Satakunnan Osuuskaupan juhlavuoden huutokaupasta 11 000 euroa hyväntekeväisyyteen

Tänä vuonna 105-vuotista taivaltaan juhlistava Satakunnan Osuuskauppa järjesti marketkaupan yksiköissään hyväntekeväisyyshuutokaupan. Kaikki huutokaupasta kertyneet varat lahjoitetaan lyhentämättömänä satakuntalaisiin lapsia ja lapsiperheitä tukeviin hyväntekeväisyyskohteisiin. Huutokauppa on päättynyt ja haluamme kiittää kaikkia huutokauppaan osallistuneita.

Hyväntekeväisyyteen lahjoitettava summa on kokonaisuudessaan 11 000 euroa.

Lahjoitussumma muodostui seuraavasti:

Porin Prismoissa ja Prisma Raudassa huutokaupassa oli Kiramin paljut. Näistä kolmesta paljusta saatu huutokauppavarojen tuotto 5227 euroa menee Satakunnan Syöpäyhdistyksen kautta Satakunnan Syöpyköiden eli syöpää sairastavien/sairastaneiden lasten ja nuorten sekä heidän perheidensä virkistystoimintaan.

Jokaisessa Sale-myymälässämme ABC Sale Kiikoista lukuun ottamatta huutokaupattiin Weberin hiiligrilli. Grillien huutokaupasta saadut varat 2472 euroa ohjataan SPR Satakunnan piirille, josta varat suunnataan Ukrainasta Satakuntaan sotaa paenneiden lasten ja nuorten tukemiseen

S-marketeissamme ja Sokos Satakunnassa huutokaupattiin Fireplus Summa 4-polttimisia kaasugrillejä. Näiden grillien huutokaupasta saadut varat 3301 euroa saa MLL Satakunnan piiri. Rahat käytetään toimialueemme paikallisyhdistysten toiminnan tukemiseen. MLL:n paikallisyhdistykset mm. ylläpitävät perhekahviloita ja monenlaisia kerhoja sekä vertaisryhmiä.

Satakunnan Osuuskaupan ABC-latausverkosto laajenee vuoden 2022 aikana – uusin ABC-lataus S-market Herralahti on avattu

Satakunnan Osuuskaupan investoinnit sähköautojen latausasemaverkostoon jatkuvat voimakkaasti tänä vuonna. Vuoden 2022 loppuun mennessä ABC-latausasemia on Satakunnan Osuuskaupan toimipaikkojen yhteydessä jo 10 kappaletta. Uusissa avauksissa satsataan erityisesti teho- ja suurteholataukseen.

Uuden S-market Herralahden yhteyteen on avattu ABC-latausasema, jossa on neljä peruslatauspistettä. Kuluvana vuonna rakennetaan perus- ja suurteholatausasemat S-market Kankaanpäähän ja Merikarvialle sekä liikennemyymälä ABC Huittisiin. Peruslatausasemat tulevat S-market Luvialle ja Orginal Sokos Hotel Vaakunaan Porissa. Jokaisella ABC-latausasemalla on useampi latauspiste, joilla vastataan kasvavaan ladattavien autojen määrään, ryhmäpäällikkö Kimmo Järvi kertoo.

Satakunnan Osuuskaupan ensimmäiset ABC-latausasemat avattiin syksyn ja talven 2021 aikana. Tällä hetkellä niitä on neljässä yksikössä; Porissa Prisma Mikkolassa ja Prisma Länsi-Porissa, S-market Ulvilassa ja Hesburger Ulvilassa.

Valtakunnallisesti ABC-latausverkosto on laajentunut jo useamman alueosuuskaupan alueelle. Kasvu jatkuu voimakkaana vuoden 2022 aikana, kun S-ryhmän toimipaikkojen yhteyteen avataan arviolta yli 100 uutta latausasemaa, nykyisten 75 aseman lisäksi. S-ryhmän tavoitteena on rakentaa noin tuhannen latausaseman verkosto vuoden 2025 alkuun mennessä.

Sähköä uusituvista lähteistä

Satakunnan Osuuskaupan ja koko S-ryhmän tavoitteena on olla oman toimintansa osalta hiilinegatiivinen vuodesta 2025 alkaen. Esimerkiksi jo nyt kaikki S-ryhmässä käytettävä sähkö on uusiutuvista lähteistä.

