Prisma Rauta (aiemmin Kodin Terra) ei ole toimintavuosiensa aikana saavuttanut kannattavuustavoitteitaan. Muutosneuvottelut käytiin Prisma Raudan liiketoiminnan jatkamisen edellytysten selvittämiseksi. Neuvotteluiden lopputuloksena Satakunnan Osuuskauppa siirtää osan Prisma Raudan tarjonnasta Prisma Mikkolan yhteyteen, ja jatkaa nykyisessä paikassa puutarha- ja kukkakauppaa sekä lemmikkieläintuotekauppaa. Osa nykyisestä toiminnasta loppuu kokonaan. Vapautuviin kiinteistön tiloihin haetaan pitkäaikaisia vuokralaisia.

Puutarhakauppa ja lemmikkieläintuotekauppa on jatkumassa Prisma Raudan kiinteistössä. Perussisustamisen, maalaamisen, työkalujen, työvaatteiden, sähkötyökalujen sekä käsityökalujen valikoimaa siirretään suurelta osin Prisma Mikkolan kokonaisuuteen. Prisma Raudan raskaan rakentamisen valikoima tullaan lopettamaan loppuvuoden aikana. Prisma Raudan loppuunmyynti käynnistyy torstaina 21.9.2023.

− Kodin Terra (nykyinen Prisma Rauta) avattiin Poriin vuonna 2009. S-ryhmän rautakauppakonseptia on kehitetty pitkäjänteisesti, mutta liiketoiminta ei ole saavuttanut tavoiteltua kannattavuutta. Prisma Rauta Porin erinomaisen sijainnin ja yksikössä olevan puutarha-alan huippuosaamisen vuoksi tulimme siihen tulokseen, että puutarha- ja kukkamyyntiä sekä lemmikkieläintuotemyyntiä pystymme kannattavasti jatkamaan Tikkulassa. Siirrämme valtaosan nykyisestä sisustamisen ja remontoinnin tarjonnasta Prisma Mikkolan yhteyteen syksyn aikana. Toisaalta päätös tarkoittaa ns. raskaan raudan tuotealueiden tarjonnan lopettamista, josta toki olen äärimmäisen harmissani. Vastuulliseen osuustoimintaan kuitenkin kuuluu, että kannattamatonta liiketoimintaa ei voi loputtomiin jatkaa, perustelee päätöstä Satakunnan Osuuskaupan toimialajohtaja Jussi Kaartinen.

Muutosneuvottelut koskivat Prisma Raudan koko vakituista henkilökuntaa, yhteensä 43 työntekijää. Jokaisen kanssa käydään henkilökohtaiset keskustelut vaihtoehtoisista ratkaisuista. Kaikille neuvotteluihin osallistuneille tullaan tarjoamaan töitä Satakunnan Osuuskaupan muista toimipaikoista.

-Kiitän Prisma Raudan työntekijöitä työpanoksesta sekä asiakasomistajia ja yritysasiakkaita palveluiden käytöstä. Palvelemme jatkossakin puutarha- ja lemmikkieläintuotekaupan osalta tutussa paikassa Tikkulassa. Sisustamisen ja remontoinnin tuotealueita laajennamme Prisma Mikkolan yhteyteen. Toivomme olevamme edelleen varteenotettava vaihtoehto asiakasomistajien sisustamisen ja remontoinnin tuotteiden hankinnoissa, kertoo toimialajohtaja Jussi Kaartinen
Satakunnan Osuuskauppa hakee loppuvuoden aikana tyhjenevälle kiinteistön osalle uusia käyttäjiä.

Autojen monimerkkihuolto Karla ja Charmia-keittiömyynti jatkavat nykyisissä tiloissa. Lopetettavien tuotealueiden loppuunmyynnin arvellaan kestävän marras-joulukuulle 2023.

