Ennätysmäärä tukea Kannustajat-seuroille


22.01.2024

Satakunnan Osuuskauppa on vuodesta 2013 alkaen tukenut toimialueensa lasten ja nuorten liikuntaharrastusta Kannustajat-tukimallin avulla. Tuki maksetaan tuen piiriin hakeneille ja hyväksytyille junioritoimintaa harjoittaville urheiluseuroille, jotka toimivat Satakunnan Osuuskaupan toimialueella. Seurat sitoutuvat käyttämään saamansa tuen junnujensa liikuntaharrastukseen.

”Olemme nyt kymmenen vuotta tukeneet alueemme seurojen junnutoimintaa Kannustajat-tuen kautta. Viime vuonna meillä oli 34 seuraa tuen piirissä, tämä oli suurin määrä seuroja, joka meillä on tuen piirissä koskaan ollut. Viime vuoden Kannustajat-tuki muodostui myös ennätyssuureksi, Kannustajiksi ilmoittautuneet asiakasomistajamme keräsivät Kannustajat-seuroille tukea yhteensä 32 000 euroa.

Viime vuoden Kannustajat-seuramme olivat:

Porin Cheerleading Akatemia
FBT Karhut United, Pori
FC Jazz Juniorit, Pori
FC Ulvila
Harjavallan Jymy
Harjavallan Pallo
Kankaanpään Uimarit
Karhu-Futis, Pori
Kokemäen Kova-Väki Pesäpallo
Noormarkun Koitto
Kokemäen Naisvoimistelijat
Liikuntaseura Pori
Mailajuniorit, Kankaanpää
Porin Moottorikerho
Porin Muodostelmaluistelijat
Nakkilan Vire
Narukerä, Pori
Noormarkun Nopsa
Noormarkun Syke
Pesäkarhut, Pori
Ulvilan Pesä-Veikot
Pomarkun Pyry
Porin Ässät
Porin Taitoluistelu
Pihlavan Työväen Urheilijat, Pori
Porin Uimaseura
Rastikarhut, Pori
Satabandy, Pori
Porin Shotokan Karate Dojo
Porin Pyrintö sulkapallojaosto
Porin Taekwondo
Ulvilan Voimistelu ja Liikunta
Porin Verkkopalloseura
Porin Yleisurheilu

Seurat käyttävät Kannustajat-tuen mm. valmentajien koulutukseen, välinehankintoihin ja liikuntapaikkojen vuokriin. Nämä kaikki sopivat hyvin Kannustajat-tuen käyttökohteiksi, ne tukevat kaikkien lasten ja nuorten mahdollisuuksia päästä laadukkaan liikuntaharrastuksen pariin. Lasten ja nuorten liikkumiseen käytetty raha on satsaus lasten ja perheiden hyvinvointiin. Laajemmalla tasolla Kannustajat-malli tukee omalta osaltaan myös maakunnan vetovoimaisuutta etenkin lapsiperheiden suuntaan,” toteaa viestintäjohtaja Leena Mettälä.

Tukimallissa Satakunnan Osuuskaupan asiakasomistaja voi vaikuttaa tuen jakautumiseen seurojen kesken ilmoittautumalla S-mobiilissa tai netissä valitsemansa seuran Kannustajiin, jolloin hänen Bonuksensa lasketaan ko. seuran hyväksi. Seuran kaikkien Kannustajien kalenterivuoden aikana kerryttämät Bonukset lasketaan yhteen, ja tämän perusteella määräytyy seuran saama Kannustajat-tuki. Seuralle maksettavassa tuessa huomioidaan myös seuran junnujen määrä. Kannustajat-tuki ei vähennä asiakasomistajalle maksettavia Bonuksia, vaan ne maksetaan edelleen hänelle normaaliin tapaan.

Vuoden 2024 Kannustajat-seuramme ja Kannustajaksi liittymisen ohjeet löytyvät nettisivultamme: Kannustajat – Satakunnan Osuuskauppa

Kannustajiin liittymistä varten ei tarvitse olla seuran jäsen, Satakunnan Osuuskaupan Kannustajiin voivat liittyä kaikki Satakunnan Osuuskaupan asiakasomistajatalouksien pääjäsenet. Seuran Kannustajien kalenterivuoden aikana keräämästä yhteisestä Bonuspotista ja seuran junnujen määrästä riippuu sitten se, kuinka suuren tuen seura vuoden 2025 alkupuolella Satakunnan Osuuskaupalta saa junnutoimintaansa.