Sokos Satakunta 50 v 13.9.2023


14.09.2023

13.9.1973 avattiin Yrjönkadun ja Mikonkadun kulmaan muotia, kauneutta ja kodin ja vapaa-ajan tuotteita myyvä tavaratalo. Porilaiset odottivat avausta innoissaan ja avauspäivänä tavarataloon kävi tutustumassa yli 30 000 asiakasta.

Tuosta iloisesta avauspäivästä on kulunut nyt 50 vuotta. Sokos Satakunta on edelleen paikallaan, ulkoasuun on tullut vuosien varrella muutoksia, samoin tarjontaan. Tavaratalo on pysynyt ajan hengessä mukana ja mukautunut kysynnän ja toimintaympäristön muuttumisen mukana.

Tavaratalopäällikkö Nina Martin sai idean koostaa 50 vuoden ajalta kertyneistä muistoista juhlanäyttelyn. Näyttelyn avajaisia vietettiin 13.9.2023 tavaratalon katutasossa kutsuvieraiden kera. Market- ja tavaratalokaupan toimialajohtaja Jussi Kaartinen toivotti vieraat tervetulleeksi ja kertoi Sokoksen vaiheista ennen ja nyt.

Tavaratalopäällikkö Nina Martin oli erityisen iloinen siitä, että lukuisa määrä Sokoksen eläkeläisiä oli noudattanut kutsua. Mukana oli useita, jotka olivat olleet työssä jo avajaispäivänä, ja heillä oli paljon mielenkiintoista kerrottavaa vuosien varrelta. Kuvista ja lehtileikkeistä löytyi tuttuja kasvoja ja albumeita oli mielenkiitoista selailla. Hauska yksityiskohta on, että jotkut nimet elävät edelleen Sokoksen arjessa, vaikka niiden synty ei kaikilla nykyisillä työntekijöillä ole ennen ollut tiedossa. Esimerkiksi toisen kerroksen varastoa sanotaan Muksulaksi ja nyt selvisi, että paikalla on oikeasti joskus sijainnut valvottu leikkitila, johon voi jättää lapsen ostoskäynnin ajaksi. Kuvassa alkuperäinen sokoslainen Pirjo Jutila ja tavaratalopäällikkö Nina Martin, joilla oli paljon juteltavaa kutsuvierastilaisuuden aikana.

Toivotamme onnea ensimmäiselle 50 vuodelle -kuten vieraskirjaankin oli kirjoitettu. Vieraskirja muuten oli sekin vuodelta 1973. Hyvin säilynyt, kuten Sokoskin.

Näyttely on avoinna Sokos Satakunnan katutasossa ma-pe kello 9–18.