka eivät voi asioida myymälässä, kertoo toimialajohtaja Jussi Kaartinen.

Lisätietoja:
toimialajohtaja Jussi Kaartinen
market- ja tavaratalokauppa, Satakunnan Osuuskauppa
050 388 3045
jussi.kaartinen@sok.fi