ABC-latausasemat palvelevat sähköautoilijoita Ulvilan Sahamäen yksiköiden ja Prisma Mikkolan pihamaalla


29.11.2021

Valtakunnallinen ABC-lataus siirtyy mobiiliaikaan
– Satakunnan Osuuskaupalla nyt latausasemat Ulvilan Sahamäen yksiköiden ja Prisma Mikkolan pihamaalla, ja verkosto laajenee

S-ryhmän osuuskauppojen valtakunnallisen ABC-latausverkoston rakentaminen alkoi keväällä 2021, ja vuoden lopussa se on jo noin 50 latausaseman laajuinen. Satakunnan Osuuskaupan alueella latausasemia on avoinna nyt kolme. ABC-latauksen koko asiointi hoituu ABC-mobiililla.

ABC-mobiili on myös sähköauton latauksessa totutun helppokäyttöinen. Latauspiste valitaan selkeän numeroinnin perusteella ja asiointi tapahtuu muutenkin samoin kuin polttonesteitä tankattaessa. ABC-mobiili on ainoa tapa maksaa ABC-latausta, joten mitään muita tunnistautumisvälineitä ei tarvita. Uuden ominaisuuden myötä ABC-mobiili on maailman monipuolisin autoilevaa asiakasta palveleva mobiilisovellus.
”ABC-mobiili toimii nimenomaan ABC-lataus-tunnuksilla varastetuilla latausasemilla. Meillä on myös aiemmin käyttöönotettuja, eri yhteistyökumppanien kanssa toteutettuja latausasemia, joissa lataaminen tapahtuu samoin kuin tähänkin asti”, ryhmäpäällikkö Kimmo Järvi kertoo.

Maksu vain ladatusta energiasta

ABC-lataus oli käyttöönoton alkuvaiheessa maksutonta, kun järjestelmästä kerättiin kokemuksia sen kehittämiseksi. Lataaminen on nyt maksullista, ja perustuu kilowattituntiperusteiseen hinnoitteluun.
”Kaikilla asemillamme on kwh-perusteinen hinnoittelu, myös teholatauksessa. Tällöin asiakkaat maksavat vain saadusta sähköstä. Lähtökohtana on, että avatuilla ja avattavilla teholatausasemilla on mahdollisuus 150kw suurteholatausnopeuteen”, jatkaa Järvi.

Hinnoittelu tapahtuu osuuskauppakohtaisesti, joten siinä on alueellisesti vaihtelua, kuten on myös polttonesteiden hinnoissa. Hinnat näkyvä asemakohtaisesti ABC-mobiilista. ABC-latauksesta saa myös Bonusta jopa 5 prosenttia, ja se kerryttää normaaliin tapaan S-ryhmästä tehtyjen ostosten kuukausittaista bonusostokertymää.

Verkosto laajenee vauhdilla

Satakunnan Osuuskaupan ensimmäiset ABC-latausasemat avattiin marraskuun 5. päivä Ulvilan Sahamäen S-marketin ja Hesburgerin pihoissa ja tänään on avattu Prisma Mikkolan ABC-lataus. Kuluvan vuoden aikana avautuu vielä ABC-lataus Prisma Länsi-Porin yhteyteen joulukuun aikana. Valtakunnallisesti latausverkosto on laajentunut jo useamman alueosuuskaupan alueelle. Ajantasaisen tiedon verkostosta voi tarkastaa ABC-mobiilista tai ABC-ketjun verkkosivuilta.
”Meidän tavoitteemme on avata vuonna 2022 yhteensä kymmenen asemaa lisää. Niihin tulee 32 kpl erillistä latauspistettä. Kokonaisuudessaan tavoittelemme noin 30 latausaseman verkostoa vuoteen 2023 mennessä”, kertoo Järvi.

100-prosenttisesti uusiutuvaa sähköä

S-ryhmän ja Satakunnan Osuuskaupan tavoitteena on olla oman toimintansa osalta hiilinegatiivinen vuodesta 2025 alkaen. Olennainen osa tätä tavoitetta on, että kaikki käytettävä sähkö on jo nyt uusiutuvaa, pääosin tuuli- ja vesivoimalla tuotettua sähköä. Näin ollen myös ABC-latauksen käyttäjät ajavat täysin uusiutuvalla sähköllä.
ABC-latauksen lisäksi ABC-ketjun tavoitteena on etsiä muitakin kustannustehokkaita ja teknisesti toimivia ratkaisuja vähentämään liikenteen fossiilisia päästöjä nyt ja tulevaisuudessa.

Lisätietoja:
ryhmäpäällikkö Kimmo Järvi
Satakunnan Osuuskauppa
puh. 0505360345
kimmo.jarvi@sok.fi

ABC-latausverkoston ajantasainen tilanne ja muuta hyödyllistä tietoa on osoitteessa ABC-Lataus | FI | ABC-asemat (abcasemat.fi).