Myös ABC-latauksen sähkö on sataprosenttisesti uusiutuvista lähteistä, tuulivoimalla tuotettua. Laajentamalla latausverkostoa tarjoamme asiakkaillemme lisää mahdollisuuksia siirtyä kohti ilmastofiksumpaa liikennettä.

Asiakkailta kiitosta hinnoittelumallista

ABC-latauksen asiakkaat ovat olleet erityisen tyytyväisiä ABC-latauksen hinnoittelumalliin. Hinnoittelu on käyttäjien toiveiden mukaisesti kilowattituntiperusteinen sekä perus- että teho- ja suurteholatauksessa, eli asiakas maksaa vain ladatusta sähköstä.

ABC-latauksen asiointi tapahtuu ABC-mobiili-sovelluksen avulla.

Lisätietoa ABC-latauksesta ja verkoston ajantasainen tilanne on kerrottu ABC-mobiilissa tai ABC:n nettisivuilla

Lisätietoja medialle:

ryhmäpäällikkö Kimmo Järvi
ABC liikennekauppa
Satakunnan Osuuskauppa
kimmo.jarvi@sok.fi
p. 050-5360345

 

Lasten Ässäkokki-kurssien ilmottautuminen on avautunut Satakunnan alueella. Lapsille suunnatut kurssit käynnistyvät Pomarkussa yhdeksäs kesäkuuta ja jatkuvat yhteensä neljällä paikkakunnalla. Kesän aikana maksuttomia Ässäkokkeja pidetään neljä kertaa.

Maksuttomat Ässäkokki-kurssit on suunnattu alakouluikäisille lapsille.

Tervetuloa viettämään kesäistä lomapäivää lasten Ässäkokki-kurssille. Kurssilla valmistetaan hyvää, herkullista ja hauskaa ruokaa.
Ässäkokit kokkaavat, maistelevat ja tutustuvat erilaisiin makuihin ja perinteisiin ruokiin. Tällä kurssilla ruoan valmistaminen on todella hauskaa.

Tervetuloa mukaan marttakeittiöön!

Ilmoittautua voit täällä

Ilmoittautumisaika 23.5.-3.6.

Satakunnan alueen Ässäkokkikurssit pidetään seuraavilla paikkakunnilla:

 

Satakunnan Osuuskauppa investoi asiakasomistajien palveluihin Porin Herralahdessa noin miljoonalla eurolla. Myymälän avajaisia vietetään keskiviikkona 25.5. klo 11. Avajaisissa leikataan perinteinen nauha myymälän ovella, nauhanleikkaajina ovat Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen ja Satakunnan Osuuskaupan toimitusjohtaja Harri Tuomi.

S-market Herralahti on Satakunnan Osuuskaupan kahdestoista S-market, ja se työllistää 18 työntekijää. Ruokatuotteita myymälän valikoimassa on kaikkiaan noin 10 000. Valikoimissa painottuu lounasasiointi, esim. salaatit ja erilaiset lounasannokset. Pienimuotoisen ruokatorin valikoimapainotus muuttuu viikonpäivien ja asiakastoiveiden mukaan. Myymälässä on myös grilli ja paistopiste. Uuden konseptin mukaisessa S-marketissa kokeillaan sähköisiä hintamerkintöjä hedelmiä- ja vihannesosastolla sekä leipomotuotteissa. Myös hedelmä- ja vihannespöytien hintainfot ovat isoilla digitaalisilla näytöillä.

S-market Herralahti on varustettu uusilla kylmälaitteilla ja kylmäkalusteilla, jotka edustavat nykyaikaista, energiatehokasta ja ympäristöystävällistä hiilidioksidilla toimivaa kylmätekniikkaa. Kiinteistön katolla on 240 aurinkopaneelia, jotka tuottavat osan S-marketissa käytettävästä sähköstä, ja ovat varsinkin kesäaikaan tärkeä osa myymälän sähköntarpeen tuottajana. Aurinkovoimala tuottaa energiaa yli 80 000 kWh vuodessa – tällä energiamäärällä esimerkiksi lämmittäisi saunan yli 8000 kertaa!

