Satakunnan Osuuskaupan edustajistovaalien ehdokasasettelu alkaa


08.01.2021

Satakunnan Osuuskauppa näkyy jo nyt monella tavalla jäsentensä arjessa. Mitä muuta osuuskaupan jäsenet odottavat omalta kaupaltaan? Mikä rooli osuuskaupalla voisi tulevina vuosina olla alueen kehityksessä? Näihin kysymyksiin haetaan vastauksia Satakunnan Osuuskaupan pian alkavissa vaaleissa.

-Yrityksiltä odotetaan tekoja niin globaalien haasteiden kuin arjen ongelmakohtien ratkomiseksi. Me Satakunnan Osuuskaupassa haluamme toimia koko toimialueemme parhaaksi, ja haastaa jäsenemme pohtimaan, mitä toiveita heillä on alueemme kehittämiseksi, Satakunnan Osuuskaupan talousjohtaja Ari Pakaslahti kertoo.

-Edustajiston jäsenten ei tarvitse olla kaupan alan eikä hallinnon ammattilaisia. Tärkeintä on kiinnostus oman asuinympäristönsä kehittämiseen ja ajatukset siitä, miten osuuskauppa voisi olla oman toimintansa kautta tekemässä Satakunnasta ja koko Suomesta parempaa paikkaa elää, Pakaslahti sanoo.

Jäsenellä on todellista valtaa

S-ryhmän alueosuuskaupat ovat jäsentensä omistamia yrityksiä, jonka päätöksentekoon jäsenet voivat ottaa monella tapaa osaa. Jäseniä osuuskaupoissa edustaa edustajisto, joka valitaan vaaleilla osuuskaupan jäsenistä eli asiakasomistajista joka neljäs vuosi.

Edustajisto muun muassa päättää osuuskaupan säännöistä, vahvistaa edellisen vuoden tilinpäätöksen ja päättää ylijäämän käytöstä sekä valitsee hallintoneuvoston jäsenet ja tilintarkastajat. Lisäksi edustajiston jäsenet voivat tehdä hallitukselle aloitteita osuuskaupan toimialaan liittyvistä asioista.

Näin vaalit etenevät

Satakunnan Osuuskaupan vaalien ehdokasasettelu alkaa 11.1. ja jatkuu 25.1.2021 asti. Osuuskaupan vaaleissa voi olla ehdokkaana jäsen, joka on hyväksytty osuuskaupan jäseneksi 31.12.2020 mennessä, on maksanut osuusmaksun kokonaan, on täysivaltainen ja asuu jäsenalueella. Osuuskauppojen yhteiseltä vaalisivulta osuuskauppavaalit.fi pääset tutustumaan vaaleihin liittyviin asioihin, mm. helppoihin ohjeisiin ehdokkaaksi ryhtymiseen.

Satakunnan Osuuskaupan vaalien ehdokaslistat julkistetaan 5.3.2021, äänestysaika on 8.3.-22.3.2021. Osuuskaupan edustajistoon valitaan yhteensä 50 jäsentä. Vaalien tulos julkistetaan viimeistään 14 päivän kuluttua äänestysajan päättymisestä.

Vaalissa äänioikeutettuja ovat kaikki ennen vaalivuoden alkua jäseniksi hyväksytyt ja 15 vuotta täyttäneet osuuskaupan jäsenet.

Satakunnan Osuuskaupan vaalisivut löydät täältä

Lisätietoja:

talousjohtaja Ari Pakaslahti
Satakunnan Osuuskauppa
p. 044 541 9999
ari.pakaslahti@sok.fi