Kokemäen joulukonsertin vapaaehtoinen ohjelmamaksu eläinten hyvinvointiin


24.01.2023

Joulukuussa saimme nauttia Kokemäen kirkossa Kokemäen ja Friitalan mieslaulajien konsertista. Konsertti oli maksuton mutta yleisöllä oli mahdollisuus antaa vapaaehtoinen ja -valintainen ohjelmamaksu, joka ohjattiin paikalliseen hyväntekeväisyyteen. Ohjelmamaksuja kertyi 174,20 € ja lupauksemme mukaisesti pyöristimme sen ylöspäin seuraavaan sataan euroon.

Asiakkaat ja henkilökunta saivat ehdottaa hyväntekeväisyyskohdetta ja eniten ehdotettiin Eläinten turvakoti Kuuraa. Niinpä S-market Kokemäen marketpäällikkö Tiina Kajan matkasi Kuuraan tapaamaan hevosia, possuja, lampaita ja muita eläimiä, sekä samalla Eläinsuojeluyhdistys Kuuran puheenjohtajaa Inge Kronea ja hallituksen jäsentä Tanja Koskea. Inge ja Tanja vastaanottivat lahjoituksen ja kertoivat, että käyttökohteita turvakodista kyllä löytyy.  Viranomaisten huostaan ottamien eläinten lisäksi turvakodissa hoidetaan luonnosta löytyneitä, loukkaantuneita pieneläimiä, tavoitteena saada ne kuntoutettua takaisin luontoon.

Eläinten turvakodilla ei ole yhtään palkattua työntekijää. Turvakodin perustajan ja eläinten hoidosta vastaavan Tanja Kosken lisäksi toiminnassa on mukana vaihteleva määrä vapaaehtoisia. Vapaaehtoisille löytyy työtä risusavotasta lannan luontiin ja kaikkea siltä väliltä. Rapsutellakin kovia kokeneita eläimiä saa ja hyvin ne näyttävät viihtyvän ja ovat luottavaisia myös vierailijoita kohtaan. Karjuherra, Herra Heikunkeikun, yritti herkkupalojen toivossa tunkea kärsänsä taskuun. Epäonnistuttuaan taskutarkastuksessa se pyyhki kuolat takin helmaan ja vetäytyi röhkäisten omaan, siistiin karsinaansa natustelemaan porkkanoita. Melko mukavat oltavat karjuherralla, kylki kyljessä kaveri Sportti-Pertin kanssa.