Apua ja kokemusta pikkujoulukauteen


02.12.2022

Saimme Original Sokos Hotel Vaakunan kokous- ja tilaustoimintaan jouluavuksi kaksi ihastuttavaa ja energistä työntekijää, Aulin (68v.) ja Elinan (63v.). He tulivat tutuiksi Vankka kokemus käyttöön -eläkeläisrekrytapahtuman kautta. Meillä arvostetaan kaikenikäisiä työntekijöitä!

Naisista huokuu elämänkokemus ja innostus tehdä vielä merkityksellistä työtä. Töihin tullessa kuuluu iloinen tervehdys ja nopeasti perään: ”Mistäs aloitetaan?” Kokous- ja tilaustoiminnan keittiön vuoropäällikkö Mirva Laine on iloinen, että joukkoon saatiin kaksi todellista helmeä.

Auli Kirves on toiminut ennen eläkkeelle siirtymistään vuosikymmeniä Ulvilan terveyskeskuksen ravitsemustyönjohtajana. Eläkkeellä hän on nyt ollut neljä vuotta.
Eläkeläisille osoitettu rekrytointitapahtuma herätti kiinnostusta: ”Voisinko minäkin vielä antaa työpanokseni jollekin uudelle työlle, ravintola-alaa kun ei ollut tullut koettua”, Auli kertoo miettineensä. Hän halusi nähdä ravintolatoimintaa ja nopeasti muuttuvia tilanteita.
Kysyttäessä mitä mieltä Auli on nykyisestä työpaikastaan, hän vastaa hymyssä suin: ”Täällä on aina niin ihana ja ystävällinen vastaanotto ja kaikki on iloisia. Olen saanut paljon neuvoja ja hyviä ohjeita ruuanlaittoon ja on ollut mukava päästä tekemään ruokaa.” Hän arvostaa myös Satakunnan Osuuskaupan hyviä henkilöstöetuja.

Aulin mielestä on ihanaa työskennellä vanhassa, perinteikkäässä ravintolassa. ”Onpa täällä tullut käytyä sen ekan kerran ravintolassakin 16-vuotiaana. Nyt tuntuu, että ympyrä sulkeutuu”, hän toteaa.

Elina Lehtonen on työskennellyt kunta-alalla, toimistotöissä n. 40 vuotta. Hän on aloittanut puhelinvaihteessa ja toiminut myös hallintojohtajan sijaisena.
”Työn ohessa toimin 12 vuotta eri kunnissa ja kaupungeissa Painonvartijoiden ryhmäohjaajana. Lisäksi olen ollut Villilän kartanossa keittiöapulaisena Kartanon Rouvien aikaan”, Elina kertoo työhistoriastaan.

Eläkkeelle Elina kertoo jäävänsä ensi vuoden marraskuussa, mutta toivoo että senkin jälkeen hän saisi työskennellä Kokous- ja tilausravintolassa. Töitä Elina haluaakin tehdä niin kauan kuin vain terveys sen sallii. Työyhteisöstä saatava sosiaalinen elämä ja työn merkityksellisyys ja arvostus ovat tärkeitä asioita Elinalle.

Miksi Elina sitten haki rekrytointitilaisuudessa juuri Satakunnan Osuuskaupalle ja ravintola-alalle?

”Satakunnan Osuuskaupan rekryosasto erottui edukseen ja houkutteli mukaan. Ravintola-alalta töitä sitten tarjottiin. Toki myös Vaakuna tilana houkutti, olen täällä monet aamiaiset syönyt ja minua on aina kiehtonut myös hotelliala”, Elina kertoo.
Elina on silminnähden iloinen, että saa tehdä töitä Satakunnan Osuuskaupassa.
”Odotan innolla jokaista työpäivääni täällä Kokous- ja tilausravintolassa. Saan tehdä töitä käsilläni. Ja tämä työyhteisö on ihana ja lämmin, kuin kotiin tulisi. Täällä on vaan niin ihana olla!”

Teksti: Mirva Laine ja Sari Salo

Eläkeliiton Eläkkeeltä töihin -hanke, Eläkeliiton Satakunnan piiri ja Satakunnan Yrittäjät järjestivät syksyllä Vankka kokemus käyttöön -eläkeläisrekrytapahtuman, jossa saatetiin yhteen työntekijöitä tarvitsevat työnantajat sekä ansiotyöhön haluavat ja osaamistaan tarjoavat eläkeläiset.