Irinan tarina


18.06.2021

Irinan voi kai hymy suupielessä sanoa kuuluvan Kankaanpään S-marketin vakiokalustoon, sillä hän on työskennellyt yksikössä jo 28 vuotta. Hän tuli taloon 19.4.1993, kun Opistonkadun uusi market avattiin.

Puhelias ja energinen Irina kertoo tykkäävänsä työstään. Asiakkaat ja hyvä työporukka ovat hänelle tärkeitä. Samoin se, että työpaikalla kaikki on tiptop, niin kuin jo alussa opetettiin. Tätä taitoa hän opettaa tänäkin päivänä esimerkiksi kesätyöntekijöille.

Esimiehessäkin Irina arvostaa jämptiyttä, sitä että sanotaan, miten asiat tehdään. Hyvä keskusteluyhteys on avainasemassa työporukan kesken. Jos jokin aiheuttaa eripuraa, pitää muistaa, että asiat riitelevät, eivät ihmiset. Ja puhumalla kaikki selviää.

Varma työpaikka ja työntekijän huomiointi korkeassa kurssissa

Työnantajassa Irina arvostaa varmuutta, sekä sitä, että työntekijöitä huomioidaan eri tavoin. Irina on työnantajan hakemuksesta saanut mm. Tasavallan Presidentin myöntämän kunniamerkin v. 2017. Ele tuntui hämmentävän hyvältä. Osuuskaupan henkilökuntaedut ovat Irinasta todella hyvät, ja ne myös ohjaavat perheen ostoja. ”Palkka tulee samasta osoitteesta kuin mihin se menee”, toteaa Irina nauraen.

Viisisataa litraa mustikoita

”Taidan olla tylsä ihminen”, toteaa Irina itsestään, kun juttelemme hänen vapaa-ajan vietostaan. Aika kuluu perheen ja kavereiden kanssa. Käy kuitenkin ilmi, että ison mittakaavan marjastaminen ja leipominen kuuluvat tämän energiapakkauksen vapaa-aikaan. Marjastaminen syksyisin lähialueen metsissä on yhteinen harrastus siskon kanssa, eikä kyseessä ole ihan pienen mittakaavan juttu. Viime vuonna tämä kaksikko keräsi yhteensä noin 500 litraa mustikoita, ja puolukkametsäänkin kerkesivät. Metsässä saattaakin kulua marjareissulla yhtä soittoa 8-9 tuntia!

Myös leipominen on isomman mittakaavan tekemistä, sitten kun sille päälle sattuu. Samalla kertaa saattaa syntyä monen litran taikinasta pullia, sekä piirakoita, sämpylöitä ja vaikka viinereitäkin. Onpa ehtiväinen Irina välillä myös ystävien apuna juhlissa, leipoo kastamiset ja toimii juhlissa kahvin tarjoajana.

Lue sarjan muut artikkelit: Meistä on moneksi-artikkelisarja