Satakunnan Osuuskaupassa varaudutaan sopeuttamaan toimintaa korona-viruksen vaikutusten vuoksi


18.03.2020

Korona-viruspandemia vaikuttaa tällä hetkellä erityisesti matkailu- ja ravitsemistoimialaan Satakunnan Osuuskaupassa. Kysyntä ja asiakasmäärät ovat muilla toimialoilla kuin päivittäistavarakaupassa vähentyneet täysin poikkeuksellisesti, ja arvio on, että tilanne tulee edelleen vaikeutumaan. Tämän vuoksi Satakunnan Osuuskauppa käynnistää osassa toimintojaan 18.3.2020 yhteistoimintaneuvottelut, arvioidakseen henkilöstön lomauttamistarvetta ja kartoittaakseen väliaikaisia toimia, joilla selviydytään tämän poikkeuksellisen tilanteen yli.

Neuvottelujen kohteena ovat Satakunnan Osuuskaupan toimialoista auto- ja autotarvikekaupan henkilöstö, majoitus- ja ravitsemiskaupan henkilöstö, liikennemyymäläkaupan henkilöstö sekä market- ja tavaratalokaupan henkilöstöstä Kodin Terran, Sokoksen, Emotionin ja parturi-kampaamon henkilöstö.

Lomauttamisuhan alla arvioidaan olevan 500 työntekijää. Lomautuksen arvioitu kesto on enintään 90 päivää. Neuvottelujen ulkopuolelle on rajattu marketkaupan päivittäistavarayksiköiden henkilöstö, Prismojen käyttötavaraosastojen ja S-Pankin henkilöstö, tulosvastuulliset esimiehet, sekä asiantuntija- ja tukitehtävät, joissa toimitaan kriisitilanteiden hallitsemiseksi ja toiminnan jatkuvuuden ylläpitämiseksi.

”Haluamme varmistaa henkilökuntamme työllistymistä, ja toisaalta jaksamista, tilanteessa jossa osassa toimialoista asiakkaat kaikkoavat ja toisella toimialalla asiakkaita on normaalia paljon enemmän. Työskentelemme aktiivisesti tarjotaksemme työtä yli toimialarajojen niin, että ruokakauppoihin saataisiin toisilta toimialoilta lisää työvoimaa. Toisella toimialalla työskentely onkin meillä saatu jo hyvin käynnistymään. Asiakasmäärät päivittäistavarakaupassa sekä ruoan verkkokaupassa ovat olleet korona-viruksen vaikutuksesta tavanomaista paljon suuremmat, samoin ostosten määrät. Mikäli työntekijöillä on valmiutta siirtyä toisilta toimialoilta kaupan alan tehtäviin, voi tämä vaikuttaa merkittävästi mahdollisten lomautusten määrään”, kertoo Satakunnan Osuuskaupan toimitusjohtaja Harri Tuomi.

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Harri Tuomi
Satakunnan Osuuskauppa
puh. 044 725 1551
harri.tuomi@sok.fi