Eveliinan tarina


07.04.2021

Eveliina on nuoresta iästään huolimatta tullut siihen tulokseen, että hänen unelma-alansa on löytynyt. Hän viihtyy erinomaisesti kaupan alan työssä, johon pääsi heti kauppiksen jälkeen. Meillä osuuskaupassa Eveliina on työskennellyt v. 2019 syksystä asti. Hän on tehnyt töitä Porin Sale-myymälöissä, tällä hetkellä työvuorot jakaantuvat Sale Torin ja Sale Vapaudenkadun kesken. Kahden kotipesän työ tuntuu Eveliinasta virkistävältä, se tarjoaa ihanaa vaihtelua.

Työpaikalle yhtä mukava mennä kuin kotiin

Pienet ruokakaupat tuntuvatkin Eveliinasta erityisen mukavilta työympäristöiltä, niissä asiakkaat tulevat tutuiksi ja työtehtävät ovat monipuolisia. Asiakaspalvelu on Eveliinan juttu, etenkin pienessä myymälässä pääsee tiiviiseen vuorovaikutukseen asiakkaiden kanssa. On ihanaa tuntea kanta-asiakkaat niin hyvin, että heidän kanssaan voi vaihtaa kuulumisia tai vaikka ruoanlaittovinkkejä.

Eveliinan mielestä on ollut hienoa kokea, miten hienosti hänet on vastaanotettu eri myymälöihin. Hän on saanut neuvoja ja oppeja, niin työelämään kuin henkilökohtaiseenkin elämään, ja myös hyvin tukea kaikissa uusissa asioissa. Eveliina kuvaakin työyhteisöjään kodiksi, jonne on mukava tulla.

Esimieheltään Eveliina odottaa ja saa palautetta, niin positiivista kuin kehittävääkin. Myös kannustusta esimies antaa hienosti. Itsestään hän löytää halua oppia uutta ja kuunnella, mitä työyhteisö opettaa ja kertoo. Eveliinan mielestä asiat pitää ajatella positiivisen kautta, se auttaa jaksamaan työssä.

Jaksaminen kasvaa Peter Panin kanssa ulkoillessa

Vapaa-aikana Eveliinaa piristää kaksivuotias rescue-koira Peter Pan, joka on saanut nimensä siksi, ettei taida aikuistua koskaan. Vaikka työssä tulee askelia paljon, on koiran kanssa ulkoilu kuitenkin erilaista ja mukavaa, ja saa ajatukset siirtymään pois työasioista. Koiran myötä Eveliina kokee jaksamisensa parantuneen kokonaisvaltaisesti.

Iloisen nuoren naisen mietteet tulevaisuudesta ovat vakaat. Hän haluaa pysyä kotipaikkakunnallaan Porissa ja työskennellä kaupan alalla samalla työnantajalla, vaikka ihan sinne eläkeikään saakka. Myös nykyiset työyhteisöt tuntuvat niin omilta, että niissäkin hän toivoo pysyvänsä pitkään.

Lue sarjan muut artikkelit: Meistä on moneksi-artikkelisarja