Loistovedossa oleva Sokos Hotels -ketju palkitsi ammattilaisiaan


18.04.2024

Viime vuosi oli Sokos Hotelleille onnistunut. Asiakastyytyväisyys nousi huippulukemiin ja henkilöstötyytyväisyys oli erinomaisella tasolla. Kaiken kruunuksi Sokos Hotels teki erinomaisen tuloksen. Vuoden 2023 onnistujia palkittiin S-ryhmän Matkailupäivillä.

Palkittujen joukossa oli Porin Sokos Hotel Vaakunasta Katariina Kaisla, joka palkittiin yhtenä Vuoden Onnellistajana. Paljon onnea Kata!

Onnistunut asiakaskokemus on avainasemassa, kun majoitustoimialalla rakennetaan pitkän ajan kilpailukykyä. Erinomainen asiakastyytyväisyys luo asiakasuskollisuutta sekä suositteluhalukkuutta. Vieraiden onnellistaminen on ollut Sokos Hotels -ketjun tärkeimpiä asiakaskokemuksen rakennuspalikoita jo vuosia. Tänä vuonna asiakastyytyväisyys nousi uusiin huippulukemiin. Se on ammattitaitoisen sekä asiakaspalvelutyöhönsä sitoutuneen ja siitä nauttivan henkilöstön ansiota.
-Meillä on jälleen vuoden ajalta paljon hienoja osoituksia siitä, miten henkilöstömme ja kokonaiset tiimit ovat kerta toisensa jälkeen onnistuneet ylittämään vieraidemme odotukset. Palvelun merkitys hotellityössä ja elämyksellisyys asiakaskokemuksessa korostuvat jatkuvasti, mutta taitava henkilöstömme on taas pystynyt näihin odotuksiin hienosti vastaamaan, sanoo matkailukaupan konsepteista ja kehityksestä vastaava johtaja Jaana Matikainen SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksesta.

S-ryhmän Matkailukaupan päivillä palkittiin Sokos Hotellien loistavien työntekijöiden parhaimmistoa. Palkitsemisen kriteereissä painottuivat asiakaskokemus, työntekijäkokemus ja kehitys edellisestä vuodesta. Myös vastuullisuuden eteen tehdyn työn merkitys majoitustoimialalla kasvaa koko ajan, ja tänä vuonna palkittiinkin ensimmäistä kertaa Vuoden vastuullisuusteko Sokos Hotelleissa.
-Esimerkiksi Vuoden hotellipäällikkö Jasmin Korpinen on malliesimerkki nuoresta upeasta ammattilaisesta, joka on ollut luomassa uutta tarinaa ikoniselle Helsingin Solo Sokos Hotel Tornille. Vieraiden odotukset Tornin palvelua kohtaan ovat korkeat, mutta Jasminin johdolla koko vastaanoton henkilökunta sekä palvelu loistaa. Samoin erityismaininnan ansaitsee vuoden hotelli Original Sokos Hotel Vaakuna Kouvolassa, jonka erinomaisesti läpiviety uudistus on nostanut pinkin kaunokaisen uuteen nousuun kaikilla mittareilla. Paljon onnea Pasi Pekkaselle tiimeineen, Jaana kiittää.

Menestys on yhteistyön tulosta

Yksittäisistä palkitsemisista huolimatta Jaana haluaa korostaa, että aivan jokainen Sokos Hotels -ketjun työntekijä on ansainnut ison tunnustuksen.
-Tänäkin aikana, kun maailmassa tapahtuu suuria mullistuksia, pidämme kiinni siitä, mikä on tärkeää ja tuo voimaa: onnellistamisen liekkiä pidetään yllä ja hotelleissamme tehdään päivittäin ihmeellisiä ilahduttavia tekoja vieraillemme. Se on koko yhteen puhaltavan henkilöstömme ansiota.
-On todella hienoa, miten innolla ja aktiivisesti hotelleistamme osallistutaan yhteiseen kehitystyöhön ja tuodaan uusia palveluja vieraillemme. Tämä on paitsi yhdessä kehittämistä, myös yhdessä kehittymistä.

