Minispere-lahjoitus lasten ja nuorten avuksi


12.09.2022

Satakunnan Osuuskaupan 105-vuotisjuhlavuoden yhtä päätapahtumista, koko perheen Minispere-päivää, vietettiin sunnuntaina 7.8. Porin Kirjurinluodolla. Laadukas esiintyjäjoukko, laaja oheisohjelma ja aurinkoinen ilma vetivät paikalle tuhansittain lapsiperheitä, paikalle tuli yli 3000 festarivierasta.

Hyvän mielen tapahtumapäivään osallistujat tekivät yhdessä myös hyvää, sillä osuuskaupassa oli tehty päätös lahjoittaa puolet tapahtuman lipputuloista lapsiin ja nuoriin liittyvälle paikalliselle kohteelle. Minisperen huimasta osallistujamäärästä johtuen lahjoitussummastakin tuli muhkea, 19 000 euroa. Kiitos kaikille Minispere-kävijöille!

-Osuustoiminnan yksi oleellinen elementti on se, että liiketoiminnasta syntyvää tulosta jaetaan asiakasomistajille mahdollisimman laajasti. Näin päätimme tehdä Minisperen lipputuottojenkin kanssa. Pyysimme asiakasomistajiltamme ehdotuksia hyväntekeväisyyskohteista, ja saimmekin niitä runsaasti, siitä kiitos kaikille ehdotuksen jättäneille. Yksi meille tulleista ehdotuksista myös valittiin lahjoituksen saajaksi: Minispere-lahjoitus menee Satapsykiatrian lastenpsykiatrian ja nuorisopsykiatrian osastoille.

Lapset ja nuoret kaipaavat entistä enemmän tukea mielenterveyteen liittyvissä asioissa. Muun muassa ahdistus, masennus ja syömishäiriöt ovat syitä, joiden vuoksi lapsia ja nuoria ohjautuu Satapsykiatrian potilaaksi. Lastenpsykiatrian ja nuorisopsykiatrian saamaa lahjoitusta tullaan käyttämään asioihin, joihin julkinen rahoitus ei riitä. Esimerkiksi erilaiset välinehankinnat vaikka musiikkiharrastukseen ovat tällaisia. Myös kuntoutusvaiheessa lahjoitusvarat ovat tarpeen, niiden avulla voidaan lapsia ja nuoria tuoda tavalliseen arkeen vaikka käymällä yhdessä retkellä kahvilassa.

Minispere-lahjoituksen luovutustilaisuudessa olivat (kuvassa vasemmalta oikealle) Nuorisopsykiatrian osastonhoitaja Leena Elo, Satakunnan Osuuskaupan viestintäjohtaja Leena Mettälä, Lastenpsykiatrian ylilääkäri Auli Laakso-Santavirta, Lastenpsykiatrian ylihoitaja Paula Ranne, Nuorisopsykiatrian ylilääkäri Anna Mäkelä, ja Lastenpsykiatrian osastonhoitaja Pirkko Ahopelto.