S-market Herralahden yhteyteen avataan myös ruoan verkkokauppa, jossa asiakas voi tilata verkosta ruokaostokset myymälän noutolokerikosta noudettavaksi. Herralahden ruoan verkkokauppa avataan uuteen S-kaupat.fi-sovellukseen, ja alkaa toimia maanantaista 30.5.2022 alkaen. Myymälän tuotteiden sijoittelu mahdollistaa myös nopean ostokäynnin, ja pienet ostokset voi maksaa kätevästi pikakassalla.

S-market Herralahden pihalta löytyy ABC lataus -asema, jossa on peruslatauspisteet (max 22 kW) neljälle ajoneuvolle. Latauksen voi maksaa ABC-mobiililla, jossa näkee ajankohtaisen hintatiedon, joka kerryttää Bonusta. Hinnoittelu on kilowattituntipohjainen myös teholatauksessa, jolloin asiakas maksaa vain saadusta sähköstä. Sähkö on S-Voiman tuottamaa uusiutuvaa energiaa.

Ruoan verkkokaupan noutopisteen lisäksi S-market Herralahteen tulee Postin ja Pakettipisteen pakettiautomaatit, ja myös Nostoautomaatti. Kierrätykseen on kiinnitetty erityistä huomiota, ja S-marketista löytyykin asiakkaiden käyttöön tietosuojapaperin keräyslaatikko. S-marketin pihassa sijaitsevaan Rinki-kierrätyspisteeseen voi kauppareissun yhteydessä palauttaa kartonkipakkaukset, muovit, metallit ja lasit.

Lisätietoja:
toimialajohtaja Jussi Kaartinen
market- ja tavaratalokauppa
Satakunnan Osuuskauppa
p. 050 388 3045
jussi.kaartinen@sok.fi

Tänä vuonna 105-vuotista taivaltaan juhlistava Satakunnan Osuuskauppa järjestää marketkaupan yksiköissään hyväntekeväisyyshuutokaupan. Kaikki huutokaupasta kertyneet varat lahjoitetaan lyhentämättömänä satakuntalaisiin lapsia ja lapsiperheitä tukeviin hyväntekeväisyyskohteisiin

Näin kesän kynnyksellä huudettavat tuotteet ovat kesän viettoon mainiosti sopivia grillejä sekä paljuja, huudettavana on yksi tuote kussakin yksikössä. Tuotteiden huutaminen tapahtuu 16.5. – 12.6.2022 myymälöissä, jokaisessa myymälässä huutokaupattavana oleva tuote on kyseisessä myymälässä esillä. Myymälöissä on huutokaupan ohjeiden lisäksi näkyvillä myös väliaikatieto kyseisen myymälän huutokaupattavan tuotteen huudon tilanteesta. Huutokauppatilanteesta kerrotaan myös sosiaalisen median tileillämme.

Hyväntekeväisyyshuutokaupan huudettavat tuotteet ja lahjoituskohteet

Porin Prismoissa ja Prisma Raudassa huutokaupassa on Kiramin paljut. Näistä kolmesta paljusta saatujen huutokauppavarojen tuotto menee Satakunnan Syöpäyhdistyksen kautta Satakunnan Syöpyköiden eli syöpää sairastavien/sairastaneiden lasten ja nuorten sekä heidän perheidensä virkistystoimintaan.

Jokaisessa Sale-myymälässämme ABC Sale Kiikoista lukuun ottamatta huutokaupataan Weberin hiiligrilli. Grillien huutokaupasta saadut varat ohjataan SPR Satakunnan piirille, josta varat suunnataan Ukrainasta Satakuntaan sotaa paenneiden lasten ja nuorten tukemiseen

S-marketeissamme ja Sokos Satakunnassa huutokaupataan Fireplus Summa 4-polttimisia kaasugrillejä. Näiden grillien huutokaupasta saadut varat saa MLL Satakunnan piiri, rahat käytetään toimialueemme paikallisyhdistysten toiminnan tukemiseen. MLL:n paikallisyhdistykset mm. ylläpitävät perhekahviloita ja monenlaisia kerhoja sekä vertaisryhmiä.

