Kesätyöntekijät varmistamassa sujuvaa palvelua loma-aikoinakin


16.06.2023

Heti tammikuun alkupäivinä käynnistynyt kesätyöhaku tuotti jälleen runsaasti hakemuksia, yli 1600 hakijaa oli kiinnostunut Satakunnan Osuuskaupan kesätyömahdollisuuksista. Olemme palkanneet tälle kesälle noin 650 kesätyöntekijää, osa heistä on nuorimpia Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelijoita.

Kesätyöntekijöitä on kaikilla toimialoillamme ja ympäri toimialuettamme. Pääosin kesätyöntekijät työskentelevät toimipaikoissamme asiakaspalvelussa, kuten myyjän ja tarjoilijan tehtävissä. Nuorimmat kesätyöntekijät, Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelijat tekevät esimerkiksi hyllytystä tai keräävät astioita. Täysi-ikäiset kesätyöntekijät tekevät sitten osaamisensa ja kokemuksensa mukaan jo lähes kaikkia toimialan töitä. Kaikissa kesätöissä tärkeää on huolellisesti annettu perehdytys, joka antaa kesätyöntekijälle varmuutta ja itseluottamusta työhön.

Kesätyöntekijöitä on meillä joskus myös vähän harvinaisemmissa tehtävissä. Teemu Mäkinen opiskelee Satakunnan ammattikorkeakoulussa kolmatta vuotta tietojenkäsittelyn tradenomiksi, ja työskentelee tänä kesänä IT-tukihenkilönä Satakunnan Osuuskaupan IT-osastolla. Teemu kertoo odotuksistaan kesätyöstä näin: ”Odotan haastavia ja mielekkäitä työkeikkoja Satakunnan Osuuskaupan eri toimipisteille ja paljon uusia IT-alan oppeja, sekä käyttäjien IT-laitteisiin liittyvien ongelmien ratkaisemista, sekä sitä että pääsen asentamaan useita laitteita käyttöön, eli ”kovaan ajoon”. Eri toimipaikoilla työkeikoilla käydessäni opin samalla varmasti jotain myös Satakunnan Osuuskaupan eri toimialoista.”

Kesätyö on osalle ensimmäinen askel työelämään, osalle siitä saattaa tulla jopa työura. Kaikille kesätyöntekijöille on tärkeää se, että niin työkaverit kuin asiakkaat suhtautuvat ymmärtävästi etenkin ensimmäisiin jännittäviin työpäiviin.

Toivotamme kaikki kesätyöntekijämme lämpimästi tervetulleeksi meille kesätöihin!

Lisätietoja:
henkilöstöjohtaja Päivi Huhtamaa
Satakunnan Osuuskauppa
puh. 050-544 0983
paivi.huhtamaa@sok.fi

kuvateksti: Teemu Mäkinen työskentelee kesän IT-tukihenkilönä