Helenan tarina


29.03.2021

Kuusikymppisen Helenan työura on koostunut asiakaspalvelutyöstä eri muodoissaan. Valtaosan työvuosistaan Helena on työskennellyt kaupan alalla useammalla työnantajalla, lisäksi hän teki kymmenen vuotta töitä laitoshuoltajana sairaalassa. Kaupan alan työn Helena kokee itselleen omimpana.

Helenan työura Satakunnan Osuuskaupassa alkoi Kodin Terrasta. Sinne hänet palkattiin vähän yli viisikymppisenä, kun Kodin Terra avasi ovensa vuonna 2009. Terrasta Helena siirtyi myyjäksi Prisma Länsi-Poriin, jossa hän on viihtynyt näihin päiviin asti, jo reilut kymmenen vuotta.

Parhaan työtodistuksen saa asiakkailta

Hyvät työkaverit ovat Helenalle tärkeitä, kuin perhe. Työyhteisöjen työkavereista onkin jäänyt Helenalle hyviä ystäviä. Asiakkaat ovat kuitenkin Helenalle työn tärkein asia, hän kokee asiakkailta tulevan hyvän palautteen olevan parhaan työtodistuksen, jonka työstä voi saada. On mukava huomata, että työssä tutuiksi tulleet asiakkaat tulevat omalle kassalle palveltavaksi kerta toisensa jälkeen.

Helenasta on kiva oppia uutta ja tehdä monenlaista. Nyt hän työskentelee Prisma Länsi-Porissa mm. kassalla, neuvonnassa ja osastolla. Työn monipuolisuus sopii Helenalle mainiosti. Helena on tehnyt lisätöitä myös muissa osuuskaupan yksiköissä, ja antaa kiitokset siitä hienosta vastaanotosta ja avusta, jota on kaikissa yksiköissä saanut.

Johtamisessa Helena arvostaa sitä, että työntekijöitä kohdellaan saman arvoisina, työtä ja työntekijää arvostetaan ja palautetta annetaan. Myös joustoa on hyvä löytyä, niin työnantajalta kuin työntekijältä. Osuuskauppaa Helena kertoo aina arvostaneensa, kodin perintö osuuskaupan asiakkaina lienee vaikuttanut asiaan. Osuuskaupan asiakkaan roolista Helena sitten siirtyikin myös töihin osuuskauppaan.

 

Eläke näköpiirissä

Helenan vapaa-aikaa täyttävät liikunnalliset harrastukset kuten lenkkeily ja jumppa, mökkeily, käsityöt, ystävät, matkailu Lapissa, sekä penkkiurheilu. Viimeiset viisitoista vuotta hän on seurannut tiiviisti Pesäkarhujen edustusjoukkueen pelejä. Tärkeänä elämän sisältönä Helenalla on oma jälkikasvu, jota löytyy jo neljännessä sukupolvessa.

Maaliskuun viimeinen päivä on Helenan viimeinen työpäivä, näin hän on päättänyt. Ja onhan työuraa jo kestänytkin viitisenkymmentä vuotta. Eläkeikä Helenalla tuli täyteen jo reilut pari vuotta sitten, mutta koska työmotivaatiota ja fyysistä kuntoa riitti, päätti hän jatkaa töissä. Nyt on kuitenkin aika lopettaa työt, ja antaa enemmän aikaa muille elämään kuuluville asioille.

Lue sarjan muut artikkelit: Meistä on moneksi-artikkelisarja