Kesäduunissa: Kruisailua sähkötrukilla


20.07.2022

Kruisailua sähkötrukilla

Prisma Mikkolassa on aherrettu jo tunti ennen kuin ovet aukeavat asiakkaille. Ella Rantanen on pirteänä purkamassa kuormaa. Ella on tämän kevään ylioppilas ja suunnitteilla hänellä on välivuosi. Välivuoden aikana hän haluaa opiskella kieliä, tehdä töitä ja valmistautua valintakokeisiin. Ella on aikaisemminkin työskennellyt kaupan puolella TET-jaksolla, ja sen jälkeen Tutustu ja tienaa-jakson merkeissä. Kesän lähestyessä Ella tarttui rohkeasti puhelimeen. ” Ensin soitin entiselle esihenkilölleni voisiko hän toimia suosittelijana ja samalla sain nykyisen esihenkilöni puhelinnumeron. Soitin Einille ja pääsin haastatteluun.” Ella kehoittaa muita nuoria soittamaan mahdollisille työnantajille rohkeasti ja kertomaan kiinnostuksestaan työskennellä kyseisessä paikassa.

Ellan aamu alkaa sillä, että hän laittaa eväät jääkaappiin ja leimaa itsensä työvuoroon. Samalla hän nappaa mukaansa radiopuhelimen, jonka avulla on helpompi kommunikoida työkavereiden kanssa isossa kaupassa. Jos Ella on purkamassa teollisen kuormaa alkaa aamu yhteisellä palaverilla, jossa jaetaan työtehtävät ja käydään päivä läpi.

Välillä Ella työskentelee kauppakassipalvelun keräilyvuoroissa. Silloin hän nappaa kärryt ja tiedot tilauksesta ja ryhtyy hommiin. Niinä päivinä, kun tilauksia on vähemmän, Ella menee auttamaan kuorman purkamisessa. Prisma on sen verran iso kauppa, että työvuorot on suunniteltu tarkoin ja jokaisella työntekijällä on oma työtehtävänsä. Ella haluaakin päästä joskus kokeilemaan myös kassaosastolla työskentelyä. Työ on vastannut hyvin Ellan odotuksia ja hän huomaa jo selkeän eron aikaisempiin työkokemuksiinsa, sillä nyt hänellä on enemmän vastuuta ja erilaisia työtehtäviäkin.

”Meillä on täällä todella isot varastot, mutta tavaraa liikkuu yllättävänkin paljon. Kuormat saapuvat iltaisin tai yöllä.”

Ellasta parasta töissä on ihanat työkaverit, heitä on aina kiva nähdä. Hän viihtyy myös asiakaspalvelussa, sillä kohtaamisesta jää hyvä mieli ja tulee käytyä paljon mukavia keskusteluja asiakkaiden kanssa. Ella mainitsee myös hyllyttämisen, sillä lavan tyhjentyessä tulee onnistunut fiilis. Hyllyttäessä näkee heti työnsä jäljen, joka motivoi Ellaa todella paljon.

Ellan TOP3-oppia kesätöissä:

 

  1. En enää jännitä puheluita tai puhumista tuntemattomille.
  2. Sähkötrukeilla kruisaileminen on mukavaa, vaikka aluksi se olikin hankalaa.
  3. Olen oppinut hahmottamaan miten pumppukärryt ja trukit toimivat, enkä kolaroi niitä mihinkään.