Satakunnan Osuuskauppa lahjoittaa 30.000 euroa koronan vaikutusten lieventämiseen


11.05.2020

Koronaepidemia on vaikuttanut voimakkaasti monin tavoin kaikkien elämään. Huoli omasta ja läheisten terveydestä, toimeentulosta ja tulevaisuudesta painaa mieltä. Myös yksinäisyys ja turvattomuuden tunne on lisääntynyt. Koronan vaikutukset saattavat ulottua pitkällekin tulevaisuuteen.

-Paikallisten ihmisten omistamana osuustoiminnallisena yrityksenä haluamme tehdä kaikkemme tämän vaikean tilanteen helpottamiseksi, ja olemme päättäneet lahjoittaa 30.000 euroa toimialueemme asukkaisiin kohdistuvien koronakriisin vaikutusten lieventämiseksi. Luotettavaksi kumppaniksi lahjoituksen toimeenpanoon valitsimme SPR Satakunnan Piirin, jonka kanssa olemme tehneet pitkään monimuotoista yhteistyötä, kertoo Satakunnan Osuuskaupan toimitusjohtaja Harri Tuomi lahjoituksen taustoista.

– Koronakriisi on vaikuttanut jollain tavalla meidän kaikkien elämään. Yhteiskunnassamme on kuitenkin ryhmiä, jotka ovat muita haavoittuvampia. Lapsiperheiden elämä on tänä keväänä mullistunut monin tavoin. Monet perheet ovat joutuneet kohtaamaan taloudellisia vaikeuksia esimerkiksi koronan aiheuttamien lomautusten ja irtisanomisten myötä. Sosiaaliset kontaktit vähenivät minimiin etäkoulun ja etätyön myötä, myös harrastukset ovat pääosin olleet katkolla. Arkea on vietetty pitkälti kotosalla paljon normaalia pienemmissä piireissä, pohtii Tuomi.

Ikäihmisten kohdalla koronan vaikeimmat vaikutukset ovat varmasti yksinäisyyden ja turvattomuuden lisääntyminen sekä itsemääräämisoikeuden tunteen väheneminen. Omaiset ja ystävät eivät ole päässeet aiempaan tapaan vierailemaan vanhusten luona. Myös lasten ja nuorten elämä on muokkautunut uusiksi koronaepidemian vuoksi. Koulut suljettiin ja siirryttiin koteihin etäopetukseen. Harrastukset jäivät tauolle, kavereita ei enää saanut tavata niin kuin ennen. Monilta nuorilta korona on vienyt kesätyöt.

Halusimme suunnata tukemme lapsiperheille ja ikäihmisille sekä lapsille ja nuorille, ja näin kertoa, että meillä yhteisönä on toivoa ja hyvä tulevaisuus edessämme, kun toimimme yhdessä toisiamme auttaen. Suurin osa lahjoituksesta jaetaan lapsiperheille ja ikäihmisille konkreettisesti lahjakorttien muodossa. Lahjakorttien saajat on valittu yhteistyössä eri viranomaisten kanssa ja ne toimitetaan lapsiperheille ja ikäihmisille SPR Satakunnan piirin paikallisosastojen sekä viranomaisten kautta.

Monelle lapselle ja nuorelle koronaepidemia aiheuttaa sen, että esim. harrastuksiin liittyvät kesän leirit ja tapahtumat saattavat peruuntua. SPR Satakunnan piiri on Koivuniemen leirikeskuksessa järjestänyt pelastuspalveluleiriä jo 20 vuoden ajan 7-20 vuotiaille lapsille ja nuorille. Leirillä lapset ja nuoret oppivat erilaisia ensiapu- ja valmiustaitoja, yhdessä toimimista sekä kodin turvallisuutta. Satakunnan Osuuskaupan tuella ensi kesän leiri toteutuu virtuaalisena, jolloin siihen voi maksutta osallistua niin moni lapsi ja nuori kuin haluaa. Virtuaalileiri tuo lapselle ja nuorelle mahdollisuuden leirielämykseen kotona. Lisätietoja leiristä löytyy lähiaikoina osoitteesta satakunta.punainenristi.fi

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Harri Tuomi
Satakunnan Osuuskauppa
p. 044 725 1551
harri.tuomi@sok.fi

toiminnanjohtaja Paula Ilén
SPR Satakunnan piiri
p. 040 563 0118
paula.ilen@punainenristi.fi