Lisätietoja:

toimialajohtaja Jussi Kaartinen
Satakunnan Osuuskaupan market- ja tavaratalokauppa
p. 050-388 3045
jussi.kaartinen@sok.fi

Anna lahja, joka tuottaa iloa jokaisena päivänä: ASIAKASOMISTAJUUS

Paras lahja on sellainen, joka tuottaa iloa ihan jokaisena päivänä. Hanki valmistuneelle tai juhlasankarille lahjaksi Satakunnan Osuuskaupan asiakasomistajuus – lahja, joka kruunaa jokaisen päivän!

Ja sinulle lahjan antaja, haluamme kiitoksena loistavasta lahjavalinnasta antaa 50 euron S-ryhmän lahjakortin. Voit käyttää lahjakortin itse tai antaa senkin lahjaksi! Kampanja-aika on 16.-31.5.2022.

 

S-Etukortilla upeita etuja ja selvää rahaa takaisin ostoistasi joka kuukausi

S-Etukortilla Bonusta kertyy esimerkiksi Saleista, S-marketeista ja Prismoista sekä ravintoloista ja ABC-liikennemyymälöistä. S-Etukorttia näyttämällä pääsee myös nauttimaan vain asiakasomistajille suunnatuista eduista ja kampanjoista. Lisäksi asiakasomistaja saa etuja yhteistyökumppaneiltamme esimerkiksi tapahtumalipuista, vakuutuksista, puheluista ja matkoista. Myös S-Pankin peruspankkipalvelut ovat maksuttomia.

Rahanarvoisia etuja S-mobiilissa

Uutena asiakasomistajana lahjansaaja saa maksuttomaan S-mobiiliin jopa satojen eurojen tutustumisedut sekä jatkossa myös vaihtuvia etuja eri toimipaikoista, ympäri Suomen. Tutustumisetujen saaminen edellyttää pääjäsenyyttä ja oman talouden perustamista.  Monipuolisesta S-mobiilista voi myös seurata hiilijalanjälkeä, ruoan kotimaisuutta ja ruokakorin ravintoarvoja.

Tutustumisedut S-mobiilissa:

Toimi näin:

Katso asiakaspalvelupisteiden aukioloajat: s-pankki.fi/toimipaikat. Voit myös varata ajan osoitteesta s-pankki.fi/ajanvaraus.

Etu on voimassa 31.5.2022 saakka vain Prisma Mikkolan ja Länsi-Porin, S-market Huittisten ja S-market Kankaanpään Asiakasomistaja- ja S-Pankkipalvelupisteessä.

Lisätietoja saat osoitteesta asiakaspalvelu.satakunta@sok.fi

 

Satakunnan Osuuskauppa tekee vahvaa yhteistyötä satakuntalaisten tuottajien kanssa. Hyllyissä on toistatuhatta haarukkalogolla merkittyä oman maakunnan tuotetta ja lisää mahtuu mukaan. Viimeisimmät tulokkaat ovat lähiruokakisassa menestyneet olut ja hunaja.

Lähiruokaa asiakkaiden iloksi tuottavat niin pienet, muutaman tuotteen yritykset kuin laajan valikoiman tarjoajat, kuten Kivikylä, KalaValtanen, Porin Leipä ja Satamaito.
– Tuomme lähiruokaa esille myymälöissä ja esittelemme ne omalla haarukkalogolla. Asiakas tekee toki itse valinnat, mutta tarjoamme monipuolisesti vaihtoehtoja. Haluamme, että paikallinen teollisuus ja tuottajat voivat hyvin ja ostoeurot palautuvat omalle alueelle, toimialajohtaja Jussi Kaartinen kertoo.
Yhteensä Satakunnan Osuuskaupan suurimmassa elintarvikevalikoimassa on noin 25 000 ruokatuotetta, kotimaista alkuperää ruuasta on noin 80 prosenttia.
– Monesta tuotteesta on valittavissa koti- ja ulkomainen vaihtoehto, mutta esimerkiksi kahville ja monille hedelmätiskin herkuille ei valitettavasti suomalaista vaihtoehtoa ole.

Miten pääsen valikoimaan?

– Olemme valmiit ottamaan valikoimiin kaikki lähiruokatuotteet, jotka täyttävät lain vaatimukset. Näitä ovat esimerkiksi tarvittavat pakkausmerkinnät, Jussi selvittää.
Yleensä uusi tuote nostetaan ensin koemarkkinointiin vaikkapa Prismaan tai keskustan S-market Herkkuun. Jos tuote kiinnostaa asiakkaita, markkinoita voidaan laajentaa muihin myymälöihin.

