Paikalliset tekevät hyvää yhdessä


19.07.2021

Paikalliset tapahtumat tarjoavat väylän myös hyvän tekemiselle. Satakunnan Osuuskauppa on ollut Porisperen pääyhteistyökumppani koko festarin olemassaolon ajan. Tapahtumassa nämä kaksi toimijaa ovat myös yhdessä tehneet hyvää. Tänä vuonna Satakunnan Osuuskauppa ja Porispere muistavat MLL Satakunnan piirin tukihenkilö- ja tukiperhetoimintaa kutsumalla toiminnassa mukana olevia tukihenkilöitä ja perheitä nauttimaan Porisperen sunnuntain mahtavasta musa-annista.

MLL:n Satakunnan piiri ry on voittoa tavoittelematon järjestö, jonka toiminnan tavoitteena on lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvoinnin ja elinolojen edistäminen Satakunnan alueella. Toimintaa ohjaavat MLL:n keskeiset arvot: lapsen ja lapsuuden arvostus, yhteisvastuu, inhimillisyys, ja yhdenvertaisuus sekä periaatteet: avoimuus, ilo, kumppanuus, osallisuus ja arjen arvostus.

Järjestön keskeinen tehtävä on vapaaehtoistyön ammatillinen ohjaus. MLL:n Satakunnan piirissä on mm. tukiperhe-, tukihenkilö-, perhekummi-, ja aikuiskaveritoimintaa, jotka perustuvat vapaaehtoisten antamaan tukeen lapsille, nuorille ja heidän vanhemmilleen. Vapaaehtoisten tuella lapsiperheiden vanhemmuuden tuki vahvistuu, tukiverkosto ja sosiaaliset suhteet laajenevat ja arjessa jaksaminen lisääntyy.

Vapaaehtoinen tukiperhe on turvallinen sinkku, pariskunta tai lapsiperhe, joka viettää tavallisen lapsiperheen arkea lapsen/nuoren kanssa yleisemmin yhden viikonlopun kuukaudessa tukiperheen kotona. Vapaaehtoinen tukihenkilö ja aikuiskaveri on puolestaan turvallinen, täysi-ikäinen aikuinen, joka viettää mukavaa yhteistä aikaa lapsen/ nuoren kanssa noin 2-3 kertaa kuukaudessa, muutaman tunnin kerrallaan. Tukihenkilöiden ja aikuiskavereiden tukemat lapset ovat 7-18- vuotiaita. Vapaaehtoinen tarjoaa jakamatonta huomiota ja tekee yhdessä lapsen kanssa mielekkäitä asioita, jotka tukevat positiivisesti lapsen/ nuoren kasvua. Vapaaehtoiset perhekummit ovat niin ikään täysi-ikäisiä aikuisia, mutta he ovat koko perhettä varten. Vapaaehtoiset tapaavat ja toimivat perheiden kanssa omassa kotiympäristössään 2-4 tuntia kerrallaan, muutaman kerran kuussa mm. ulkoillen, leipoen ja lasten kanssa leikkien, tarjoten läsnäoloaan niin vanhemmille kuin lapsillekin.

Järjestön ammattilaisten, koordinaattoreiden, tehtävä on rekrytoida, kouluttaa, ohjata sekä tukea vapaaehtoisia ja toimia moniammatillisissa verkostoissa niin, että perheet saavat näitä varhaisen tuen tukitoimia oikea-aikaisesti ja tarpeidensa mukaisesti. Koordinaattorit auttavat myös tukea tarvitsevia perheitä palveluohjauksen tarpeissa.

Kiinnostuitko tukihenkilö- ja tukiperhetoiminnasta? Lue lisää MLL Satakunnan piirin sivuilta Tukihenkilö- ja tukiperhetoiminta | MLL:n Satakunnan piiri