Lisätietoja:
toimialajohtaja Jussi Kaartinen
market- ja tavaratalokauppa, Satakunnan Osuuskauppa
p. 050 388 3045
jussi.kaartinen@sok.fi

 

Bonus tuplana -kampanjaostojen bonusprosentti määräytyy koko kuukauden bonusostojesi mukaan. Jos kaikki kuukausiostosi oikeuttavat 5 %:n Bonukseen, saat kampanja-aikana kampanjaan kuuluvista toimipaikoista tehdyistä ostoista 10 % Bonusta.
Kampaja voimassa näissä toimipaikoissa:

Normaali Bonus, jopa 5 %, verkkokaupoista.

Lisätietoa Bonus tuplana -kampanjasta saa osoitteesta: www.bonustuplana.fi

Etkö vielä ole asiakasomistaja?

Asiakasomistajaksi liityttäessä maksetaan osuuskaupan osuusmaksu (100 €). Sen voi maksaa kerralla kokonaan, tai liityttäessä 20 €, jolloin loppuosa maksetaan kertyvällä Bonuksella 24 kk:n kuluessa. Bonus alkaa kertyä pääsääntöisesti 50 euron kuukausiostoilla. Bonustaulukot vaihtelevat hieman osuuskaupoittain. Asiakasomistajaksi liityttäessä annettavat tiedot tallennetaan S-ryhmän asiakasomistaja- ja asiakasrekisteriin. Lisätietoa asiakasomistajuudesta saa osoitteesta: S-kanava.fi tai puhelimitse asiakasomistajapalvelusta 010 76 5858, ma-to 9-20 ja pe 9-18 (0,084 €/min)

Asiakasomistajaksi voit liittyä täällä

 

Asiakasomistajapalvelu ja S-Pankkipiste Prisma Mikkolan aulassa koki alkukesästä ison muutoksen. Saimme lisää palvelupaikkoja, niille pääsee suoraan kauppakäytävältä, tilat ovat pelkistetyt ja tietoturva on sisustus- ja materiaaliratkaisuissa otettu huomioon.

Palvelupisteessä hoidamme kaikkia asiakasomistajuuteen ja päivittäiseen pankkiasiointiin liittyviä asioita sekä neuvomme digitaalisissa palveluissa. Käteistä rahaa saa kätevästi sekä nostettua että talletettua S-Etukortti Visalla S-ryhmän päivittäistavarakauppojen, Sokosten ja ABC-liikennemyymälöiden kassoilla. Asiakasomistajapalvelu- ja S-Pankkipisteessä talletuksia ja nostoja on mahdollisuus tehdä Mikkolassa ja Länsi-Porissa maanantaista perjantaihin kello 10-12.

Asiakaspalvelu uusissa tiloissa alkoi heinäkuun alussa

 ”Olemme suoraan remontista siirtyneet normaaliin asiakaspalveluun ja, kuten aina remontin jälkeen, hakevat laitteet ja käytännöt vielä hetken parasta paikkaa”, naurahtaa palvelupäällikkö Niina Korteniemi. ”Muutos avonaisesta tilasta yksityisyyttä kunnioittaviin palveluhuoneisiin on suuri, joskin myös henkilökunnan suuresti toivoma”, jatkaa Korteniemi. ”Asiansa saa nyt hoidettua rauhassa, kun odotustila on siirtynyt seinän taakse, eikä ulkopuolinen pääse keskeyttämään palvelutilannetta, kun palvelumyyjä avaa aina oven asiakasta varten.”

Aina kannattaa tehdä ajanvaraus

Jotkut asiat saa hoidettua nopeastikin, mutta keskimääräinen palvelutilanne kestää 45 minuuttia. Mikkolan ja Länsi-Porin asiakaspalvelupisteillä voi toki napata vielä vuoronumeron, mutta silloin pitää varautua joskus hyvinkin pitkään odotukseen. Ajan varaamalla voit olla varma siitä, että pääset palveltavaksi jonottamatta ja saat hoidettua rauhassa asiasi. Ajan varanneille soitetaan asiakasomistajapalvelusta pari päivää ennen ajanvarausta. Silloin varmistetaan, että varattu aika on riittävä asian hoitamiseen ja, mikä tärkeintä, että tarvittavat tunnistus- ja muut asiakirjat ovat voimassa ja tulevat mukaan. Viranomaisen myöntämä, voimassa oleva passi tai virallinen henkilöllisyystodistus vaaditaan asioiden hoitamiseksi eikä palvelumyyjä voi tunnistuskohtaa ohittaa. Kätevä tapa tunnistautumiseen on myös S-mobiili, joka käyttöön ottoon vaaditaan vahva tunnistautuminen ja joka sen jälkeen käy virallisessa tunnistautumisessa.

