Anna lahja, joka tuottaa iloa jokaisena päivänä: ASIAKASOMISTAJUUS

Paras lahja on sellainen, joka tuottaa iloa ihan jokaisena päivänä. Hanki jouluna lahjaksi Satakunnan Osuuskaupan asiakasomistajuus – lahja, joka kruunaa jokaisen päivän!

Ja sinulle lahjan antaja, haluamme kiitoksena loistavasta lahjavalinnasta antaa 50 euron S-ryhmän lahjakortin. Voit käyttää lahjakortin itse tai antaa senkin lahjaksi! Kampanja-aika on 15.11.–14.12.2022.

 

S-Etukortilla upeita etuja ja selvää rahaa takaisin ostoistasi joka kuukausi

S-Etukortilla Bonusta kertyy esimerkiksi Saleista, S-marketeista ja Prismoista sekä ravintoloista ja ABC-liikennemyymälöistä. S-Etukorttia näyttämällä pääsee myös nauttimaan vain asiakasomistajille suunnatuista eduista ja kampanjoista. Lisäksi asiakasomistaja saa etuja yhteistyökumppaneiltamme esimerkiksi tapahtumalipuista, vakuutuksista, puheluista ja matkoista. Myös S-Pankin peruspankkipalvelut ovat maksuttomia.

Rahanarvoisia etuja S-mobiilissa

Uutena asiakasomistajana lahjansaaja saa maksuttomaan S-mobiiliin jopa satojen eurojen tutustumisedut sekä jatkossa myös vaihtuvia etuja eri toimipaikoista, ympäri Suomen. Tutustumisetujen saaminen edellyttää pääjäsenyyttä ja oman talouden perustamista.  Monipuolisesta S-mobiilista voi myös seurata hiilijalanjälkeä, ruoan kotimaisuutta ja ruokakorin ravintoarvoja.

Tutustumisedut S-mobiilissa:

Toimi näin:

Katso asiakaspalvelupisteiden aukioloajat: s-pankki.fi/toimipaikat. Voit myös varata ajan osoitteesta s-pankki.fi/ajanvaraus.

Etu on voimassa 15.11.–14.12.2022 vain Prisma Mikkolan ja Länsi-Porin, S-market Huittisten ja S-market Kankaanpään Asiakasomistaja- ja S-Pankkipalvelupisteessä.

Lisätietoja saat osoitteesta asiakaspalvelu.satakunta@sok.fi

 

 

Joulukonserttien herkät ja iloiset laulut vievät ajatukset pois arjen kiireestä.  Kokemäen jykevä luonnonkivikirkko ja Suomen toiseksi suurin puukirkko Merikarvialla antavat arvokkaat puitteet jouluisille lauluille.

Merikarvian kirkossa esiintyy Kamarikuoro Proosit Minna Liettyä-Tynin johdolla 7.12. kello 19.00 ja Kokemäen kirkossa Friitalan ja Kokemäen mieslaulajat tunnelmoivat Heikki Haulannon johdolla 14.12. kello 18.30. Käsiohjelmia on saatavilla etukäteen konserttipaikkakuntien S-marketeista ja tapahtuma-aikaan kirkon ovelta. Konserteissa esitettävät laulut ovat kuorosovituksia tutuista joululauluista, perinteisistä uudempaan tuotantoon.

Konsertin sinulle tarjoaa Satakunnan Osuuskauppa ja käsiohjelma on maksuton. Haluamme kuitenkin juhlavuoden merkeissä antaa kuulijoille mahdollisuuden osallistua vapaaehtoisen ja vapaavalintaisen ohjelmamaksun merkeissä paikalliseen hyväntekeväisyyteen, kertoo viestintäjohtaja Leena Mettälä. Kaikki vapaaehtoiset ohjelmamaksut lahjoitetaan paikkakunnan oman S-marketin asiakkaiden ehdotusten perusteella valittuun kohteeseen.

Tervetuloa Porin Prisma Raudan remonttimessuille ke-su 28.9.-2.10.2022. Talo on täynnä messuetuja ja maahantuojien edustajia! Tule tutustumaan laajaan valikoimaamme ja tapaamaan ammattilaisia Prisma Rautaan. Osallistu arvontaan myymälässä sekä Porin Prisma Raudan Facebook-sivuilla.

