Satakunnan Osuuskauppa suunnittelee rakentavansa kattavan sähköautojen latausverkoston toimialueelleen


08.04.2021

Satakunnan Osuuskauppa suunnittelee rakentavansa 26 yksikköönsä sähköautojen latauspisteet vuoteen 2024 mennessä. ABC-latausverkosto rakennetaan Prismojen, S-markettien, Sale-myymälöiden, Original Sokos Hotel Vaakuna Porin, Sokos-tavaratalon ja ABC-liikennemyymälöiden yhteyteen lähelle arjen asiointia. Latauspisteiden sähkö on uusiutuvaa energiaa.

Ladattavien autojen määrä on voimakkaassa kasvussa. ABC-ketjun arvion mukaan sähköautoja tai ladattavia hybridejä arvioidaan olevan Suomessa vuonna 2030 yli 500 000. Kasvava ladattava sähköautokanta edellyttää huomattavasti nykyistä laajempaa ja saavutettavampaa latausverkostoa.

Tämän vuoden loppuun mennessä on suunniteltu toteutettavaksi sähköautojen latauspisteet Prisma Mikkolaan, Prisma Länsi-Poriin sekä Ulvilan Sahamäen uuteen yksikköön. Tavoitteena on kasvattaa latauspisteiden verkostoa vuosittain, vuonna 2024 sähkölataus on mahdollista jo 30 eri toimipaikassa toimialueellamme. Jo olemassa olevat yhteistyökumppaneiden latauspisteet ABC-liikennemyymälöissä sekä Porin Original Sokos Hotel Vaakunassa palvelevat kuten ennenkin, toimialajohtaja Pekka Kakko kertoo.

Kaikki uudet sähkölatauspisteet toimivat saman ABC-lataus-brändin alla riippumatta siitä, minkä toimipaikan yhteydessä ne ovat.

Markkinoiden helpoin ja luotettavin lataus

ABC-latauksen tavoitteena on olla asiakaskokemuksen ja luotettavuuden näkökulmasta markkinoiden johtava latauspalvelun tarjoaja. Tavoitteeseen päästään markkinoiden parhailla laitteilla, helpolla ja nopealla asioinnilla sekä kilpailukykyisellä hinnalla, josta kertyy Bonusta.
Asiointi ja maksaminen tapahtuu ABC-mobiililla, jota käyttävät jo sadat tuhannet tyytyväiset asiakkaat. Vaihe vaiheelta ABC-mobiilista on kehitetty sovellus, jossa on kaikki autoilijan tarvitsemat palvelut.

Sähkö uusiutuvaa tuulivoimaa, laitteet Suomesta

Latauspisteiden sähkö on pääosin S-ryhmän itse tuottamaa uusiutuvaa tuulivoimaa. S-ryhmässä on investoitu jo vuosia tuulivoimaan sekä aurinkosähköön.
Laitteistot toimittaa kotimainen sähkölatauslaitteiden edelläkävijä kotimainen Kempower, jonka laitteistoista asiakkaat ovat antaneet tyytyväistä palautetta. Kempowerin laitteistot rakennetaan Lahdessa.

S-ryhmä sähköistämässä koko Suomen

Satakunnan Osuuskaupan latauspisteverkoston laajentaminen on osa S-ryhmä-tasoista hanketta. S-ryhmän tavoitteena on rakentaa vuosien 2021–2024 aikana koko maan kattava sähköautojen latauspisteverkosto ABC-asemien, markettien ja hotellien yhteyteen. Laajan sähkölatausverkoston kehittämisen ohella kehitetään myös muita liikenteen energiamuotoja.

Lisätietoja:
Toimialajohtaja Pekka Kakko
majoitus- ja ravitsemiskauppa, ABC-liikennemyymälä- ja polttonestekauppa
Satakunnan Osuuskauppa
p. 050 598 6219
pekka.kakko@sok.fi