Käytössäsi on myös mobiilivuoronumero

Jos kuitenkin haluat tulla palveltavaksi ilman ajanvarausta, voit ottaa vuoronumeron paikan päällä. Vuoronumeron voi myös ottaa etukäteen osoitteessa: https://s-ryhma.mobiilivuoro.fi/ . Samalla näet kätevästi, kuinka monta on jonossa sinua ennen. Vuoronumeron vaihduttua seuraavaan, odotamme hetken saapumistasi mutta jos ketään ei näy, painetaan seuraava numero.

Satakunnan Osuuskauppa on antanut 31.7. muutosneuvotteluesityksen asiaa koskien Prisma Raudan henkilökunnalle.

Satakunnan Osuuskauppa harkitsee Porin Prisma Raudan sulkemista tappiollisen toiminnan vuoksi. Mikäli yksikkö suljetaan, sen toimintoja ja palveluita siirretään osittain Prisma Mikkolan yhteyteen ja Prisma Raudan työntekijöille pyritään tarjoamaan töitä Satakunnan Osuuskaupan muista toimipaikoista.

− Prisma Raudan toiminta on ollut tappiollista. Lisäksi ennuste vallitsevan taloustilanteen myötä on, että kotitalouksien käyttämä rahamäärä rakentamiseen ja remontointiin tulee olemaan vähäistä lähitulevaisuudessa. Myös rakennusalan yritysten näkymät ovat heikohkot. Mikäli nyt harkittava muutos toteutuu, tavoite on antaa jatkossa Prisma Mikkolan katon alta entistä kattavampi tuote- ja palveluvalikoima, kertoo toimialajohtaja Jussi Kaartinen.

Prisma Rauta Pori (ent. Kodin Terra) avattiin vuonna 2009 ja sen toiminta on jo pidemmän aikaa ollut tappiollista. Keväällä 2022 konseptia uudistettiin, kun Kodin Terra muuttui Prisma Raudaksi. Myymälän toimintaa on vuosien aikana kehitetty monin eri tavoin. Valitettavasti liiketoiminta on kuitenkin jatkunut kannattamattomana.

Muutosneuvottelut koskevat koko Prisma Raudan henkilökuntaa, yhteensä noin 43 työntekijää. Mikäli Prisma Rauta päädytään sulkemaan, pyritään kaikille sen vakituisille työntekijöille tarjoamaan töitä Satakunnan Osuuskaupan muista toimipaikoista.

Seuraavan kerran tiedotamme asiasta muutosneuvotteluiden päätyttyä syyskuun puolen välin jälkeen.

 

Lisätietoja:

toimialajohtaja Jussi Kaartinen
market- ja tavaratalokauppa, Satakunnan Osuuskauppa
p. 050 388 3045
jussi.kaartinen@sok.fi

Satakunnan Osuuskaupan S-marketit torjuvat hedelmä- ja vihannesosastolla syntyvää hävikkiä uusilla hävikkilaatikoilla. Asiakkaat ovat suuresti toivoneet tätä eri puolilla Suomea suosioon noussutta käytäntöä.

Hävikkilaatikoihin kootaan myymälässä esimerkiksi hieman kolhiintuneita, mutta vielä käyttökelpoisia hedelmiä ja vihanneksia, jotka asiakas voi ostaa edullisesti 0,65 euron kilohintaan. Laatikoiden määrä ja sisältö vaihtelee päivittäin sen mukaan, millaisia hävikkituotteita heviosastolta kulloinkin löytyy.

