Satakunnan Osuuskaupan myynti kasvoi alkuvuonna


16.08.2023

Satakunnan Osuuskaupan tammi–kesäkuun veroton vähittäismyynti oli 211,7 miljoonaa euroa, joka piristyi 3,7 prosenttia edellisestä vuodesta. Myynnin kasvu oli voimakasta erityisesti S-marketeissa, Prismassa sekä hotelli- ja ravintolakaupassa ja ABC Carwash -liiketoiminnassa.

-Kulunut alkuvuosi on ollut koronan jälkeen jälleen paluuta normaalimpaan, vaikka kuluttajien ostovoimaa on koeteltu inflaation, sähkönhinnan ja korkojen nousun myötä. Tämä on näkynyt omistajien ostosten keskittämisenä Satakunnan Osuuskauppaan. Olemme selvinneet vuoden ensimmäisestä puolikkaasta olosuhteisiin nähden erinomaisesti. Kesä on Satakunnassa tapahtumien ja matkailun myötä pirtein aika vuodesta, puntaroi toimitusjohtaja Harri Tuomi. Kesäkauppa on jälleen ratkaisevassa asemassa koko vuoden tuloksen osalta. Alkuvuoden hyvän myynnin kehityksen perusteella olemme viime vuotta edellä, ja hyvällä kesäkaupalla koko vuoden operatiivinen tulos kipuaa takaisin koronaa edeltäneelle tasolle, jatkaa toimitusjohtaja Tuomi.

Muutos liiketoimintaportfoliossa
Autokauppa on jo pidempään ollut haasteissa muuttuvassa toimintaympäristössä, ja strategiassamme olemme punninneet erilaisia autokaupan tulevaisuuden näkymiä. Arviomme on, että jatkossa autokaupassa menestyvät suuremmat toimijat kuin me. Alkuvuoden aikana neuvottelut autokaupan myymisestä etenivät, ja Wetteri tiedottikin maaliskuussa ostavansa Palin Oy:n AutoPalin-liiketoiminnan. Kilpailu- ja kuluttajavirasto antoi kaupalle hyväksyntänsä ja kaupan myötä oululaislähtöisen Wetterin maantieteellinen läsnäolo laajeni kesäkuun alusta Poriin ja Raumalle. Huoltoketju Karla jatkaa toimintaansa edelleen osana osuuskaupan palveluita.

Satakunnan Osuuskauppa on edelleen merkittävä satakuntalainen työnantaja. Osuuskaupan palveluksessa oli kesäkuun lopussa aktiivisessa työsuhteessa 1 455 työntekijää. Kesätyöntekijöitä ja tutustu ja tienaa -nuoria rekrytoitiin kesäksi lähes 700, iloitsee henkilöstöjohtaja Päivi Huhtamaa.

Palvelut kehittyvät
Juhannusviikolla aloitimme Porin keskustan alueella asiakkaidemme toivomat ruoan verkkokaupan päästöttömät pikatoimitukset Starshipin kuljetusroboteilla. Robottikuljetus toimii Porin ydinkeskustassa, noin kolmen kilometrin säteellä kauppatorin vieressä sijaitsevasta Sale Torista, ja vastaa näin asiakkaiden toiveeseen saada erityisesti kaupunkialueella ostokset nopeasti kotiin kuljetettuna. Robottikuljetukset ovat saatavilla S-kaupat-sovelluksessa, jonka voi ladata ilmaiseksi App Storesta ja Google Play Storesta.

Asiakasomistajuus kiinnostaa satakuntalaisia, kesäkuun loppuun mennessä saimme miltei 1500 uutta jäsentä eli asiakasomistajaa. Maksoimme tammi – kesäkuussa n.71 000 omistajallemme Bonusta 6,1 miljoonaa euroa ja maksutapaetua 194 000 euroa. Asiakasomistajiemme palveluun panostimme remontoimalla täysin kesäkuun aikana Mikkolan Prisman asiakasomistaja- ja S-Pankki -palvelupisteen. Uudella tilaratkaisulla saimme lisää asiakkaille paremman yksityisyyden takaavia palvelupaikkoja, joille pääsee nyt suoraan kauppakäytävältä. Tervetuloa palveltavaksemme!

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Harri Tuomi
puh. 044 725 1551
harri.tuomi@sok.fi

talousjohtaja Ari Pakaslahti
puh. 044 541 9999
ari.pakaslahti@sok.fi