Satakunnan Osuuskaupan tammi–maaliskuun veroton vähittäismyynti 85,1 miljoonaa euroa


19.04.2024

Marketkaupan myynti jatkui vahvana

Marketkaupan veroton vähittäismyynti tammi–maaliskuussa oli 61,7 miljoonaa euroa, jossa oli kasvua 5,1 prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Marketkaupassa korostui edelleen hintakilpailukyvyn merkitys. Päivittäistavarakaupassa kehitystä vauhdittivat myös tälle vuodelle osunut karkauspäivä sekä pääsiäisen viime vuotta aikaisempi ajankohta, joka siirsi sesongin myyntiä huhtikuulta maaliskuulle.

– Arviomme mukaan päivittäistavarakaupassa myyntimme on kasvanut alkuvuonna markkinaa paremmin. Monipuolinen ja edullinen ostoskori on osuuskaupan peruslupaus, josta pidämme kiinni. Myös asiakasomistajuuden etuja arvostetaan. Esimerkiksi Bonus on aidosti rahaa omalle tilille, Satakunnan Osuuskaupan toimitusjohtaja Harri Tuomi toteaa.

Tasaista kehitystä matkailu- ja ravitsemiskaupassa sekä liikennekaupassa haastavasta toimintaympäristöstä huolimatta

Matkailu- ja ravitsemiskaupan tammi–maaliskuun myynti oli 3,2 miljoonaa euroa. Myynti säilyi lähes samalla tasolla kuin edellisvuoden vastaavana ajankohtana. Tätä voidaan pitää hyvänä tuloksena vallitsevassa taloustilanteessa.

Liikennekaupan kokonaismyynti tammi–maaliskuussa oli 17,2 miljoonaa euroa. Edellisvuoden tasosta euromääräinen myynti ylittyi hiukan, vaikka polttonesteiden maailmanmarkkinahinnat laskivat. Haastavasta toimintaympäristöstä huolimatta myynti kehittyi hyvin ABC-ketjun eri palveluissa. Asiakasomistajat ovat entistäkin paremmin ottaneet myös Karla-autohuoltoketjun omakseen, kun se jatkoi osuuskaupan liiketoimintona autokaupasta luopumisen jälkeen. Huoltomyynti oli tammi-maaliskuussa yli 14 prosentin kasvussa.

Satakunnan Osuuskaupan veroton kokonaismyynti väheni 11 prosenttia edellisen vuoden vastaavasta ajankohdasta Prisma Raudan lopettamisesta ja Palin Oy:n liiketoiminnan myymisestä johtuen.

Vuosi käyntiin investointien toteutuksella

Vuosi alkoi jo aiemmin alkuvuoteen suunniteltujen investointien toteutuksella. Porin Sokoksen pysäköintialueelle avattiin juuri ABC-sähkölatauspiste. Uusia ABC-latauspisteitä on tulossa vielä neljään yksikköömme tämän vuoden aikana. Sokos Hotel Vaakunan huoneremontti alkoi heti vuodenvaihteen jälkeen, ensimmäinen vaihe saadaan kesäksi valmiiksi. Prisma Länsi-Porin laaja uudistus alkoi myös heti vuoden vaihduttua, ja on piakkoin valmis.

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Harri Tuomi
Satakunnan Osuuskauppa
p. 044 725 1551
harri.tuomi@sok.fi

talousjohtaja Ari Pakaslahti
Satakunnan Osuuskauppa
p. 044 541 9999
ari.pakaslahti@sok.fi