Messuedut

Edut ovat voimassa ke-su 28.9.-2.10.2022. Edut koskevat niin myymälä- kuin toimitusmyyntituotteita.

Ke 28.9.

To 29.9.

Klo Tuote / Nimi Klo Tuote / Nimi
14-18 Triofloor 11-16 S-Pankki-/asiakasomistajaneuvoja
10-17 Lakka rakennustuotteet 10-17 Lakka rakennustuotteet
10-14 Sandudd 10-16 Kiilto
12-18 Laattapiste 11-18 Siparila
12-17 Lektar 12-18 Maler
9-13 Hunton 12-18 Tammiholma
12-17 Vihtan 14-17 Mora
12-17 Svedbergs 12-18 Elfa
12-18 Teknos 12-16 Polaria
12-18 Tarkett 11-16 Keraplast
10-15 Kerabit 11-16 Narvi
11-16 Alfer 12-15 KNL – asennuspalvelut
12-18 Sika/ Casco 15-18 E-Design/ Eeva Hauta-Heikkilä
11-16 Ferrometal

 

Pe 30.9.

La 1.10.

Klo Tuote / Nimi Klo Tuote / Nimi
10-18 Dewalt 10-14 Ekovilla
11-16 S-Pankki-/asiakasomistajaneuvoja 10-15 Uula
11-18 IDO/ Geberit 10-16 Laattamaailma
11-15 Scanoffice ilmalämpöpumput
12-18 Tapetit.fi
10-16 Pergo (peruttu)
12-18 Grana
12-17 Colornova
10-18 Tikkurila
10-16 Finndeco
10-18 Bjelin
12-15 KNL – asennuspalvelut
15-18 Suunn.palv.Jennifer/ Jenni Paakkari
15-18 Sisustussuunnittelu Paula Hellberg

Kannustajat-mallilla tuetaan lasten ja nuorten liikunta- ja urheilutoimintaa Satakunnan Osuuskaupan toimialueella. Ensi vuonna tukeen on varattu 30 000 euroa. Satakunnan Osuuskaupan Kannustajat-tukea voivat hakea kaikki urheiluseurat, jotka täyttävät alla näkyvät vähimmäiskriteerit

Sähköinen hakemus Kannustajat-seuraksi löytyy täältä: satakunnanosuuskauppa.fi/kannustajat.
Hakemus tulee lähettää 31.10.2022 mennessä. Myöhässä tulleita hakemuksia ei oteta huomioon seurojen valinnassa.

Satakunnan Osuuskauppa päättää määräaikaan mennessä hakemuksen palauttaneiden seurojen joukosta Kannustajat-tukimallin piiriin pääsevät seurat. Huomioimme valinnassa seurojen ilmoittamien seikkojen lisäksi myös alueellisen kattavuuden. Ilmoitamme kaikille määräaikaan hakeneille päätöksestä sähköpostitse. Kun Kannustajat-malliin pääsevät seurat on valittu, lähetämme seurojen yhteyshenkilöille materiaalia, jonka avulla seura viestii jäsenilleen Kannustajat-mallista.

Kannustajat-malliin hakevan seuran tulee täyttää vähintään seuraavat kriteerit:

Vielä ehdit Kannustaa vuoden 2022 seuroja, se on ilmaista!

Asiakasomistajat voivat yhä liittyä tukemaan 2022 Kannustajat-seuroja. Käy siis Omalla S-kanavalla valitsemassa oma Kannustajat-seurasi! Sinulle Kannustaminen on ilmaista eikä vähennä Bonuksesi määrää. Tuki seuran junioritoimintaan määräytyy laskemalla kaikkien seuran Kannustajien kalenterivuoden aikana kerryttämät Bonukset yhteen.