Jussi Kaartinen uskoo, että paikallistuotteita tuodaan taas uudella innolla esille.
– Koronarajoitusten poistuttua voimme taas toivottaa konsulentit tervetulleeksi myymälöihin maistattamaan. Tulossa on varmasti myös lähiruokapäiviä.

Tietoa lähiruoasta tarjoaa myös Satakunnan Osuuskaupan oma Satakuntalainen lähiruokatuote -kilpailu. Lähiruokatuotekilpailussa innovoidaan uusia tuotteita kaupan valikoimiin. Osuuskauppa tukee osallistujia tuotekehityksessä yhdessä Foodwestin kanssa, voittajatuote pääsee myyntiin Satakunnan Osuuskaupan ruokakauppoihin ja saa myös markkinointitukea.

Satakunnan Osuuskaupan määrittelyn mukaan lähiruoka on Satakunnan maakunnan alueella valmistettua tai jalostettua ruokaa, jonka pääraaka-aineen pitää olla suomalaista alkuperää. Tänä vuonna finaaliin valikoituivat olut ja hunaja.

Satakuntalainen lähiruokatuote 2022 -voittaja: Porin Olut teki come backin

– Satakunnan Osuuskauppa on ollut hyvä yhteistyökumppani koko panimomme kymmenvuotisen historian ajan. Päättäjiä on helppo lähestyä ja koko henkilökunnan kanssa on luonteva asioida. Siitä täydet pisteet, toimitusjohtaja Juho-Matti Karpale kiittää.
Kilpailuun panimo osallistui alkoholittomalla lagerilla, joka valmistetaan perinteisellä Porin Olut -tuotemerkillä. Sen valmistuksessa pitää olla vielä hippasen tarkempi kuin promilleveljensä.
– Käsityöläisoluen pohjana on Porin mainio vesi. Koska säilymistä ylläpitävä alkoholi puuttuu, olut kuumennetaan eli pastöroidaan.
Ennen tuotesuunnittelua panimo kysyi yleisöltä, millaista juomaa perinteisellä brändillä leimatussa tölkissä tulisi olla.
– Vastaajat eivät halunneet ”hipsterien ipavirityksiä”, vaan kursailemattoman janon sammuttajan, jossa on luonnetta. Toivottavasti onnistuimme.

Juho-Matin vinkki: Kesä on kulman takana. Porin Olut -alkoholiton olut sopii mainiosti grillatun, mausteisen ruoan kanssa.

Aromihunajalla makea säväys

Jussi Salo perusti ensimmäiset mehiläispesänsä vuonna 2006, ja nykyään Hunaja-Salon mehiläisiä pörrää eri puolilla Satakuntaa.
– Aromihunaja-ajatus on pyörinyt mielessä jo pitkään, ja tieto lähiruokakilpailusta pani vauhtia tuotekehittelyyn.
Kilpailussa on mukana kolme eri aromihunajaa: metsämansikka, piparminttu ja sitruuna.
– Maut sopivat makeisiin, kuumiin ja kylmiin juomiin, booliin, puuroon, leivontaan – mihin tahansa, missä makeutta kaivataan, Jussi vinkkaa.
Tarhurille makukokeilut ovat tuttuja, ja jatkojalostus kiinnostaa. Takataskussa on monta ideaa. Esimerkiksi salaatti-, grilli- ja kalakastikkeiden reseptejä on testattu ja oikeita yhdistelmiä haettu.
Jussin mielestä lähiruokakilpailu on hieno mahdollisuus.
– Osuuskauppa on kannustava ja osallistuva yhteistyökumppani. Kiinnostus omiin lähiruokatuotteisiini on ollut vilpitöntä ja aitoa.

Jussin vinkki: Herkkulusikallisen aromihunajaa voi nauttia ihan sellaisenaan.

Porin Olut 0,5 % on vuoden 2022 satakuntalainen lähiruokatuote

Satakuntalainen lähiruokatuote 2022 -kilpailu huipentui keskiviikkona 11.5., kun voittaja julkaistiin Original Sokos Hotel Vaakunassa Porissa. Voittajaksi valittiin Ruosniemen Panimo – Ruosniemi Breweryn Porin Olut nolla. Kisa oli tiukka kahden finalistin kesken, mutta tuomariston ja yleisön suosikki oli Porin Olut, joka on Ruosniemen Panimon ensimmäinen alkoholiton olut. Toinen finalisti oli Hunaja-Salon juokseva hunajavalmiste, josta on kolme eri makuvaihtoehtoa, metsämansikka, piparminttu ja sitruuna.

