Kunkkukokki-finaali poiki mainetta ja kunniaa


20.10.2020

Satakunnan Osuuskaupan ja Kuninkaanhaan koulun Kunkkukokki-hanke huipentui lokakuun alussa käytyyn finaaliin. Kunkkukokki-hanke syntyi aidosta halusta yhdistää sekä työelämä että koulu ja luoda nuorille mielikuvia ravintola-alasta mahdollisena ammattina.

Yhteistyö on ollut mutkatonta ja hankkeen keskeisimpiä osa-alueita ovat ravintolakokemus, tapakoulutus ja kokkikisa. Kokkauskisan pääraaka-aineena ja teemana olivat satakuntalainen lähiruoka ja juures.

Juurekset ja cola suussa sulavassa sopusoinnussa

Tasaväkisen ja korkeatasoisen finaalin voittivat Hugo Vuollet ja Teemu Kataja. Poikien voittoannoksesta löytyivät punajuuripihvit, juuresperunat ja colakastike. Maineen ja kunnian lisäksi pojat nappasivat itselleen myös kesätyön tulevaan kesään. Voittoannokset ovat kesätyön ajan myös ravintolan listalla kaikkien tilattavissa ja maisteltavissa.

Yhteistyö jatkukoon

Hanke on tarkoitus toteuttaa myös seuraavina vuosina ja alkuvuodesta Kuninkaanhaan 8-luokkalaiset kotitalouden valinnaisaneeksi valinneet oppilaat tulevat saamaan omat kutsukorttinsa kolmen lajin ruokailuun.

Lue täältä lisää Kunkkukokki-hankkeesta ja sen aloittamisesta