Katso kannustettavat seurat ja ohjeet täältä

 

Lisätietoja seurahausta antavat:
Leena Mettälä, viestintäjohtaja p. 029 009 6020, leena.mettala@sok.fi
Ritva Männistö, asiakkuuspäällikkö p. 029 009 6321, ritva mannisto@sok.fi

 

 

Satakunnan Osuuskaupan market- ja tavaratalotoimiala järjesti osuuskaupan 105-vuotisjuhlavuoden kunniaksi hyväntekeväisyyshuutokaupan. Huutokauppa tuotti 11 000 euroa, joka lahjoitettiin kolmelle satakuntalaiselle järjestölle.

 

SPR Satakunnan piiri käyttää lahjoituksen Ukrainasta Satakuntaan sotaa paenneiden lasten ja nuorten hyväksi. Nämä lapset ja nuoret ovat menettäneet kotinsa, ystävänsä ja yhteisönsä, johon ovat kuuluneet. Lahjoitus käytetään näiden lasten ja nuorten syyslomaviikon toimintaan, tarkoitus on tehdä jotain kivaa yhdessä, käydä esimerkiksi uimassa tai retkellä.

Kuvassa Jussi Kaartinen, Satakunnan Osuuskauppa, sekä Paula Ilen, SPR Satakunnan piiri.

 

MLL Satakunnan piiri kohdistaa lahjoitusvarat paikallisyhdistystensä vapaaehtoisten virkistystoimintaan. Vapaaehtoiset ovat yhdistystoiminnalle elintärkeä joukko, joiden hyvinvoinnista ja jaksamisesta on tärkeä huolehtia. Korona-aika on ollut raskasta aikaa myös vapaaehtoistoimijoille, nyt on hyvä hetki suunnata voimavaroja tälle ryhmälle ja saada uutta kipinää tärkeään vapaaehtoistyöhön.

Kuvassa Jussi Kaartinen, Satakunnan Osuuskauppa, sekä Jaana Hietakangas MLL Satakunnan piiri.

 

 

Satakunnan Syöpäyhdistyksen lapsisyöpäpotilasperheiden kerho Syöpykät käyttää lahjoituksen kerhon toimintaan. Syöpykät järjestävät perheille lapsen kuntoutumista edistävää toimintaa, vertaistukea ja yhteistä virkistäytymistä vanhemmille ja lapsille. Syöpää sairastavat lapset ja nuoret sekä heidän perheensä voivat infektioriskin vuoksi osallistua erilaisiin aktiviteetteihin vain, jos paikalla ei ole muita.

Kuvassa Jussi Kaartinen, Satakunnan Osuuskauppa, sekä Marja-Liisa Ala-Luopa ja Marita Inkinen, Satakunnan Syöpäyhdistys.

 

Lahjoitussumma muodostui seuraavasti:

Lähiruoka on meille osuuskaupassa sydämen asia, ja sitä löytyykin runsaasti meidän valikoimista. Olemme myös aina valmiita ottamaan valikoimiimme uusia lähiruokatuotteita. Lähiruokaan liittyvä selvittelytyö voi olla hyvinkin monipolvista, sen osoittaa omalta osaltaan prötin eteen tehty työ.

Pari vuotta sitten Merikarvian S-marketiin tehtiin remontti. Toimitusjohtajamme tviittasi kaupan remontista, ja sai tviittiinsä vastauksen, jossa toivottiin pröttiä myyntiin kauppaamme. Asiaa lähdettiin selvittämään.

Moni satakuntalainen on varmasti kuullut Pröttikarviasta, tietäen että sillä tarkoitetaan Merikarviaa. Mutta mitä se prötti oikein on?

Wikipediasta löytyi prötille määritelmä: prötti on nimetty 1980-luvulla Merikarvian pitäjäruoaksi, se on perunoista, ruisjauhoista, mallasjauhoista ja siirapista valmistettu uunipuuro.

Perinneruoat taitavat olla nykymaailmassa joiltain osin katoavaa kansanperinnettä, ja näin uhkasi käydä prötillekin. Tekijöitä ei enää tahtonut löytyä, eikä pröttiä saatu kaupan hyllylle asti. Paikkakunnalta löytyi Aino Itäkylä, joka oli vuosikymmenet valmistanut pröttiä mm. markkinoille myyntiin. Hänen prötti-osaamisensa saatiin siirrettyä merikarvialaiselle pitopalveluyrittäjä Kati Laineelle, joka otti asiakseen selvitellä prötin valmistamista. Kati teki kokeiluja löytääkseen nykyaikaisilla välineillä kunnon perunoista tehdyn prötin, jossa olisi oikeanlainen koostumus ja maku.