Yleisöäänestyksessä Porin Olut sai 51,4 % kaikista annetuista äänistä. Tuomaristoon kuului Satakunnan Osuuskaupasta Jussi Kaartinen, Jani Ranta ja Tapio Einola sekä Foodwestiltä Tuomas Kärki. Tuotteet ovat myynnissä aluksi Prisma Mikkolassa ja Länsi-Porissa, mutta ne pyritään saamaan myyntiin Satakunnan Osuuskaupan Saleihin ja S-marketeihin mahdollisimman nopeasti.

Satakuntalainen lähiruokatuote 2022 -kilpailu on Satakunnan Osuuskaupan järjestämä kilpailu kaikille satakuntalaisille lähiruokatuottajille. Kilpailu järjestettiin nyt toista kertaa. Vuoden 2020 voittaja oli Mäkilän leipomon pakasteesta ostettava Cookie-taikina, joka on edelleen vaikoimissamme.

Vasemmalla Jarmo Kovalainen (konseptisuunnittelija, Aline), keskellä Jussi Louhi (tuotantopäällikkö, Ruosniemen Panimo) ja oikealla Sami Hautamäki (toimitusjohtaja, Aline).

Satakunnan Osuuskaupassa on pitkä perinne vuoden työryhmän valintaan. Nykyisin valitaan parhaista parhain eli koko konsernin vuoden työryhmä, ja sen lisäksi vuoden työryhmät eri toimialoilta ketjuittain sekä suuryksiköistä.

Vuoden työryhmän valintaan vaikuttavat yksikön asiakastyytyväisyys, työtyytyväisyystutkimuksen tulos, erilaiset yksikön tekemisen laatuun ja kannattavuuteen liittyvät mittarit sekä pärjääminen valtakunnallisella ketjutasolla.

Satakunta-konsernin vuoden 2021 työryhmä on Sale Honkajoen, Sale Pomarkun ja Sale Opistonkadun muodostama tiimi. Kolmesta yksiköstä muodostuvassa Pohjois-Satakunnan Sale-tiimissä työskentelee 16 vakituista työntekijää, tiimiä johtaa myymäläpäällikkö Laura Luukkainen. Vaikka yksiköt ovat organisatorisesti kolme erillistä yksikköä, tekevät nämä yksiköt loistavaa yhteistyötä mm. uusien työntekijöiden perehdyttämisessä. Henkilökunta myös työskentelee ristiin kaikissa yksiköissä.

Tiimin työyhteisötutkimuksen tulos on huippuluokkaa, 82,9. Laadun kolmiloikassa tiimin myymälät ovat yksittäisinä olleet parhaimpien myymälöiden joukossa. Asiakkaiden suositteluhalukkuudesta kertovat NPS-tulokset viime vuodelta ovat olleet myös erittäin hyviä. Tiimin yksiköt ovat onnistuneet viime vuonna myös tuloksellisesti hyvin ylittäen selkeästi budjetoidun tulostason.

Ketjuittain parhaiksi valitut työryhmät: 

Lämpimät onnittelut kaikille palkituille yksiköille!

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Harri Tuomi
Satakunnan Osuuskauppa
p. 044 725 1551
harri.tuomi@sok.fi

Vuoden 2021 työryhmien esihenkilöt.

100liikunta-tapahtuma järjestettiin lauantaina 21.5. klo 10-15 Prisma Mikkolan parkkialueella

100liikunta-tapahtuma keräsi yhteen perheet, kummit, isovanhemmat ja ystävykset sekä satakuntalaiset harraste- ja urheiluseurat. Tapahtuman keskeinen ajatus on innostaa aikuiset ja lapset leikkimään, liikkumaan ja ulkoilemaan yhdessä, omalle porukalle sopivalla tavalla. Tapahtuman jälkeen yhdessä liikkuminen jatkuu viikkohaasteilla. Haasteet julkaistaan tälle sivulle maanantaisin.

