Huolehdimme henkilökuntamme ja asiakkaiden turvallisuudesta


21.08.2020

Turvallisen ympäristön tarjoaminen niin työntekijöille kuin asiakkaille on meille äärimmäisen tärkeää. Olemme suojanneet työntekijöitä kevään ja kesän aikana mm. kassapleksien ja visiirien avulla sekä huolehtineet toimipaikkojen hygieniasta tehostetusti. Asiakkaita on muistutettu turvavälien pitämisen merkityksestä mm. äänikuulutuksin, julistein, infonäytöin ja lattiatarroin. Hyvän käsi- ja yskimishygienian noudattaminen on edelleen tehokkain keino estää tartuntoja. Toimipisteissämme on mm. sisäänkäyntien yhteydessä käsidesiä ja useissa pullonpalautuspisteissä käsienpesumahdollisuus.

Tekemämme toimenpiteet noudattavat Työterveyslaitoksen ohjeita. Kasvomaskeja voidaan Työterveyslaitoksen mukaan tarvita tilanteissa, joissa turvavälejä ei voida noudattaa, lähikontaktit kestävät yli 15 minuuttia ja on tarve suojata muita henkilöitä maskin käyttäjän hengitystie-eritteiltä. Kaupassa tällaisia pitkäkestoisia lähikontakteja ei käytännössä synny, minkä johdosta nykyiset toimenpiteet ovat henkilöstön suojaamisen kulmakivet jatkossakin.

Henkilöstömme voi kuitenkin vapaaehtoisena lisänä työnantajan tarjoamien, jo varsin kattavien turvatoimien rinnalla käyttää omaa maskia niin halutessaan. Henkilöstömme on opastettu maskin oikeanlaiseen ja turvalliseen käyttöön sekä ohjeistettu jäämään vähänkin sairaana kotiin.

Pidetään huolta toisistamme ja mahdollistetaan turvallinen kauppa-asiointi sekä henkilökunnallemme että asiakkaillemme.