Prötti on siis merikarvialainen perinneherkku, jonka pääraaka-aine on peruna. Wikipedian uunipuuron sijaan kutsuisimme pröttiä ennemminkin perunamämmiksi, makeahkoa herkkua kun syödään kerman kanssa. Ennen muinoin kaikki kellarin perunat, myös ne kylmettyneet, pystyttiin pröttinä hyödyntämään. Prötti laitettiin leivinuuniin kuivumaan, niin sitä pystyivät kalastajat, metsästäjät ja metsurit kuljettamaan mukanaan taskussa eväänä, kertoo Kati Laine.

Nyt löytyy Katin tekemää pröttiä Merikarvian S-marketista, käyhän sinäkin kaupoilla ja maista!

vasemmalla S-market Merikarvian marketpäällikkö Susanna Tyykilä ja oikealla pitopalveluyrittäjä Kati Laine.

 

Satakunnan Osuuskaupan 105-vuotisjuhlavuoden yhtä päätapahtumista, koko perheen Minispere-päivää, vietettiin sunnuntaina 7.8. Porin Kirjurinluodolla. Laadukas esiintyjäjoukko, laaja oheisohjelma ja aurinkoinen ilma vetivät paikalle tuhansittain lapsiperheitä, paikalle tuli yli 3000 festarivierasta.

Hyvän mielen tapahtumapäivään osallistujat tekivät yhdessä myös hyvää, sillä osuuskaupassa oli tehty päätös lahjoittaa puolet tapahtuman lipputuloista lapsiin ja nuoriin liittyvälle paikalliselle kohteelle. Minisperen huimasta osallistujamäärästä johtuen lahjoitussummastakin tuli muhkea, 19 000 euroa. Kiitos kaikille Minispere-kävijöille!

-Osuustoiminnan yksi oleellinen elementti on se, että liiketoiminnasta syntyvää tulosta jaetaan asiakasomistajille mahdollisimman laajasti. Näin päätimme tehdä Minisperen lipputuottojenkin kanssa. Pyysimme asiakasomistajiltamme ehdotuksia hyväntekeväisyyskohteista, ja saimmekin niitä runsaasti, siitä kiitos kaikille ehdotuksen jättäneille. Yksi meille tulleista ehdotuksista myös valittiin lahjoituksen saajaksi: Minispere-lahjoitus menee Satapsykiatrian lastenpsykiatrian ja nuorisopsykiatrian osastoille.

Lapset ja nuoret kaipaavat entistä enemmän tukea mielenterveyteen liittyvissä asioissa. Muun muassa ahdistus, masennus ja syömishäiriöt ovat syitä, joiden vuoksi lapsia ja nuoria ohjautuu Satapsykiatrian potilaaksi. Lastenpsykiatrian ja nuorisopsykiatrian saamaa lahjoitusta tullaan käyttämään asioihin, joihin julkinen rahoitus ei riitä. Esimerkiksi erilaiset välinehankinnat vaikka musiikkiharrastukseen ovat tällaisia. Myös kuntoutusvaiheessa lahjoitusvarat ovat tarpeen, niiden avulla voidaan lapsia ja nuoria tuoda tavalliseen arkeen vaikka käymällä yhdessä retkellä kahvilassa.

Minispere-lahjoituksen luovutustilaisuudessa olivat (kuvassa vasemmalta oikealle) Nuorisopsykiatrian osastonhoitaja Leena Elo, Satakunnan Osuuskaupan viestintäjohtaja Leena Mettälä, Lastenpsykiatrian ylilääkäri Auli Laakso-Santavirta, Lastenpsykiatrian ylihoitaja Paula Ranne, Nuorisopsykiatrian ylilääkäri Anna Mäkelä, ja Lastenpsykiatrian osastonhoitaja Pirkko Ahopelto.

