Prisma Raudan muutosneuvottelut ovat päättyneet


14.09.2023

Prisma Rauta (aiemmin Kodin Terra) ei ole toimintavuosiensa aikana saavuttanut kannattavuustavoitteitaan. Muutosneuvottelut käytiin Prisma Raudan liiketoiminnan jatkamisen edellytysten selvittämiseksi. Neuvotteluiden lopputuloksena Satakunnan Osuuskauppa siirtää osan Prisma Raudan tarjonnasta Prisma Mikkolan yhteyteen, ja jatkaa nykyisessä paikassa puutarha- ja kukkakauppaa sekä lemmikkieläintuotekauppaa. Osa nykyisestä toiminnasta loppuu kokonaan. Vapautuviin kiinteistön tiloihin haetaan pitkäaikaisia vuokralaisia.

Puutarhakauppa ja lemmikkieläintuotekauppa on jatkumassa Prisma Raudan kiinteistössä. Perussisustamisen, maalaamisen, työkalujen, työvaatteiden, sähkötyökalujen sekä käsityökalujen valikoimaa siirretään suurelta osin Prisma Mikkolan kokonaisuuteen. Prisma Raudan raskaan rakentamisen valikoima tullaan lopettamaan loppuvuoden aikana. Prisma Raudan loppuunmyynti käynnistyy torstaina 21.9.2023.

− Kodin Terra (nykyinen Prisma Rauta) avattiin Poriin vuonna 2009. S-ryhmän rautakauppakonseptia on kehitetty pitkäjänteisesti, mutta liiketoiminta ei ole saavuttanut tavoiteltua kannattavuutta. Prisma Rauta Porin erinomaisen sijainnin ja yksikössä olevan puutarha-alan huippuosaamisen vuoksi tulimme siihen tulokseen, että puutarha- ja kukkamyyntiä sekä lemmikkieläintuotemyyntiä pystymme kannattavasti jatkamaan Tikkulassa. Siirrämme valtaosan nykyisestä sisustamisen ja remontoinnin tarjonnasta Prisma Mikkolan yhteyteen syksyn aikana. Toisaalta päätös tarkoittaa ns. raskaan raudan tuotealueiden tarjonnan lopettamista, josta toki olen äärimmäisen harmissani. Vastuulliseen osuustoimintaan kuitenkin kuuluu, että kannattamatonta liiketoimintaa ei voi loputtomiin jatkaa, perustelee päätöstä Satakunnan Osuuskaupan toimialajohtaja Jussi Kaartinen.

Muutosneuvottelut koskivat Prisma Raudan koko vakituista henkilökuntaa, yhteensä 43 työntekijää. Jokaisen kanssa käydään henkilökohtaiset keskustelut vaihtoehtoisista ratkaisuista. Kaikille neuvotteluihin osallistuneille tullaan tarjoamaan töitä Satakunnan Osuuskaupan muista toimipaikoista.

-Kiitän Prisma Raudan työntekijöitä työpanoksesta sekä asiakasomistajia ja yritysasiakkaita palveluiden käytöstä. Palvelemme jatkossakin puutarha- ja lemmikkieläintuotekaupan osalta tutussa paikassa Tikkulassa. Sisustamisen ja remontoinnin tuotealueita laajennamme Prisma Mikkolan yhteyteen. Toivomme olevamme edelleen varteenotettava vaihtoehto asiakasomistajien sisustamisen ja remontoinnin tuotteiden hankinnoissa, kertoo toimialajohtaja Jussi Kaartinen
Satakunnan Osuuskauppa hakee loppuvuoden aikana tyhjenevälle kiinteistön osalle uusia käyttäjiä.

Autojen monimerkkihuolto Karla ja Charmia-keittiömyynti jatkavat nykyisissä tiloissa. Lopetettavien tuotealueiden loppuunmyynnin arvellaan kestävän marras-joulukuulle 2023.

Lisätietoja:
toimialajohtaja Jussi Kaartinen
market- ja tavaratalokauppa, Satakunnan Osuuskauppa
p. 050 388 3045
jussi.kaartinen@sok.fi