Satakunnan Osuuskauppa palkkaa noin 600 kesätyöntekijää


04.06.2024

Satakunnan Osuuskauppa sai tänä vuonna enemmän kesätyöhakemuksia kuin koskaan ennen. Täksi kesäksi palkataan noin 600 kesätyöntekijää.

– Palkkaamme monen ikäisiä osaajia kaikkiin auki tuleviin työtehtäviimme. Tänä vuonna kerroimme hakevamme myös kesätöihin kaiken ikäisiä. Saimmekin ennätysmäärän, noin 2 200 kesätyöhakemusta. Työnhakuvaiheessa emme kysy hakijan ikää, joten emme pysty kertomaan, miten suuri määrä hakijoista oli iäkkäämpiä, mutta jokaisessa noin kolmessakymmenessä kesätyöhakuun liittyvässä ryhmähaastattelussa heitä oli mukana. Löysimme hakijoiden joukosta todella hyviä kesätyöntekijöitä: jo aiemmin meillä kesätöissä olleita sekä myös ensikertalaisia, ja heidän joukossaan on myös hieman vanhempia henkilöitä, iloitsee Satakunnan Osuuskaupan henkilöstöjohtaja Päivi Huhtamaa.

– Palkkaamme tänä kesänä noin 600 kesätyöntekijää. Tässä luvussa ovat mukana myös nuorimmat kahden viikon palkalliseen Tutustu työelämään ja tienaa-harjoittelujaksolle tulevat. Kesätyöntekijät sijoittuvat eri toimialoille erityyppisiin asiakaspalvelutehtäviin ympäri toimialuettamme, kertoo Huhtamaa.

Kesätyöt ovat ensimmäisillä jo alkaneet

– Kesätyöjaksot ovat eri mittaisia, nuorimpien kahden viikon jaksosta useampaan kuukauteen asti. Kesätyön alkaessa annetaan tarvittava perehdytys. Perehdytyksen lisäksi tärkeää on muun työyhteisön tuki, sekä kesätyöntekijän oma positiivinen asenne ja rohkeus uusien tilanteiden ja ihmisten kohtaamisessa. Etenkin ensikertalaiselle kesätyön alku saattaa olla hyvin jännittävää, toivonkin kesätyöntekijöidemme saavan mahdollisuuden onnistua asiakaspalvelutyössä pienestä jännittämisestä ja epävarmuuden hetkistä huolimatta, sanoo Huhtamaa.

Lisätietoja:
henkilöstöjohtaja Päivi Huhtamaa
Satakunnan Osuuskauppa
p. 050 544 0983
paivi.huhtamaa@sok.fi

Satakunnan Osuuskauppa on Satakunnan suurin yksityinen työnantaja. Olemme mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa. S-ryhmä on tänäkin vuonna pääyhteistyökumppani kampanjassa, jonka tavoitteena on tarjota nuorille enemmän laadukkaita kesätyöpaikkoja ja hyviä kesätyökokemuksia.