 

Minispere-tapahtumassa pidettiin hauskaa ja tehtiin hyvää

Satakunnan Osuuskaupan 105-vuotisjuhlavuoden yhtä päätapahtumista, koko perheen Minispere-päivää, vietettiin sunnuntaina 7.8. Porin Kirjurinluodolla. Laadukas esiintyjäjoukko ja laaja oheisohjelma vetivät paikalle tuhansittain lapsiperheitä, paikalle tuli yli 3000 festarivierasta.

-Olemme todella iloisia, että suunnittelemamme päivä sai näin runsaasti väkeä paikalle. Osansa tässä oli tietysti aurinkoisella säällä, josta saimme nauttia parin sateisen ja tuulisen päivän jälkeen, kertoo viestintäjohtaja Leena Mettälä.

Hyvän mielen tapahtumapäivään osallistujat tekivät yhdessä myös hyvää, sillä osuuskaupassa oli tehty päätös lahjoittaa puolet tapahtuman lipputuloista lapsiin ja nuoriin liittyvälle paikalliselle kohteelle.

-Osuustoiminnan yksi oleellinen elementti on se, että liiketoiminnasta syntyvää tulosta jaetaan asiakasomistajille mahdollisimman laajasti. Näin päätimme tehdä Minisperen lipputuottojenkin kanssa. Pyysimme satakuntalaisilta ehdotuksia hyväntekeväisyyskohteista, ja saimmekin niitä runsaasti, siitä kiitos kaikille ehdotuksen jättäneille. Yksi meille tulleista ehdotuksista myös valittiin lahjoituksen saajaksi. Minispere-lahjoitus menee Satapsykiatrin lasten- ja nuorisopsykiatrian osastoille. Lapset ja nuoret kaipaavat entistä enemmän tukea mielenterveyteen liittyvissä asioissa, ja lahjoitusvaroja tullaan käyttämään esimerkiksi mielenterveysongelmaisten lasten ja nuorten kuntoutusvaiheessa, kertoo Leena Mettälä.

Minisperen hienosta osallistujamäärästä johtuen lahjoitussummakin on upea, 19 000 euroa. Kiitos kaikille Minispere-kävijöille!

Lisätietoja:
viestintäjohtaja Leena Mettälä
Satakunnan Osuuskauppa
p. 044 725 1150
leena.mettala@sok.fi

Kunkkukokit suuntaavat ensimmäisiin kesätöihinsä Rossoon ja Amarilloon

Neljä 8–9.-luokkalaista nuorta kokkasivat itselleen kesätyöpaikan Porin Rossosta ja Amarillosta, kun maukkaat kasviskanakeitto ja juurestasku hurmasivat Kunkkukokki-finaalin tuomariston. Voittajakaksikot Mirjam Haanpää ja Eila Kylänpää sekä Villehart Maljanen ja Vilho Kaiku aloittavat ensimmäisen kesätyönsä innostunein ja odottavaisin mielin.

Kunkkukokki-hanke on Satakunnan Osuuskaupan ja porilaisen Kuninkaanhaan koulun yhteinen hanke, jossa oppilaat saavat tietoa ravintola-alan työ- ja opiskelumahdollisuuksista, ruokailevat ravintolassa ja kisaavat lähiruoasta valmistetuilla annoksilla.

Kunkkukokeiksi tänä keväänä kruunatut Mirjam Haanpää ja Eila Kylänpää valitsivat ruokalajikseen kasviskanakeiton. Annosta kehiteltiin finaalimuotoonsa useamman kokeilun kautta. Liemen ja kanan maustaminen sekä runsas määrä erilaisia kasviksia osoittautuivat voiton avaimiksi.

– Ennen finaalia oli perhosia vatsassa, mutta heti kun sai alkaa valmistamaan annosta, jännitys helpotti. Myös keittiössä apuna ollut ravintolan henkilökunta sai meidän olomme rennoksi. Voitto tuntuu mahtavalta, vaikka se vähän yllättikin, sanovat Mirjam ja Eila.

Kunkkukokki Eila Kylänpää valmistelee mansikoita jälkiruokaa varten.

Kunkkukokki Eila Kylänpää valmistelee mansikoita jälkiruokaa varten.