Kehittyvä 50-vuotias

Sokos Hotels – Suomen luotetuin, vastuullisin ja arvostetuin hotellibrändi – täyttää tänä vuonna puoli vuosisataa. Tämän pitkän ja yhä vahvasti jatkuvan matkan ovat mahdollistaneet ketjun hotellien vieraat ja henkilökunta. Jaana pitää juhlavuoden teemaa Vieraat tekevät juhlan erittäin osuvana, sillä Sokos Hotels on aina ollut olemassa juuri vieraitaan varten.
-Nojaamme edelleen pitkäaikaiseen kulmakiveemme, asiakaskokemukseen panostamiseen. Palvelujen, konseptien ja uusien digitaalisten ratkaisujen kehittäminen asiakkaidemme käyttöön jatkuu. Neljä hotellityyppiämme Original, Break, Solo ja Heymo elävät hetkessä tarjoten vieraillemme aina uusia elämyksiä, Jaana luonnehtii.
Vahva uudistustahti Sokos Hotels -ketjussa jatkuu tänäkin vuonna ja vieraille rakennetaan uusia, elämyksellisiä palvelukokonaisuuksia. Huhtikuussa Vaasassa vietettiin Original Sokos Hotel Royalin avajaisia. Break Sokos Hotel Bomballe Nurmekseen avataan uusi upea laajennus puolestaan kesäkuussa. Heti syksyn alussa avautuu uniikki Sokos Sokos Hotel Pier 4 -hotelli Helsingin Katajanokalle.

Sokos Hotellien huippuja 2023
-Vuoden S-boss (hotellipäällikkö): Jasmin Korpinen, Solos Sokos Hotel Torni, Helsinki, Sokotel Oy
-Vuoden myyjä: Iris Kiviharju, SOK Mara-ketjuohjaus
-Vuoden Revenue Manager: Stefan Storing, Turun Osuuskauppa
-Vuoden Onnellistajat: Heidi Uusitalo, Original Sokos Hotel Vaakuna Vaasa, KPO ja Katariina Kaisla, Original Sokos Hotel Vaakuna Pori, Satakunnan Osuuskauppa sekä Break Sokos Hotel Flamingo -tiimi, Sokotel Oy
-Vuoden Onnellistaja, myyntipalvelu: Johanna Salonen, KSO mypa, Kymen Seudun Osuuskauppa
-Vuoden hotelli 2023: Original Sokos Hotel Vaakuna, Kouvola, Kymen Seudun Osuuskauppa
-Vuoden kokoushotelli: Original Sokos Hotel Vaakuna, Kouvola, Kymen Seudun Osuuskauppa
-Mystery Shopping Break: Break Sokos Hotel Tahko, Osuuskauppa PeeÄssä
-Mystery Shopping Solo: Solo Sokos Hotel Paviljonki, Osuuskauppa Keskimaa
-Mystery Shopping Original: Original Sokos Hotel Puijonsarvi, Osuuskauppa PeeÄssä
-Paras NPS Break: Break Sokos Hotel Levi, Osuuskauppa Arina
-Paras NPS Solo: Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone, Turun Osuuskauppa
-Paras NPS Original: Original Sokos Hotel Vaakuna, Kouvola, Kymen Seudun Osuuskauppa
-Paras NPS koko ketju: Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone, Turun Osuuskauppa
-NPS kovin nousija: Solo Sokos Hotel Helsinki, Sokotel Oy
-Vuoden vastuullisuusteko: Original Sokos Hotel Kupittaa, Turun Osuuskauppa

Kuvassa Original Sokos Hotel Vaakuna Porista Riina Kuusijoensuu ja Katariina Kaisla.