Ruoan verkkokaupan kuljetusrobotit helpottaneet Porin keskustassa asuvien arkea jo vuoden  


31.05.2024

Ruoan verkkokaupan kuljetusrobotit helpottaneet Porin keskustassa asuvien arkea jo vuoden uusia alueita robokuljetusten piiriin

Satakunnan Osuuskauppa aloitti viime vuoden kesäkuussa Porin keskustan alueella ruoan verkkokaupan päästöttömät pikatoimitukset sähköllä toimivilla kuljetusroboteilla. Sympaattiset robotit ovat helpottaneet arkea kuljettaen elintarvikkeita ja luoden iloa ohikulkijoille.

Satakunnan Osuuskaupan robottikuljetus on toiminut vuoden verran ydinkeskustassa, kauppatorin vieressä sijaitsevasta Sale Torista. Robottien toimintasäde on yli 3 kilometriä lähtöpisteestä.

-Robotin kyytiin mahtuu kaksi ostoskassillista tuotteita. Robot ovat kuljettaneet eniten maitoa, banaania, jauhelihaa, kanan fileesuikaleita, riisipiirakoita, kermaviiliä, kurkkua, jääsalaattia ja minitomaatteja – sitä, mitä ihmiset muutenkin paljon ruokakaupasta ostavat. Sale Torilla keskustan myymälänä ostot painottuvat jonkin verran eväsostamiseen, juomiin ja herkuttelutuotteisiin. Sunnuntai on meidän roboteilla ollut viikonpäivistä vilkkain, kertoo toimialajohtaja Jussi Kaartinen.

Asiakkaiden palaute on ollut häkellyttävän hyvää – kiitosta tulee erityisesti toimitusnopeudesta, robottien soittamasta musiikista asiakkaan ottaessa ostokset vastaan, ja aika moni myös kommentoi robottien söpöyttä. Vuoden aikana robotit ovat oppineet entistä parempia reittejä ja myös liikkumista kävelykadulla, joten kuljettaminen on nyt vielä sujuvampaa ja nopeampaa. Tilauksia voi tehdä S-kaupat-sovelluksessa klo 9 – 20 välillä.

-Laajennamme nyt robo-kuljetuksia, ne saadaan 4.6. alkaen Porissa myös Sale Paratiisinmäen ja S-market Noormarkun asiakkaille. Näillä laajennuksilla saamme myös paljon lapsiperheitä palvelun piiriin. Asiakkaat ovat paljon meiltä toivoneet uusia alueita robo-kuljetusten piiriin, olemme tyytyväisiä siitä, että pystymme tähän nyt vastaamaan, iloitsee Kaartinen.

 

Lisätietoja:

market- ja tavaratalokaupan toimialajohtaja Jussi Kaartinen
Satakunnan Osuuskauppa
puh. 050 388 3045

jussi.kaartinen@sok.fi

 

Starship Technologies on maailman johtava autonomisten kuljetusrobottien kehittäjä. Starshipin robotit suunnittelevat reittinsä tekoälyn ja GPS-paikannuksen avulla. Robotti tuntee ympäristön ja reittien kaikki yksityiskohdat, myös teiden ylitykset, ja tekoälyn avulla se oppii koko ajan lisää ympäristöstä.

Robotit ovat suorittaneet yli 4 miljoonaa toimitusta maailmanlaajuisesti, ja ne osaavat toimia liikenteessä: ne ylittävät 140 000 katua päivässä ja pystyvät kiipeämään reunakivetyksen yli. Useimmiten ne käyttäytyvät kuin jalankulkijat ja kulkevat jalkakäytäviä päästäkseen paikasta toiseen. Robotti tunnistaa mahdolliset esteet sekä ihmiset ja ajoneuvot. Robotit kulkevat myös sateella ja lumessa ja ne osaavat navigoida myös pimeässä.