Satakunnan Osuuskaupan ABC-latausverkosto laajenee vuoden 2024 aikana


10.11.2023

Viisi uutta sähköautojen latausasemaa ensi vuonna eri puolille Satakuntaa

Satakunnan Osuuskaupan investoinnit sähköautojen latausasemaverkostoon jatkuvat voimakkaasti ensi vuonna. Vuoden 2024 loppuun mennessä ABC-latausasemia on Satakunnan Osuuskaupan toimipaikkojen yhteydessä jo 15 kappaletta. Uusissa avauksissa satsataan erityisesti suurteholataukseen.

Uusia ABC-latausasemia avataan S-markettien, ABC-liikennemyymälöiden ja Sokos-tavaratalon yhteyteen. S-market Harjavalta ja Kokemäki sekä ABC-liikennemyymät Kiikoinen ja Tikkula saavat suurteholatausasemat. Sokos Satakuntaan Poriin rakentuu peruslatauskenttä. Jokaisella ABC-latausasemalla on useampi latauspiste, joilla vastataan kasvavaan ladattavien autojen määrään.

– Peruslatauspisteiden lisäksi ABC-latausasemille avataan asiakkaiden toiveiden mukaisesti useita suurteholatauspisteitä, joilla auton voi ladata nopeasti myös lyhyemmän asioinnin yhteydessä. S-ryhmällä on jo nyt yli 700 teho- ja suurteholatauspisteen verkosto valtakunnallisesti, ja Satakunnan Osuuskauppa on mukana kasvattamassa sitä entisestään, ryhmäpäällikkö Kimmo Järvi kertoo.

Satakunnan Osuuskaupan ensimmäiset ABC-latausasemat avattiin syksyn 2021 aikana. Tällä hetkellä niitä on yhteensä 10 kappaletta. Asemilla on peruslatauspisteitä (teho max. 22 kW) yhteensä 32, teholatauspisteitä* (teho max. 100 kW) 3 ja suurteholatauspisteitä (teho max. 150 kW) 21 kappaletta. Kuluvan vuoden aikana ABC Huittisten asemaa laajennetaan vielä neljällä suurteholatauspisteellä.

Valtakunnallisesti ABC-latausverkosto on laajentunut voimakkaasti ja latausasemia on vuoden 2023 loppuun mennessä yli 300. ABC-latauksella on Suomen suurin teho- ja suurteholataus verkosto. Ensimmäinen ABC-latausasema avattiin 27.4.2021 Prisma Itäkeskuksen yhteyteen Helsinkiin.

Asiakkailta kiitosta hinnoittelumallista

ABC-latauksen asiakkaat ovat olleet erityisen tyytyväisiä ABC-latauksen hinnoittelumalliin. Hinnoittelu on käyttäjien toiveiden mukaisesti kilowattituntiperusteinen sekä perus- että teho- ja suurteholatauksessa, eli asiakas maksaa ladatusta sähköstä.

ABC-latauksen koko asiointi tapahtuu ABC-mobiili-sovelluksen avulla. Sovelluksesta löytyy mm. latauspisteiden tila ja määrät, tehot tiedot sekä ajankohtaiset hinnat.

Lisätietoa ABC-latauksesta ja verkoston ajantasainen tilanne on kerrottu ABC-mobiilissa tai osoitteessa
https://www.abcasemat.fi/sahkoauton-lataus

* Teholatauspisteestä käytetään yleisesti myös termiä pikalatauspiste.

Lisätietoja:
ryhmäpäällikkö Kimmo Järvi
Satakunnan Osuuskauppa
050-536 0345
kimmo.jarvi@sok.fi