Sokos Satakunnan sähköautojen latausasema on avattu


13.03.2024

Satakunnan Osuuskaupan investoinnit sähköautojen latausasemaverkostoon jatkuvat voimakkaasti tänä vuonna. Porin Sokokselle aukesi tänään kahdeksan peruslatauspisteen latausasema, joka tuo lisää mahdollisuuksia sähköautojen lataukseen ydinkeskustan alueella. Kesän 2024 loppuun mennessä ABC-latausasemia on Satakunnan Osuuskaupan toimipaikkojen yhteydessä jo 15 kappaletta. Tulevissa avauksissa satsataan erityisesti suurteholataukseen.

Uusia ABC-latausasemia avataan Satakunnan Osuuskaupassa tänä vuonna S-marketien ja ABC-liikennemyymälöiden yhteyteen: S-market Harjavalta ja Kokemäki sekä ABC-liikennemyymälät Kiikoinen ja Tikkula saavat suurteholatausasemat. Osassa rakennustyöt ovat jo alkaneet, tarkemmat ajankohdat avauksille tarkentuvat kevään aikana.

-Peruslatauspisteiden lisäksi ABC-latausasemille avataan asiakkaiden toiveiden mukaisesti useita suurteholatauspisteitä, joilla auton voi ladata nopeasti myös lyhyemmän asioinnin yhteydessä. S-ryhmällä on jo nyt 900 teho- ja suurteholatauspisteen verkosto valtakunnallisesti, ja Satakunnan Osuuskauppa on mukana kasvattamassa sitä entisestään, ryhmäpäällikkö Kimmo Järvi kertoo.

Satakunnan Osuuskaupan ensimmäiset ABC-latausasemat avattiin syksyn 2021 aikana. Tällä hetkellä niitä on yhteensä 10 kappaletta. Asemilla on peruslatauspisteitä (teho max. 22 kW) yhteensä 32, teholatauspisteitä* (teho max. 100 kW) 7 ja suurteholatauspisteitä (teho max. 150 kW) 21 kappaletta.

Valtakunnallisesti ABC-latausverkosto on laajentunut voimakkaasti ja latausasemia oli vuoden 2023 lopussa 294. ABC-latauksella on Suomen suurin teho- ja suurteholatausverkosto. Ensimmäinen ABC-latausasema avattiin 27.4.2021 Prisma Itäkeskuksen yhteyteen Helsinkiin.

Asiakkailta kiitosta hinnoittelumallista

ABC-latauksen asiakkaat ovat olleet erityisen tyytyväisiä ABC-latauksen hinnoittelumalliin. Hinnoittelu on käyttäjien toiveiden mukaisesti kilowattituntiperusteinen sekä perus- että teho- ja suurteholatauksessa, eli asiakas maksaa ladatusta sähköstä.

ABC-latauksen koko asiointi tapahtuu ABC-mobiili-sovelluksen avulla. Sovelluksesta löytyy mm. latauspisteiden tila ja määrät, tehotiedot sekä ajankohtaiset hinnat.

Lisätietoa ABC-latauksesta ja verkoston ajantasainen tilanne on kerrottu ABC-mobiilissa tai osoitteessa
https://www.abcasemat.fi/sahkoauton-lataus

Lisätietoja:
ryhmäpäällikkö Kimmo Järvi
Satakunnan Osuuskauppa
p. 050 5360345
kimmo.jarvi@sok.fi