Lasten ja nuorten liikkumiseen 19 000 euron tuki – tälle vuodelle varattu 30 000 euroa


08.02.2021

Satakunnan Osuuskauppa on vuodesta 2013 alkaen tukenut toimialueensa lasten ja nuorten liikuntaharrastusta Kannustajat-tukimallin avulla. Tuki maksetaan tuen piiriin hakeneille ja hyväksytyille junioritoimintaa harjoittaville urheiluseuroille, jotka toimivat Satakunnan Osuuskaupan toimialueella. Kannustajaksi ilmoittautuneet asiakasomistajat keräsivät viime vuoden aikana noin 19 000 euron potin jaettavaksi Kannustajat-seuroille. Seurat ovat sitoutuneet käyttämään saamansa tuen junnujensa liikuntaharrastukseen.

”Seurat käyttävät Kannustajat-tuen mm. valmentajien koulutukseen, välinehankintoihin ja liikuntapaikkojen vuokriin. Nämä kaikki sopivat hyvin Kannustajat-tuen käyttökohteiksi, ne tukevat kaikkien lasten ja nuorten mahdollisuuksia päästä laadukkaan liikuntaharrastuksen pariin. Lasten ja nuorten liikkumiseen käytetty raha on satsaus perheiden ja tietysti myös lasten hyvinvointiin. Laajemmalla tasolla Kannustajat-malli tukee omalta osaltaan myös maakunnan vetovoimaisuutta lapsiperheiden asuinalueena,” toteaa viestintäjohtaja Leena Mettälä.

Tukimallissa osuuskaupan asiakasomistaja voi vaikuttaa tuen jakautumiseen seurojen kesken ilmoittautumalla netissä valitsemansa seuran Kannustajiin, jolloin hänen Bonuksensa lasketaan ko. seuran hyväksi. Seuran kaikkien Kannustajien kalenterivuoden aikana kerryttämät Bonukset lasketaan yhteen, ja tämän perusteella määräytyy seuran saama Kannustajat-tuki. Seuralle maksettavassa tuessa huomioidaan myös seuran junnujen määrä. Kannustajat-tuki ei vähennä asiakasomistajalle maksettavia Bonuksia, vaan ne maksetaan edelleen hänelle normaaliin tapaan.

Kannustajat-tukimallin käyttö jatkuu myös alkaneena vuonna. Osuuskauppa on varannut Kannustajat-tukeen vuotta 2021 varten 30 000 euroa. Vuoden 2021 Kannustajat-seuramme ja liittymisohjeet löytyvät täältä.

Kannustajiin liittymistä varten ei tarvitse olla seuran jäsen, Satakunnan Osuuskaupan Kannustajiin voivat liittyä netissä Omalla S-kanavalla kaikki Satakunnan Osuuskaupan asiakasomistajatalouksien pääjäsenet. Seuran kalenterivuoden aikana Kannustajien keräämästä yhteisestä Bonuspotista ja seuran junnujen määrästä riippuu sitten se, kuinka suuren tuen seura vuoden 2022 tammikuussa saa Satakunnan Osuuskaupalta junnutoimintaansa.

Lisätietoja:
viestintäjohtaja Leena Mettälä
Satakunnan Osuuskauppa
044 – 725 1150
leena.mettala@sok.fi