Toimintatapa on ollut jo aiemmin käytössä useamman alueosuuskaupan alueella, ja kokemukset ovat olleet positiivisia. Laatikot käyvät myymälöissä nopeasti kaupaksi, ja niiden avulla saadaan tehokkaasti vähennettyä hävikkiä.

”Hävikkilaatikon ostaminen on helppo tapa tehdä arjen ekoteko ja samalla lisätä kasvisten osuutta omalla lautasellaan. Asiakkaamme ovat tätä myös kovasti toivoneet. Tuomme hevihävikkilaatikot kaikkiin S-marketeihimme ja seuraamme, miten ne otetaan vastaan ”, sanoo toimialajohtaja Jussi Kaartinen Satakunnan Osuuskaupasta.

S-ryhmän tavoitteena on edetä kohti hävikin puolittamista vuoteen 2030 mennessä. Vuonna 2022 hävikki oli vähentynyt 19 % lähtötilanteeseen verrattuna. Poisheittohävikkiä S-ryhmän marketkaupassa syntyi viime vuonna vain 1,44 %.

Lisätietoja:
toimialajohtaja Jussi Kaartinen
market- ja tavaratalokauppa
Satakunnan Osuuskauppa
p. 050-388 3045
jussi.kaartinen@sok.fi

Ässäkokit ovat kesäkuussa kokkailleet Satakunnassa viisi kertaa Lounais-Suomen Marttojen ohjaamina. Merikarvian päivän menu oli ylihelpot kalapullat, pinaattimuusi, nopeat tortillapizzat ja pätkismuffinit. Iloisen kokkaushetken päätteeksi itse tehdyt ruoat syötiin hyvällä ruokahalulla ja lopuksi siivottiin keittiö yhdessä.  Lounais-Suomen Marttojen kotitalouden asiantuntija Sari Raininko ja Merikarvian Uus-Marttojen puheenjohtaja Helena Tähkänen opastavat mielellään innostuneita Ässäkokkioppilaita. Molemmat totesivat, että lapsia on kiva opettaa ja kokkioppilaat puolestaan lupasivat kotonakin tehdä helppoja ruokia ohjeen mukaan. Olipa muutama jo pyöritellyt lihapullia aikaisemminkin, joten kalapullien teko sujui kuin vanhalta tekijältä.  Helpot ja maukkaat reseptit löytyvät osoitteesta yhteishyva.fi/assakokki.

Ässäkokki on S-ryhmän ja Marttojen järjestämä ruokakurssi 8-12 vuotiaille lapsille.  Satakunnan Osuuskauppa ja Lounais-Suomen Martat ovat järjestäneet Satakunnan Osuuskaupan alueella kursseja vuodesta 2018 alkaen ja suosio on ollut suuri.

Lehti on ilmainen kaikille asiakasomistajille – saat lehden veloituksetta S-Etukortilla. Voit poimia lehden mukaan 15.5.2023 alkaen Satakunnan Osuuskaupan S-marketeista, Prismoista, Saleista tai Sokoksesta. Myös Satakunnan Omat sivut -lehti on noudettavissa maksutta S-Etukortilla.

Yhteishyvä-lehti ilmestyy jatkossa neljä kertaa vuodessa. Vuonna 2023 lehti ilmestyy 15.3. (viimeinen kotipostitus) sekä 15.5., 15.8. ja 15.11.

Lehti on saatavilla kaupoissa ilmestymisen jälkeen noin kolmen viikon ajan.

Yhteishyvä-lehti on uudistunut ja ajatuksia avartava lukupaketti ajankohtaisia aiheita, tunteikkaita tarinoita, hyödyllisiä vinkkejä vastuullisempaan arkeen ja elämään. Yhteishyvä-lehti on myös sesonkiin sopivaa ruokaa ja oivaltavia reseptejä. Uudet aiheet muun muassa matkailusta, hyvinvoinnista ja retkeilystä tuovat lehteen lisää monipuolista luettavaa.