”Perheen kanssa vietetty aika on erittäin tärkeää. Kun siihen yhdistetään vielä ulkoilu, oli se sitten pelailua, urheilua, luonnossa liikkumista tai vaikka yhteinen uintireissu, saadaan yhdistelmä joka piristää ja tuo virtaa. Ennen kaikkea se luo hienoja muistoja ja opettaa lapsille yhdessä tekemisen upean taidon. Taidon, joka toivottavasti siirtyy myös heidän lapsilleen”, pohtii market- ja tavaratalokaupan johtaja Jussi Kaartinen.

Ajatus tapahtuman järjestämiseen lähti Kaartisen huolesta perheiden yhteisen ajan laadusta sekä toiveesta saada aikuiset ja lapset enemmän yhdessä leikkimään, liikkumaan ja ulkoilemaan. 100liikunta-tapahtuman järjestää Satakunnan Osuuskauppa ja osa tapahtuman järjestämiseen tarvittavista varoista saadaan Jussi Kaartisen 50-vuotispäivän lahjoituksista.

Mukana Satakunnan Osuuskaupan Kannustajat-seurat:
Hapkido-Finland Pori
Liikuntaseura Pori
Porin Muodostelmaluistelijat
Porin Taitoluistelu
Toejoen Veikot
Ulvilan Pesä-Veikot
Ulvilan Voimistelu ja Liikunta

Lue lisää kannustajista: https://satakunnanosuuskauppa.fi/kannustajat/

Lisätiedot tapahtumasta: Maria Nurmi, maria.nurmi@sok.fi

 

KESÄN 100LIIKUNTA- VIIKKOHAASTEET

Sivuillemme ilmestyy viikoittain uusi 100liikunta-viikkohaaste. Toteuta haaste ja kerää tapahtumasta saamasi passi täyteen. Palauta täysi passi lähimpään Satakunnan Osuuskaupan Saleen, S-markettiin tai Prismaan 31.8.2022 mennessä. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan 10 kpl pelejä ja liikuntavälineitä. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Haasteet ilmestyvät viikoilla 21-31.

 

Haaste (viikko 26):

Sinulla on 100 sekuntia aikaa, keksitkö uuden jooga-asennon?

Haaste (viikko 25):

Lähde uimaan! jaksatko uida 100 metriä?

Haaste (viikko 24):

Tee 100 askelta käsilläsi. Ole luova ja ota askeleet yhdessä perheen tai ystävien kanssa!

Haaste (viikko 23):

Tee oma esterata! Apuna voit käyttää erilaisia ämpäreitä, kirjoja tai mitä ikinä keksitäkään! Pyri suorittamaan rata sadassa sekunnissa, pystytkö siihen?

 

Haaste (viikko 22):

Mailmanmestaruuden kunniaksi viikon haaste on tarkkuuslaukaus. Valitse mieleinen maila ja yritä osua pulloon mahdollisimman tarkasti. Kuinka monta kertaa osut pulloon 100 sekunnin aikana?

Haaste (viikko 21):

Pomputa pesäpalloa mailalla 100 kertaa tai 100 sekuntia viikon aikana. Valitse mieluisa maila ja pallo haasteen toteuttamiseen.

 

 

 

Ravintola-alalla on valtakunnallisesti haaste. Avoimia työpaikkoja on paljon, mutta tekijöitä on vähemmän kuin aiemmin. Satakunnan Osuuskaupassa ratkaisuja haetaan muun muassa erilaisista valmennuksista ja oppilaitosyhteistöistä.

Koronapandemian ja sen aikaisten rajoitusten vaikutukset näkyvät sekä avoimien työpaikkojen että alalle hakeutuvien työnhakijoiden ja opiskelijoiden määrässä. Lähivuosina valmistuu hakijamäärän laskun vuoksi aiempaa vähemmän ravintola-alan osaajia.

– Tutkinnon osien opiskelun ja täsmäkoulutuksen suosio ovat kasvaneet. Opiskelijat pystyvät räätälöimään opintojaan niin, että he hakeutuvat suorittamaan vain muutamia tutkinnon osia ja suuntaavat sen jälkeen työssäoppimisjaksolle. Myös yritykset toivovat henkilöstölleen usein juuri tiettyyn tarpeeseensa sopivaa koulutusta, kertoo Sataedun ravintola- ja matkailualan lehtori Maija Poutanen.

