Satakunnan Osuuskauppa on aloittanut Prisma Raudassa muutosneuvottelut, jotka voivat jopa johtaa toimipaikan sulkemiseen


01.08.2023

Satakunnan Osuuskauppa on antanut 31.7. muutosneuvotteluesityksen asiaa koskien Prisma Raudan henkilökunnalle.

Satakunnan Osuuskauppa harkitsee Porin Prisma Raudan sulkemista tappiollisen toiminnan vuoksi. Mikäli yksikkö suljetaan, sen toimintoja ja palveluita siirretään osittain Prisma Mikkolan yhteyteen ja Prisma Raudan työntekijöille pyritään tarjoamaan töitä Satakunnan Osuuskaupan muista toimipaikoista.

− Prisma Raudan toiminta on ollut tappiollista. Lisäksi ennuste vallitsevan taloustilanteen myötä on, että kotitalouksien käyttämä rahamäärä rakentamiseen ja remontointiin tulee olemaan vähäistä lähitulevaisuudessa. Myös rakennusalan yritysten näkymät ovat heikohkot. Mikäli nyt harkittava muutos toteutuu, tavoite on antaa jatkossa Prisma Mikkolan katon alta entistä kattavampi tuote- ja palveluvalikoima, kertoo toimialajohtaja Jussi Kaartinen.

Prisma Rauta Pori (ent. Kodin Terra) avattiin vuonna 2009 ja sen toiminta on jo pidemmän aikaa ollut tappiollista. Keväällä 2022 konseptia uudistettiin, kun Kodin Terra muuttui Prisma Raudaksi. Myymälän toimintaa on vuosien aikana kehitetty monin eri tavoin. Valitettavasti liiketoiminta on kuitenkin jatkunut kannattamattomana.

Muutosneuvottelut koskevat koko Prisma Raudan henkilökuntaa, yhteensä noin 43 työntekijää. Mikäli Prisma Rauta päädytään sulkemaan, pyritään kaikille sen vakituisille työntekijöille tarjoamaan töitä Satakunnan Osuuskaupan muista toimipaikoista.

Seuraavan kerran tiedotamme asiasta muutosneuvotteluiden päätyttyä syyskuun puolen välin jälkeen.

 

Lisätietoja:

toimialajohtaja Jussi Kaartinen
market- ja tavaratalokauppa, Satakunnan Osuuskauppa
p. 050 388 3045
jussi.kaartinen@sok.fi