Suomalaisten rakastamat laadukkaat reseptit löytyvät jatkossa sekä Yhteishyvä-lehden sivuilta että tuttuun tapaan verkkosivuilta.

Anna lahja, joka tuottaa iloa jokaisena päivänä: ASIAKASOMISTAJUUS

Paras lahja on sellainen, joka tuottaa iloa ihan jokaisena päivänä. Hanki valmistuneelle tai päivänsankarille lahjaksi Satakunnan Osuuskaupan asiakasomistajuus – lahja, joka kruunaa jokaisen päivän!

Ja sinulle lahjan antaja, haluamme kiitoksena loistavasta lahjavalinnasta antaa 50 euron S-ryhmän lahjakortin. Voit käyttää lahjakortin itse tai antaa senkin lahjaksi! Kampanja-aika on 8.5.-2.6.2023.

Toimi näin:

Katso asiakaspalvelupisteiden aukioloajat: s-pankki.fi/toimipaikat. Voit myös varata ajan osoitteesta s-pankki.fi/ajanvaraus.

S-Etukortilla upeita etuja ja selvää rahaa takaisin ostoistasi joka kuukausi

S-Etukortilla Bonusta kertyy esimerkiksi Saleista, S-marketeista ja Prismoista sekä ravintoloista ja ABC-liikennemyymälöistä. S-Etukorttia näyttämällä pääsee myös nauttimaan vain asiakasomistajille suunnatuista eduista ja kampanjoista. Lisäksi asiakasomistaja saa etuja yhteistyökumppaneiltamme esimerkiksi tapahtumalipuista, vakuutuksista, puheluista ja matkoista. Myös S-Pankin peruspankkipalvelut ovat maksuttomia.

Rahanarvoisia etuja S-mobiilissa

Uutena asiakasomistajana lahjansaaja saa maksuttomaan S-mobiiliin jopa satojen eurojen tutustumisedut sekä jatkossa myös vaihtuvia etuja eri toimipaikoista, ympäri Suomen. Tutustumisetujen saaminen edellyttää pääjäsenyyttä ja oman talouden perustamista.  Monipuolisesta S-mobiilista voi myös seurata hiilijalanjälkeä, ruoan kotimaisuutta ja ruokakorin ravintoarvoja.

Tutustumisedut S-mobiilissa:

 

Etu on voimassa 8.-26.5.2023 vain Prisma Mikkolan ja Länsi-Porin, S-market Huittisten ja S-market Kankaanpään Asiakasomistaja- ja S-Pankkipalvelupisteessä.

Lisätietoja saat osoitteesta asiakaspalvelu.satakunta@sok.fi

 

 

 

Satakunnan Osuuskaupassa palkitaan joka vuosi parhaat työryhmät. Parhaiksi valittavat työryhmät ovat toiminnassaan onnistuneet laajasti, kaikilla tarkasteltavilla mittareilla: henkilöstön työtyytyväisyys on hyvä, samoin taloudellinen tulos, ja myös muut liiketoimintakohtaiset mittarit, esim. hävikinhallinta, ovat halutulla tasolla.

Vuoden työryhmä 2022 Satakunnan Osuuskaupassa on S-market Lukkarinsanta. Palkintoa oli noutamassa koko viime vuoden Lukkarinsantaa vetäneen Pia Jakosen puolesta Lukkarinsannan nykyinen esihenkilö Tuomas Ruuskanen.
Muut palkitut työryhmät ovat Ravintolamaailma Prisma Mikkola, Prisma Mikkolan kassa/info, S-market Harjavalta ja Sale Pomarkku.

Lämpimät onnittelut palkituille työryhmille!


Työryhmien puolesta palkinnot noutivat Suvi Lehmus, Sanni Langenoja, Tuomas Ruuskanen, Susan Vanhatalo ja Laura Luukkainen (kuvassa vasemmalta lukien).

