Chanettin tarina


10.12.2021

Chanettin nyt noin 15 vuotta kestänyt urapolku osuuskaupassa on johtanut aivan toisenlaisiin tehtäviin, kuin mihin hän aluksi tuli. Nykyisessä työssä pystyy hyödyntämään kaikkea työelämässä opittua.

Chanett tuli vuonna 2007 töihin osuuskaupan mainososastolle ilmoitusvalmistuksen tehtäviin. Kun ilmoitusvalmistus osuuskaupassa tehtynä työnä loppui, oli aika suunnata kohti uutta.
Uusi ura alkoi marketkaupan parista, ensin muutama kuukausi Prismassa, ja sieltä Sokokseen kauneuden ja muodin pariin. Sokoksella on nyt vierähtänyt jo kuusi vuotta.

Chanettin nykyinen työ on hyvin erilaista kuin se, johon hän aikanaan osuuskauppaan tuli. Haastavinta on täysin uusi ala. Chanetin mielestä siirtymä oli kuitenkin helppo, koska hän on aina halunnut oppia uutta, ja Sokoksella siihen on annettu täysi mahdollisuus, on annettu tehdä ja kokeilla. Hyvät työkaverit ja esimies ovat tukeneet uuden oppimisessa.

Chanett työskentelee pääasiassa kosmetiikassa, mutta hän tekee tarvittaessa työtä kaikilla eri osastoilla ympäri tavarataloa, niin kuin kaikki sokoslaiset. Kosmetiikassa on paljon tilaisuuksia oppia uutta, sillä kosmetiikkamerkkien edustajat kouluttavat työntekijöitä uutuustuotteista. Myös kollegoilta kyselemällä, olemalla utelias, oppii paljon. Chanettin motto onkin: Se päivä on hyvä päivä, kun oppii jotain uutta.

Hyvinvoinnin osaajaksi

Chanett kokee olleensa aiemmin saamapuolella siinä, miten paljon hän on työkavereilta oppinut ja saanut neuvoja. Hän hakeutui itse opiskelemaan työn ohessa Sataeduun hyvinvointineuvojaksi, ja nyt hän pystyy neuvomaan työkavereita hyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä. Koulutus kesti 1,5 vuotta. Kokemäelle Chanett reissasi kerran viikossa, ja tämän päälle tietysti tuli erilaisia opiskelutehtäviä. Koulutus vaati sinnikkyyttä, mutta myös antoi paljon. On kivaa, että on omaa perusosaamista, josta pystyy antamaan niin asiakkaille kuin työkavereillekin.

Hyvinvointineuvoja-koulutuksen jälkeen opin penkki kutsui taas Sataedussa, tällä kertaa työnantajan järjestämänä meikkaamisoppina.

Asiakaspalvelu on Chanettille mieluista. Asiakasta pitää kuunnella ja hänen tarpeisiinsa pitää perehtyä, ehkä vinkata jotain mitä asiakas ei osaa itse edes kaivata hyvinvoinnin lisäämiseksi. Asiakkaat myös tekevät päivistä vaihtelevia.

Esimiehen luottamus osaamiseen ja pärjäämiseen on tärkeää. Chanett tekee mm. somistamista pitkälle omin ajatuksin ja esimiehen luottaessa siihen, että hyvää jälkeä syntyy. Avoin vuorovaikutus on tärkeää, se että palautetta voi saada ja antaa. Esimiehellä on Chanettin mielestä hyvä olla jalat maassa-asennetta, mutta myös inhimillisyyttä.

Koulutuksen merkitys osuuskaupassa on suuri, siihen annetaan mahdollisuuksia, jos itsellä on resursseja ja kiinnostusta. Ison työnantajan etu on monenlaisissa uravaihtoehdoissa, jos niitä itse haluaa etsiä. Ja muutoksien tukena on koulutus ja uuden oppiminen.

Kuvateksti: Chanett on NYX Professional Make up-meikkisarjan brand ambassador

Uuden oppimista myös vapaa-ajalla

Vapaa-aika kuluu puutarhassa, josta Chanett on hyvin innostunut. Joka vuodelle riittää uutta kokeiltavaa, viime kesän kokeilu oli perunoiden kasvatus lavakauluksessa, ensi vuonna sitten taas kokeillaan jotain uutta. Puutarha tuo hyvää vastapainoa työlle, kaikki muu unohtuu, kun konkreettisesti puuhailee piha-askareiden parissa.

Vapaa-aikaan kuuluu myös lenkkeilyä, pyöräilyä ja perheen kanssa touhuamista. Kotimaan matkailu perheen kanssa on mieluista, siihen kuuluu mm. lista kaikista Sokos Hotelleista, joissa on käyty. Vielä on jäljellä käymättömiä hotelleita…

Työ Sokoksella tuntuu tällä hetkellä hyvältä, oma paikka on löytynyt. Mutta kuka tietää, jos joskus tulevaisuudessa kurkistaisi toisiin tehtäviin vaikka osuuskaupan oman Virettä vaihdosta-projektin kautta.

Lue sarjan kaikki osat täältä