Poriin Suomen ensimmäinen kahden tölkkiahmatin palautuspiste


15.01.2021

Poriin Suomen ensimmäinen kahden tölkkiahmatin palautuspiste – Prisma Mikkolan TOMRA R1 -laitteisiin voi palauttaa säkillisen tölkkejä ja muovipulloja kerralla

Porissa sijaitsevaan Prisma Mikkolan voi nyt palauttaa säkkikaupalla juomapakkauksia. Uuteen TOMRA R1 -palautusautomaattiin voi kerralla kaataa säkillisen, eli jopa yli sata tölkkiä ja muovipulloa. Porin Prisman R1-laite on Satakunnan ensimmäinen, ja myymälä on Suomen ensimmäinen kahden R1:n myymälä. Ensimmäinen R1-laite on jo asennettu ja käytössä, seuraava otetaan käyttöön ensi viikon aikana. Myös myymälän muut pullonpalautusautomaatit tullaan korvaamaan TOMRAn uusilla palautuslaitteilla, mikä tulee merkittävästi parantamaan ja nopeuttamaan pullonpalautusta.

Kerralla voi palauttaa yli 100 muovipulloa ja tölkkiä

Tomra R1 -ihmelaite on herättänyt viime syksyn aikana runsaasti huomiota. Sen kitaan voi kaataa kerralla yli 100 muovipulloa ja tölkkiä. Se tekee palauttamisesta jopa viisi kertaa nopeampaa kuin perinteisellä palautusautomaatilla. Uusi palautusautomaatti on saanut suuren suosion ja runsaasti positiivista palautetta suomalaisilta kuluttajilta. R1 on viime syksyn aikana otettu käyttöön muun muassa Vantaalla, Helsingissä, Turussa ja Lahdessa.

– Ensivaikutelmani R1-laitteesta oli äärettömän hyvä. Se tuo aidosti pullonpalautukseen uutta: se on nopea ja on näppärää, ettei käsiä tarvitse liata. Myymälämme on yksi Suomen suurimmista ruokakaupoista, joten palautusmäärämmekin ovat suuria. Siksi päätimme hankkia kerralla kaksi laitetta ja uusia muutenkin palautuslaitteet. Kun tehdään, niin tehdään sitten kunnolla, toteaa Satakunnan Osuuskaupan prismajohtaja Janne Nurmi.

– Pullonpalautus on tärkeä osa kaupassakäynti- ja kierrätyskokemusta, ja R1:n myötä alalle on tullut uusi standardi. Uusi automaatti on selkeästi kasvattanut, joissakin tapauksissa jopa yli tuplannut, palautusmääriä ja asiakastapahtumia niissä myymälöissä, joissa laite on otettu käyttöön. Kierrätyksen sujuvoittaminen on vastuullisuusteko, kertoo TOMRA Oy:n toimitusjohtaja Lauri Kangaslahti.

Suomalaiset ovat innokkaita juomapakkausten kierrättäjiä

Suomessa palautettiin vuoden 2019 aikana huimat 1,9 miljardia juomapakkausta.

Miten R1 toimii?

  1. Avaa luukku ja kaada tölkit ja/tai muovipullot laitteeseen.
  2. Sulje luukku. Laite laskee ja lajittelee muovipullot ja tölkit.
  3. Ota kuitti ja jatka ostoksille.

TOMRA R1 ei hyväksy lasipulloja, vaan ne tulee palauttaa muihin TOMRA-palautusautomaatteihin. Prisma Mikkolassa on 2 kpl R1 palautusautomaattia ja 4 palautusautomaattia, joihin voi palauttaa myös lasipulloja.

Lisätietoja:
Lauri Kangaslahti, toimitusjohtaja / Oy TOMRA Ab
lauri.kangaslahti@tomra.com
Puh. 040 740 1518

Janne Nurmi, Prisma-johtaja, Satakunnan Osuuskauppa
janne.nurmi@sok.fi
puh. 02 9009 6590