 

Toimialajohtajana vastaat Satakunnan Osuuskaupan majoitus-, ravitsemis- ja liikennekaupan liiketoiminnan tuloksekkaasta johtamisesta osuuskaupan arvojen ja strategisten tavoitteiden mukaisesti. Johtajana vastuualueeseesi kuuluu majoitus-, ravitsemis- ja liikennekaupan ketjujen kokonaisvaltainen ohjaus ja edelleen kehittäminen. Olet vahva toimeenpanija ja intohimoinen toimialan sekä osuuskaupan kehittäjä. Johtoryhmän jäsenenä osallistut koko osuuskaupan kehittämiseen ja vastaat oman vastuualueesi tuloksellisesta johtamisesta osuuskaupan arvojen ja strategisten tavoitteiden mukaisesti.

Päävastuualueet:

Uudelta toimialajohtajalta edellytämme vankkaa kokemusta ja näyttöjä tuloksellisesta majoitus, ravitsemis- ja liikennekaupan, tai muun suuren kokoluokan palveluliiketoiminnan johtamisesta. Olet johtajana kannustava ja sinulla on kyky innostaa ihmisiä ajatustesi taakse, unohtamatta kuitenkaan kuunnella myös heidän ajatuksiaan. Kaupallisen ajattelun ohella talouden tunnusluvut ovat myös vahvaa osaamisaluettasi. Tehtävässä onnistuaksesi sinulta tulee löytyä aitoa kiinnostusta vastuualueesi ohjaukseen sekä kehittämisintoa muovaamaan tulevaisuutta yhteistyössä alueen toimijoiden kanssa ja osana S-ryhmää.

Sinulla on tehtävään soveltuva korkeakoulutus, erinomaiset yhteistyötaidot, toimeenpano- ja kehittämiskykyä, kykyä vaikuttaa sekä verkostoitua monitahoisesti. Sinulla tulee olla osuuskauppamme arvoihin ja kulttuuriin sopivat johtamistaidot ja -otteet. Edellytämme sinulta toimialajohtajana pitkäjänteistä sitoutumista tehtävään.

Tarjoamme sinulle mielenkiintoista näköalapaikkaa, kyvykkään organisaation johdettavaksesi, ja mahdollisuutta edelleen kehittää alueen merkittävimmän palvelualojen yrityksen tulevaisuutta. Tarjoamme myös monipuoliset S-ryhmän ja Satakunnan Osuuskaupan henkilöstöedut käyttöösi.

Satakunnan Osuuskauppa on savuton työpaikka.

Hakuaika ja tehtävään hakeminen

Tätä rekrytointia toteutamme yhdessä kumppanimme Boyden Finlandin kanssa. Pyydämmekin sinua hakemaan tehtävään oheisen linkin kautta 17.4.2023 mennessä. Lisääthän hakukirjeen ja CV:n otsikkoon toimialajohtaja Satakunnan Osuuskauppa. Luottamuksellisiin tiedusteluihin tehtävästä vastaa Boydenilta Carita Lahti. Caritan tavoitat parhaiten keskiviikkona 5.4. klo 13-15 ja keskiviikkona 12.4 klo 9-11 numerosta 050 500 3003 tai sähköpostitse carita.lahti@boyden.fi.

 

Satakunnan Osuuskauppa on yli 70 000 asiakasomistajan omistama itsenäinen liikeyritys, jonka toiminta-ajatuksena on tuottaa etuja ja palveluja asiakasomistajilleen. Päätöksentekoa ohjaavia asioita ovat mm. asiakasomistajien palveleminen, osallistuminen maakunnan kehittämiseen sekä maakunnallinen ja paikallinen yhteistyö eri sidosryhmien kanssa. Satakunnan Osuuskauppa harjoittaa toimialueellaan market- ja tavaratalokauppaa, liikennekauppaa, autojen huoltotoimintaa sekä majoitus- ja ravitsemiskauppaa. Satakunnan Osuuskauppa -konsernin liikevaihto vuonna 2022 oli 415 miljoonaa euroa ja henkilökuntaa oli yli 1300 henkilöä.