Palkallinen lähiesimies-harjoittelu avaa uusia uraovia – lue nelikon kokemukset


01.11.2021

Valtteri, Jenni, Sanni ja Jenni ottivat tuntumaa myyntipalveluvastaavan työhön mypa-harjoittelijoina Satakunnan Osuuskaupassa. Palkallinen harjoitteluaika antoi paljon oppia, uusia kokemuksia ja joitakin yllätyksiä.

Harjoittelu valmentaa arjen johtamiseen ja sparraa entistä parempaan asiakaspalveluun.
– Osuuskaupassa kannustetaan kasvamaan, kehittymään ja oppimaan uutta. Tarjoamme monipuolisia työtehtäviä ja autamme etenemään uralla. Saat hyvät henkilöstöedut ja harjoittelun ajalta myyjän palkan, Satakunnan Osuuskaupan henkilöstöjohtaja Päivi Huhtamaa kertoo.

Tiesitkö? Koulutus avaa jäsenyyden myymälän johtotiimiin ja S-ryhmän valmentavaan johtamiskulttuuriin.

Valtteri Hietamäki, 24

Asun Noormarkussa ja opiskelen liiketaloutta SAMKissa viimeistä vuotta. Olen työskennellyt opintojen aikana Prismassa, ja hain ja pääsin harjoittelemaan S-market Lukkarinsantaan.

Mitä odotit?
Toivoin, että esimies- ja organisointitaitoni kasvaisivat. Halusin syventää osaamistani ja saada näköalapaikan toisenlaiseen, Prismaa pienempään myymälämalliin.

Miten sujui?
Opin talon työtavat ja opin johtamaan vuoroa. Tahti oli nopeatempoista ja monet asiat tehtiin eri lailla kuin edellisessä työpaikassani. Piti opetella uudet käytännöt ja toimintatavat. Aluksi oli pieniä paineita, mutta sopeuduin nopeasti.
Minua ei jätetty oman onneni nojaan, vaan kaikki auttoivat ja perehdyttivät todella hyvin.

Vinkkejä harjoitteluun lähteville?
Ole aktiivinen. Uskalla kysyä. Rohkene ehdottaa uutta. Aiemmasta kokemuksesta myyntialalla on hyötyä, se helpottaa tiedon omaksumista.

Entäs nyt?
Jään töihin Lukkarinsantaan. Haluan tehdä kaupan alalla tehdä töitä jatkossakin, hakea päällikkökoulutukseen ja mahdollisesti erikoistua markkinointitehtäviin.

Jenni Ketola, 38

Asun Noormarkussa ja olen nykyään töissä paikallisessa S-marketissa. Minulle tarjoutui mahdollisuus hypätä vakkarityöstä harjoittelujaksolle Sale Toriin ja Sale Vapaudenkadulle.

Miten sujui?
Ensin heittäytyminen uuteen vähän pelotti. Päätin kuitenkin kokeilla. Riskinotto kannatti, olen mielettömän onnellinen. Suosittelen lämpimästi. Sain paljon uusia kokemuksia, ja minut otettiin lämpimästi vastaan. Pääsin muun muassa palvelemaan festarikävijöitä Oma Kaupassa Kirjurinluodolla. Salessa yllätti positiivisesti myyjän työn monipuolisuus. Arvostan asiakaspalvelua yli kaiken ja lähikaup

assa saa olla aidosti osa asiakkaiden arkea. Työpäivät menivät hujauksessa.

Vinkkejä harjoittelua miettiville
Hakemusta sisään vaan rohkeasti! Ole avoimesti oma itsesi, niin löydät varmasti sinulle sopivimman tien. Uskalla kertoa avoimesti omia kehitysehdotuksiasi. Itse en ole katunut päivääkään.