Oppilaitosyhteistyöt ovat tärkeitä sekä Satakunnan Osuuskaupalle että Sataedulle.

– Aktiivinen yhteydenpito varmistaa, että koulussa tiedetään, mitkä asiat on hyvä huomioida opetuksessa. Järjestämme myös mielellämme työpaikkaohjaajien koulutuksia, joissa käydään läpi sekä yritysten että oppilaitoksen toiveita, jatkaa Poutanen.

Kilpailua tuomaroimassa mm. keittiömestari Katriina Keitaanpää Satakunnan Osuuskaupasta (vas.) ja lehtori Maija Poutanen Sataedusta.

Ravintolan henkilökuntaa palkataan kesään varautuen

Satakunnan Osuuskaupassa pystyttiin pandemia-aikana tarjoamaan töitä kaikille ravintola-alan henkilöille Osuuskaupan muista yksiköistä.

– Henkilökunnallemme avautui samalla mahdollisuus tutustua kaupan alan töihin, mikä on hieno ja kaikkia osapuolia rikastuttava asia. Toiset palasivat takaisin ravintolatyöhön ja toiset löysivät uuden polun kaupan tehtävistä. Ravintoloita tämä haastaa nyt niin, että kauppoihin siirtyneiden tilalle tarvitaan uusia tekijöitä, taustoittaa ravintolakaupan ryhmäpäällikkö Jussi Lampinen.

Työntekijöiden saatavuuteen pyritään hakemaan ratkaisuja pitkän tähtäimen suunnitelmilla. Käynnissä on parhaillaan vuoropäällikkövalmennus, ja uusia tarjoilijoita koulutetaan työhön paikan päällä ravintoloissa. Palkkaukset kaikkiin tehtäviin tehdään pitkin vuotta kesää silmällä pitäen. Kesätyöntekijät otetaan töihin aikaisin, jo keväällä, jotta perehtymiseen jää aikaa.

– Uusille tekijöille täytyy antaa aikaa oppia. Vaikka kyseessä olisi kuinka hyvä tyyppi, ei osaaminen voi olla hetkessä samalla tasolla kuin kantahenkilökunnalla, kertoo Porin Amarillon ravintolapäällikkö Nina Martin.

Ravintolan työntekijöistä koulutetaan moniosaajia

Henkilökunnan perehdyttämiseen ja erilaisiin koulutuksiin panostetaan Satakunnan Osuuskaupassa vahvasti. Keittiöosaajat ovat nykyään usein moniosaajia, jotka hoitavat tarvittaessa myös salin puolen tehtäviä. Työn monipuolisuus motivoi.

– Työ ravintolassa koetaan kivaksi ja hauskaksi duuniksi. Työporukasta tulee todella tiivis ja vuorotyö tuo joustoa arkeen. Monille parasta työssä on se, että saa olla koko päivän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, kuvailee Martin huomioitaan alan positiivisista puolista.

– Opiskelijoita kiinnostaa alan tarjoamat lukuisat erilaiset työllistymisen vaihtoehdot. Ravintola-alalla on myös hyvät jatko-koulutus- ja etenemismahdollisuudet, sanoo Poutanen.

Kunkkukokki-finaalin keittiötyöskentelyä.

Kunkkukokki-kisaajien joukosta löytyy ravintola-alan lupauksia

Porilaisen Kuninkaanhaan koulun kanssa toteutettavassa Kunkkukokki-hankkeessa kahdeksasluokkalaiset oppilaat saavat tietoa ravintola-alan työ- ja opiskelumahdollisuuksista ja kisaavat kesätyöpaikasta Satakunnan Osuuskaupan ravintolassa.

– Aiempien kilpailuiden aikana joistakin nuorista on huomannut, että ravintolaa on mietitty vaihtoehtona tulevaisuuden työpaikaksi. Mieleeni on jäänyt yksi nuori, jota ravintola-ala selvästi kiinnosti, mutta joka ei harmikseen voittanut kilpailua. Palo alaa kohtaan ei jäänyt meiltä huomaamatta, joten kisan jälkeen keittiömestarimme otti poikaan yhteyttä ja tarjosi harjoittelupaikkaa, kertoo Martin.

Kunkkukokin tuomarit.