 

Viime vuoden kisan voittivat Villehart Maljanen ja Vilho Kaiku. Koronapandemian vuoksi kilpailua lykättiin keväältä syksylle, ja voiton myötä ansaittu kesätyöpaikka lunastetaan tänä kesänä.

– Valmistimme finaalissa juurestaskun. Ideoimme annosta selaamalla nettiä, ja oman reseptimme teimme yhdistelemällä ja muokkaamalla hyvältä vaikuttaneita ohjeita, kertovat Villehart ja Vilho.

 

Hyvä tiimityö varmisti voiton

Tuomaristo painotti arvioinnissaan viittä osa-aluetta: asenne ja oma-aloitteisuus, keittiötyöskentely ja vaikeusaste, pääraaka-aineen hyödyntäminen ja tehtävänannon noudattaminen, ulkonäkö ja esteettisyys sekä maku. Myös aikataulussa pysyminen kuului onnistuneeseen suoritukseen. Finaaleissa nähtiin monenlaisia ruokalajeja, muun muassa punajuuripastaa, nachokanaa ja kasvispihvejä.

Tänä keväänä Mirjamin ja Eilan työskentelyssä tuomarit kiinnittivät huomiota huolellisesti hoidettuun kokonaisuuteen ja hyvään tiimityöhön. Kiireen tuntua kaksikolla ei kokatessa ollut, vaan ruoan valmistamiselle varattu aika riitti hyvin.

Sekä Mirjamille ja Eilalle että Villehartille ja Vilholle tämän kesän harjoittelupaikka on ensimmäinen kosketus työelämään. Kaikki neljä odottavat kesätyöltä uusia kokemuksia.

– Tykkään laittaa ruokaa kotona, joten on kivaa päästä kesätöihin ravintolaan, sanoo Eila innostuneena.

– Kesätyö on tosi hyvä palkinto, parempi kuin esimerkiksi pelkkä rahapalkinto. Kokkaaminen on myös tärkeä taito, vaikkei sitä ammatiksi tekisikään, toteaa Mirjam.

Lue lisää Kunkkukokki-hankkeesta

Kunkkukokki Mirjam Haanpää on oppinut valmistamaan erilaisia rosson pizzoja.

Kunkkukokki Mirjam Haanpää on oppinut valmistamaan pizzoja Rosson elävän tulen pizzauunilla.

Harjoittelijat tärkeitä toimipaikoille

Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluohjelman tavoitteena on helpottaa koululaisten mahdollisuuksia päästä tutustumaan yrityksiin ja työelämään, työelämän pelisääntöihin ja työtehtäviin. Satakunnan Osuuskaupassa työskentelee tänä kesänä yli 200 alaikäistä, 14–17-vuotiasta Tutustu ja tienaa -harjoittelijaa. Yhteensä kesätyöntekijöitä on reilu 600.

– Meillä on nuorista harjoittelijoista hyviä kokemuksia. Monesta alaikäisestä olisi töihin pidemmäksikin aikaa, mutta joissakin työnkuvissa tai työvuoroissa alaikäisyys on este. Nuoret ovat pääosin oikein oma-aloitteisia ja aktiivisia, kiittelee Satakunnan Osuuskaupan HR-asiantuntija Sari Salo.

Työnantajalle harjoittelujaksot ovat erinomainen mahdollisuus antaa hyvä kuva mahdollisille tuleville työntekijöille.

– Ennakoivan rekrytoinnin merkitys on kasvanut. Kunkkukokki-hanke on hyvä esimerkki onnistuneesta oppilaitosyhteistyöstä. Toivotan voittajakaksikot lämpimästi tervetulleeksi kesätöihin Rossoon ja Amarilloon, sanoo Satakunnan Osuuskaupan henkilöstöjohtaja Päivi Huhtamaa.

