Kesäduunissa: Erikoiskahveja pilke silmäkulmassa


14.07.2022

Erikoiskahveja pilke silmäkulmassa

Kävelykadun varrelta löytyy ihana kahvila aurinkoisella terassilla. Coffee Housella kesän ajan erikoiskahveja loihtii ihana Senni Liimatainen. Senni opiskelee Joensuussa luokanopettajaksi. Hän on Porista kotoisin ja viettää kesät täällä. Tämä on Sennin toinen kesä kahvilassa ja parasta täällä on asiakaspalvelu ja erilaisten juomien tekeminen. Erikoiskahveissa ja muissa juomissa on omat temppunsa ja Senni nauttii suuresti niiden valmistamisesta. Joitakin juomia menee harvemmin, mutta silloin apu on onneksi lähellä. Isoin syy miksi Senni palasi kesäksi Poriin töihin on hänen ihanat työkaverinsa ja työilmapiiri.

Vuosi sitten Senni pääsi työhakemuksellaan Satakunnan Osuuskaupan ryhmähaastatteluun, josta hän valikoitui jatkohaastatteluun Coffee Houselle ja jo seuraavana päivänä tuli mieluinen soitto ja työt alkoivat pian. Hänen työtehtäviinsä kuuluu asiakaspalvelu, kahvin keittäminen, työpisteen ja kahvilasalin siisteyden ylläpitäminen, tiskaaminen, juomien valmistus ja tavaroiden roudaaminen alakerran varastosta kahvilan tiloihin.

”Työvuorot ovat samaan aikaan todella samanlaisia mutta niin erilaisia.”

Aamuvuoro alkaa aina käsienpesulla ja sen jälkeen Senni kurkistaa mitä tuotteita tänään on myynnissä vitriineissä, sillä valikoima vaihtelee päivittäin. Tämän jälkeen hän tarkistaa mikä on kahvin ja tiskinurkkauksen tilanne. Vilkkaina hetkinä Senni tekee montaa asiaa samaan aikaan: palvelee asiakkaita, tiskaa ja keittää kahvia. Työtehtävät ovat päivittäin samankaltaisia, mutta asiakkaat erilaisia. Asiakaskohtaamisista Senni saa virtaa ja tykkääkin jutella asiakkaiden kanssa hieman enemmän.

Aamuisin Senni hakee tavaroita varastosta valmiin listan mukaan, rauhallisina hetkinä hän täyttää juomakaappeja ja huolehtii, että työpisteeltä löytyy kaikki tarvittava esimerkiksi, että pillejä ja lusikoita on riittävästi esillä. Iltaisin Coffee Housella valmistellaan asioita seuraavaa päivää varten ja tehdään mm. Cold Brew kahviuute itse. Sen valmistukseen voi mennä jopa 14 tuntia, jonka takia se tehdäänkin yötä vasten.

” Tulevaisuudessa aion työskennellä kouluissa, mutta siellä on pitkät kesälomat ja silloin voisi tulla aina tänne tekemään töitä, sillä täällä on hauskaa!”

 

Sennin TOP 3-oppia kesätöissä:

  1. Kahvia keittäessä tarkista, että olet laittanut purut suodatinpussiin. Ilman niitä tulee aika laihaa kahvia.
  2. Espressokoneessa kahvaa ei saa ottaa pois paikaltaan kesken espresson valuttamisen, sillä koko kone voi seota.
  3. Pilke silmäkulmassa. Huumorintajua saa käyttää töissä, varsinkin asiakkaat kertovat hyviä vitsejä!

Sennin suosikit:

  1. Cold brew-kahvi makusiirapilla
  2. Kanawrap
  3. Vuohejuusto-bagel