Katjan tarina


27.12.2021

Katja työskentelee tällä hetkellä ABC Kiikoisissa. Suuren osan tähänastisesta työurastaan Katja on tehnyt teatteriammattilaisena, hän näytteli 20 vuotta helsinkiläisessä Lähiöteatterissa. Veri veti jo lapsena esiintymisen pariin, siskon kanssa hän pienestä pitäen lauloi ja esiintyi mielellään. Siskon kautta hän ohjautui myös teatterin pariin.

Suuri muutos Helsingissä asuneelle ja töitä tehneelle Katjalle koitti vuonna 2003, kun hän kohtasi rakkauden Kankaanpään Veneskosken kesäteatterissa työskennellessään. Rakkaus sai parin hakemaan uuden yhteisen kotipaikan, tällä hetkellä he asuvat Laviassa.

Ammattiteatteriuran jälkeen ja sen ohessakin Katja on työskennellyt erilaisissa asiakaspalvelutehtävissä, mm. kahviloissa. ABC Kiikoisissa hän on työskennellyt nyt noin puolitoista vuotta. Työyhteisössä Katjalle on tärkeää toisten auttaminen, samaan hiileen puhaltaminen ja asiakkaan palveleminen mahdollisimman hyvin. Vaikka kaikki valmistellaan mahdollisimman hyvin etukäteen, ABC-liiketoiminnassa työ on aina tietyllä tavalla ennakoimatonta, koskaan ei tiedä millainen määrä asiakkaita hetken päästä pihaan saapuu.
Yhteisöllisyys kantaa

Työ on Katjalle tärkeä asia elämässä, hän kuvaileekin itseään työnarkomaaniksi. Välillä oma työvuoro täytyy lopettaa niin, ettei kaikkea saa jätettyä seuraavalle valmisteltuna ja se tuntuu vaikealta. Työyhteisö kuitenkin joustaa hienosti mm. toisten työtehtävissä auttaen, ja paikaten mm. puutoksia työvuoroissa. Kaikki auttavat toista sen minkä pystyvät. Yksikössä on hyvä henki, ja se näkyy myös asiakkaille, siitä tulee hyvää suoraa palautetta. Katja kertookin olevansa ylpeä työyhteisöstään.

Omassa esimiehessään hän arvostaa sitä, että tukea saa kun on tarve. Etenkin tiukassa tilanteessa, joita ABC-maailmassa välillä eteen tulee, se on tärkeä asia. Myös esimerkillä johtaminen on Katjan mielestä todella tärkeää. Katja kokee työnantajansa arvot omakseen, ja kertoo olevansa ylpeästi osuuskauppalainen.

Nollaus neuloen ja nukkuen

Katja kehittää itseään tällä hetkellä tänä syksynä startanneessa meidän osuuskaupan matkailu- ja ravintola-kaupan sekä liikennemyymäläkaupan vuoropäällikkö-valmennuksessa. Koulutuksesta Katja odottaa myös tulevan omanlaisensa yhteisö ja sparrausryhmä samantyyppistä työtä tekevien kesken.

Itsestään Katja pitää huolta neuloen ja nukkuen. Neulominen nollaa ajatukset, ja on konkreettista tekemistä käsille. Kesäteatterin myötä teatteri on säilynyt Katjan elämässä, vaikkakin korona on tuonut tähän tauon.

Lue kaikki Meistä on moneksi -artikkelisarjan osat täältä