Kuin luotu myymään kosmetiikkaa

Porin Sokoksen hyllyjen välistä löytyy vastavalmistunut kosmetologi Sara Laine. Hän on aina halunnut työskennellä kosmetiikan parissa ja nimenomaan kosmetiikan myynnin puolella. Ystävältään hän sai nykyisen esihenkilönsä yhteystiedot, puhelinsoiton jälkeen Sara pääsikin haastatteluun ja sitä kautta alkoikin alkuvuonna seitsemän viikon harjoittelujakso. Harjoittelun jälkeen sovittiinkin jo, että Sara tulee kesällä töihin.

Jo ensimmäisen harjoitteluviikon jälkeen Sara tiesi, että on löytänyt oman alansa ja paikkansa. Sokoksella vastassa on aina ihanat työkaverit ja aamuvirkkuna herätyskelloa ei edes tarvita. ” Aina työ ei edes tunnu työltä, kun on niin huiput työkaverit. Vaikka muuten olisi huono päivä, niin se ei tunnu niin raskaalta hyvän porukan ansiosta.” Saran työtehtäviin kuulukin kosmetiikan myynti, kassatyöskentely, johon kuuluu myös esim. rahojen tallettaminen s-tilille, lahjojen ja kukkien paketointi sekä asiakaspalvelu.  Sara pääsee mukaan myös suunnittelemaan tuotteiden esillepanoja ja miten erilaiset kampanjat näkyvät myymälän puolella.

Työvuoron alkaessa Sara tarkistaa ensin, mihin aikaan on hänen vuoronsa olla kassalla. Sara sopii muiden työntekijöiden kanssa, mitä työtehtäviä kukin tekee. Saran työtehtäviin kuuluu myös verkkokauppaostosten kerääminen, tuotehyllyjen siistinä pitäminen ja etikettien tulostaminen. Työvuoron sisältö vaihtelee päivittäin, mutta asiakaspalvelu tulee aina ensin.

”Tärkeää on keskittyä yhteen asiakkaaseen kerrallaan, jotta hän saa parasta mahdollista laatua.”

Jos asiakkaita on enemmän niin radiopuhelimalla on helppo pyytää apua.  Sara tekee myös kuorman purkuvuoroja, jolloin töihin saavutaan jo kello 7.00. Silloin aloitetaan purkamaan kuormia ja sitä jatketaan päivän mittaan. Sokos aukeaa kello 9.00, jolloin Sara pääseekin auttamaan asiakkaita valitsemaan juuri heille sopivat tuotteet.

Saran pitääkin erityisen paljon asiakkaiden kohtaamisesta. Hän saa käyttää tietoaan ja taitoaan asiakkaiden hyväksi.  Erityisen hyvä mieli tulee, kun asiakas välillä huikkaa kiitokset hyvin suositellusta tuotteesta tai tulee hakemaan kyseistä tuotetta lisää. Työskentely huipputiimissä ja oman osaamisen vahvistaminen motivoivat Saraa työssään. Tulevaisuudessa Sarasta olisi ihana jatkaa alalla ja lähteä kouluttautumaan esihenkilön tehtäviin. Syksyllä Sara muuttaakin Jyväskylään ja aikoo hakea sieltä Sokokselta töitä.

Saran TOP3-oppia kesätöissä:

  1. Olen ylittänyt itseni. Tunnen koko ajan kehittyväni ammatillisesti ja osaan suositella hyviä tuotteita.
  2. Olen oppinut asiakaspalvelusta vielä enemmän. Kuuntelemalla asiakasta osaan poimia hänen puheistaan sen tärkeän tiedon, millaisen tuotteen hän haluaa. Samalla olen tullut rohkeammaksi suosittelemaan asiakkaille uusia tuotteita.
  3. Olen kehittynyt myös erilaisten ihmisten kohtaamisessa. Välillä asiakkaisiin on vaikea luoda kontaktia, mutta reippaasti tervehtimällä ja kysymällä se onnistuu. Olen oppinut antaa asiakkaille myös aikaa miettiä.

Saran TOP3-suosikkituotetta, joita hän käyttää päivittäin:

  1. Smashboxin meikkivoide: peittää hyvin, kosteuttava, ei jää kuivaksi. Oma lemppari ehdottomasti.
  2. Clinique Clarifying Lotion 2 kasvovesi, joka on kevyesti kuoriva.
  3. Yves Saint Laurentin hajuvesi Libre edP