Petri on hyvin pukeutuvien miesten asialla


03.07.2024

Hyvä puku on käyttäjälleen juuri oikean kokoinen ja mukava päällä, toteaa Sokoksen miesten vaateosaston myyjä Petri

Omin avuin pukurekkejä selatessa voi helposti turhautua, mutta apua on lähellä – ainakin Sokoksen miesten vaatteiden osastolla. Toistakymmentä vuotta osastolla työskennellyt Petri valitsee tottuneesti rekistä oikean koon, auttaa sovituksessa ja kertoo pyydettäessä näkemyksenä.

Petri on yksi tämän kylän parhaita vaatturityyppisiä asiantuntijoita, huikkaa eräs herrasmies ohimennessään. Petri pohtii kommenttia hetken ja sanoo.

– No ehkä sen voi noinkin sanoa, hän tuumaa.

Kyseiselle herrasmiehelle on vuosien varrella tilattu muun muassa valkoinen smokki.

– Jos jotain ei siis löydy paikan päältä, aina kannattaa kysyä, voisiko sellaisen tilata, Petri vinkkaa.

Oppinsa Petri on saanut töitä tekemällä. Hän ei ole vapaa-ajallaan erityisen kiinnostunut vaatteista tai muodista, mutta kiinnittää omassa arjessaan tietysti huomiota miesten juhlapukeutumiseen.

– Meillä on saatavilla ompelupalvelu, jonka avulla puvusta saadaan juuri mittojen mukainen jokaiselle. Olen huomannut, että miehet ovat aika huonoja käyttämään palvelua, ja vähän ylipitkät hihatkin menevät seulasta läpi. Suosittelen kyllä tekemään vielä ne pienet viilaukset, Petri vinkkaa.

Parhaillaan Petri auttaa Vesaa löytämään sopivan puvun juhliin. Puku on sijoitus, ja oikein valitusta puvusta on iloa moneksi vuodeksi eteenpäin. Vesa sanoo, että puku päällä pitää olla mukava olo.

– Pukua ostaessa tykkään henkilökohtaisesta palvelusta ja sitä täältä Sokokselta saa. Kokomerkinnät eivät oikein kerro mitään ja Petrillä on silmää, hän näkee, mitä kokoa olen ja löytää hyvät vaihtoehdot. Se säästää aikaa ja tuleehan siitä aika erityinen olo, kun saa olla palveltavana. Tietää, että ostaa hyvän puvun silloin, kun Petri on ollut sitä valitsemassa, kehuu Vesa.

Petri auttaa Vesaa puvun valinnassa

Petrin työntekijätarina on osa artikkelikokonaisuutta. Kaikki artikkelisarjan osat löydät täältä