Koululaiset tutustumassa työelämään Satakunnan Yrityskylässä


12.02.2024

Kuudesluokkalaisille suunnattu Nuorten yrittäjyys ja talous NYTin Yrityskylä Alakoulu tutustuttaa koululaiset yhteiskunnan ja yritysten toimintaan Porin keskustaan Herttuantorille rakennetussa fyysisessä pienoiskaupungissa. Tiloissa on mm. kauppa, pankki ja virastoja – ihan kuin oikeassakin kaupungissa. Toiminnallisessa Yrityskylä-päivässä oppilaat sijoittuvat eri työtehtäviin, ja saavat näin ensikosketusta työelämään. Yrityskylä Satakunnan toimintaan osallistuvat kuudesluokkalaiset koko Satakunnan alueelta.

Satakunnan Osuuskauppa on tukemassa Yrityskylä Satakunnan toimintaa, ja on rakentanut tiloihin S-marketin.

-S-marketissa kutosluokkalaiset pääsevät tutustumaan kaupan työtehtäviin ja arkeen. Päivän aikana työtehtäviin kuuluvat erilaiset asiakaspalvelutyöt, kaupan siisteydestä ja houkuttelevuudesta huolehtiminen, sekä valikoiman kattavana pitämisestä. Jokaisena työpäivänä joku koululaisista pääsee myös tutustumaan esihenkilön tehtäviin, kertoo Satakunnan Osuuskaupan viestintäjohtaja Leena Mettälä.

-Suuri osa satakuntalaisista nuorista aloittaa palvelualoilla työuransa, tulevana kesänä meillä on jälleen satoja kesätyöpaikkoja tarjolla. Toivomme, että Yrityskylässä moni kutosluokkalainen saisi kipinän kaupan alan työhön, ja huomaisi, miten monipuolista ja kivaa työ kaupassa ja palvelualalla voikaan olla. Kesätöiden lisäksi palvelualalla voi tehdä kokonaisen työurankin, tästä meillä on paljon kokemusta, jatkaa Mettälä.

– Iloitsemme yhteistyöstä Satakunnan Osuuskaupan kanssa. NYTin Yrityskylä on Satakuntaan rakennettu innokkaalla yhteistyöllä ja yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa voimme puhua lapsille ja nuorille hyvää työelämästä, mahdollistaa myönteisiä kokemuksia työelämä- ja taloustaitojen oppimiselle sekä tarjota uskallusta innostua tulevaisuudesta, kertoo Yrityskylä Satakunnan kumppanuuspäällikkö Suvi Ylikylä-Elers.

Lisätietoja:
viestintäjohtaja Leena Mettälä
Satakunnan Osuuskauppa
p. 044 725 1150
leena.mettala@sok.fi