Tulevaisuudensuunnitelmat?
Osuuskauppa on iso organisaatio ja etenemismahdollisuudet ovat lähes rajattomat.
Kaupan alalla ei tule koskaan valmiiksi ja aina voi oppia uutta. Toivon, että oma polkuni vie tiimin esimieheksi.

Sanni Taipalmaa, 21

Opiskelen SAMKissa restonomiksi ja suoritin harjoittelun S-market Noormarkussa. Jakson jälkeen palaan kotiyksikkööni S-market Harjavaltaan.

Miten päädyit mypa-harjoitteluun?
Opintoihin tarvittiin viiden kuukauden harjoittelu, ja tässä aukesi oiva tilaisuus edetä uralla kaupan puolella ja kehittää niitä taitoja.

Miten sujui?
Sain valtavasti uutta tietoa. Opin ymmärtämään entistä paremmin vuororakennetta ja kaupan prosesseja. Olen myös saanut tuntumaa itseeni, siihen, millainen olen esimiestehtävässä. Harjoittelu on lisännyt sosiaalisia taitojani, tutustuttanut minut ihaniin ihmisiin ja antanut uusia kavereita. Mukavaa oli toki myös, että sain koko harjoittelu- ja kesätyöajalta palkkaa.

Vinkkejä harjoitteluun lähteville?
Suosittelen vilpittömästi. Saatte moniulotteisesta harjoittelujaksosta varmasti paljon irti. Se avaa myös monia ovia.

Entäs nyt?
Opiskelen ja teen töitä seuraavat vuodet, valmistuminen siintää syksyllä 2022. Uralla toivon pääseväni esimiestehtäviin matkailu-, hotelli- tai ravintolapuolella. Myös markkinointi kiinnostaa entistä enemmän, harjoittelujakso antoi siihenkin uutta kipinää, kun pääsin toteuttamaan somemarkkinointia.

Jenni Virtanen, 30

Pietniemi, Pori
Pääsin neljä vuotta sitten töihin Länsi-Porin Prismaan. Olen työskennellyt siellä monella osastolla, viimeksi hoidin maitokaapinvastaavan sijaisuutta.

Mitä odotit?
Esimies vinkkasi mypa-koulutuksesta ja suositteli hakemaan. Aprikoin ensin, onkohan minusta siihen. Sain valtavasti kannustusta työkavereilta ja esimiehiltä, joten rohkaistuin ottamaan haasteen vastaan.

Miten sujui?
Harjoituspaikakseni valikoitui S-market Kokemäki. Alkuun jännitti uuden paikan haltuun ottaminen, mutta sopeuduin nopeasti. Osaltaan varmasti auttoi, että olin työskennellyt Prismassa monella eri osastolla, joilla jokaisella on omat käytäntönsä.

Vinkkejä harjoitteluun lähteville
Ensin kannattaa sisäistää talon käytänteet, muttei rakentavaa kritiikkiäkään tarvitse pelätä. Olen huomannut, että omat ideat ovat tervetulleita ja perusteltuja parannusehdotuksia otetaan mielellään vastaan.

Entäs nyt?
Harjoitteluajasta jäivät erittäin hyvät muistot, ja se auttoi konkreettisesti uralla eteenpäin. Minut valittiin S-market Ulvilan tuliterän myymälän myyntipalveluvastaavaksi.

Lähde mukaan!
Sinulta odotamme:

  • hyviä vuorovaikutustaitoja
  • ahkeraa ja itsenäistä työskentelyotetta
  • innokkuutta ja intoa oppia lisää
  • mukautuvaisuutta monipuolisiin työtehtäviin
  • sitoutumista vastuullisuuteen

Haku lähiesimiestyöharjoitteluun on auki! Lue lisää ja hae mukaan

 

Valtteri Hietamäki kehui saaneensa S-market Lukkarinsannan tiimiltä, Anne-Mari Santalähde, Petra Koski, Pia Jakonen ja Emilia Koikkalainen, korvaamattoman arvokasta taustatukea.