Kurkku on kotitalouksiemme toiseksi suosituin vihannes


29.05.2020

Tuo raikas ja helppo syötävä päätyy useimmiten salaattimme joukkoon tai voileipiemme päälle, mutta sen käyttöön on myös monia muita mahdollisuuksia.
Pyöräytä terveysvaikutteitakin sisältävästä vihreästä herkusta vaikka pesto ja mausta pöytävesi kurkkuviipaleilla ja lempiyrtilläsi. Tiesihän, että myymälöissämme myytävä Härkälän kurkku on paitsi herkullista, myös lähiruokaa Köyliön Tuiskulasta!

KURKKUKORIANTERIPESTO

1 ruukku korianteria
1 keskikokoisen kurkun kuoret
50 g mantelilastuja
2 valkosipulinkynttä
1 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa ja mustapippuria
Kuori kurkku ja raasta valkosipuli. Laita kurkun kuoret ja raastettu valkosipuli sekä muut ainekset astiaan ja surauta sauvasekoittimella tahnaksi.
Anna maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua. Nauti pesto paahdetun leivän päällä.
Halutessasi voit viipaloida jäljelle jääneen kurkun peston päälle ja pyöräyttää lisäksi mustapippuria

KURKKU-PIPARJUURIKASTIKE KALALLE

1/2 kurkku
1 prk ranskankermaa (200 g)
1 tl piparjuuritahnaa
1 tl sitruunan mehua
ripaus suolaa ja mustapippuria
Paloittele kurkku pieniksi kuutioiksi. Sekoita kurkku sekä muut ainekset yhteen ja laita kastike maustumaan jääkaappiin hetkeksi. Tarjoile kalan kanssa.

KESÄVESI KURKULLA

Viipaloi kourallinen kurkkua kannulliseen viileää vettä. Lisää joukkoon haluamaasi yrttiä, esimerkiksi minttua, korianteria tai basilikaa.