Satakunnan Osuuskauppa on tänään allekirjoitetulla kauppakirjalla Stark Suomen Murskatien kiinteistökokonaisuuden uusi omistaja. Noin 3,7 hehtaarin tontilla sijaitsi aiemmin Porin Starkin toimipiste, ja alueella on myymälärakennuksen lisäksi myös useampi halli. Tontti rajoittuu Satakunnan Osuuskaupan aiemmin omistamaan noin 17 hehtaarin alueeseen, joka on Satakunnan vilkkaimpia kaupallisia alueita.

”Emme ole haudanneet suunnitelmiamme Mikkolan kehittämisestä, vaikka aika niiden toteuttamiseen ei ole vielä koittanut. Mikkola on meille keskeinen kauppapaikka, ja olemme aina kiinnostuneita alueella avautuviin meille soveltuviin mahdollisuuksiin. Työ Mikkolan alueen kehittämiseksi jatkuu, tämä uusi kiinteistökokonaisuus lisää sen mahdollisuuksia”, kertoo Satakunnan Osuuskaupan toimitusjohtaja Harri Tuomi.

Yhteinen raja ja pitkän historian omaava liikepaikka on luonnollinen jatko Satakunnan Osuuskaupan alueen kasvattamiseen.

”Hyvä neuvotteluyhteys ja aiemmin solmittu yhteistyö Tikkulan kiinteistön osalta avasivat hyvän tien neuvotteluille Starkin vanhasta liikepaikasta. Valmista suunnitelmaa meillä ei alueelle vielä ole, eli kaikki mahdollisuudet esim. vuokraamisen suhteen ovat auki, tarvittaessa voimme myös investoida alueelle ja rakentaa täysin uusiakin tiloja, jos sellaiselle tarvetta tulee”, kertoo Satakunnan Osuuskaupan kehitysjohtaja Jussi Viitanen kiinteistökaupasta.

 

Lisätietoja:

 

toimitusjohtaja Harri Tuomi

Satakunnan Osuuskauppa

044 725 1551

harri.tuomi@sok.fi

 

 

kehitysjohtaja Jussi Viitanen

Satakunnan Osuuskauppa

044 725 1888

jussi.viitanen@sok.fi

 

Satakunnan Osuuskauppa on yli 71 000 asiakasomistajan omistama itsenäinen liikeyritys. Päätöksentekoa ohjaavia asioita ovat mm. asiakasomistajien palveleminen, osallistuminen maakunnan kehittämiseen sekä maakunnallinen ja paikallinen yhteistyö sidosryhmien kanssa.

Pienet sateenropsaukset eivät haitanneet keskiviikkoiltana iloista jazzkansaa Satakunnan Osuuskaupan ja Pori Jazzin tarjoamassa pääsymaksuttomassa konsertissa Lokkilavalla. Yleisö innostui tanssimaan ja laulamaan Kasmirin mukana ja myöhemmin illalla fiilisteltiin tummenevassa illassa Sara Been tahtiin.

Toteutamme yhdessä Pori Jazzin kanssa myös Jazzpuiston Poriljonki-teltan ohjelman. Poriljonki (17.–20.7.) on ikärajaton konserttipaikka, jonka yhteydessä palvelee ikärajallinen (K-18) ravintola-alue. Ravintola-alueelta löytyvät myös Amarillon ja Winstonin myyntipisteet.

Satakunnan Osuuskaupan suurin aurinkovoimala käynnistyi kesäkuun lopulla. Uusi voimala sijaitsee Porissa MikkolaKeskuksen katolla. Aurinkosähköjärjestelmän teho on 442 kWp ja odotettu sähkön tuotto on vuositasolla noin 390 000 kWh. Sähkölämmitteisessä omakotitalossa nelihenkinen perhe kuluttaa sähköä vuodessa arviolta 19 000 kilowattituntia – MikkolaKeskuksen aurinkovoimala tuottaa siis saman verran kuin 20 sähkölämmitteistä omakotitaloa kuluttaa vuodessa. Voimalaan on kytketty lähes 1100 aurinkopaneelia, ja sen avulla saavutetaan huomattava CO2 päästövähennys, 74 300 kg vuodessa. Aurinkovoimalan toteutti Oomi Solar Oy.

Aurinkovoimalan tuottama sähkö on täysin uusiutuvaa ja se pystytään käyttämään paikallisesti Mikkolan alueella. Esimerkiksi MikkolaKeskuksessa sijaitsevien ravintolan, myymälöiden sekä toimistotilojen sähköntarpeet mukaan lukien tilojen viilennys voidaan tehdä kesäaikaan täysin aurinkosähköllä.

Satakunnan Osuuskaupalla on nyt kahdeksan aurinkovoimalaa: Prisma Mikkola, MikkolaKeskus, S-market Kankaanpää, S-market Ulvila, Hesburger Ulvila, S-market Huittinen, Sale Vanha-Ulvila ja ABC Huittinen.

Lisätietoja:

talousjohtaja Ari Pakaslahti
Satakunnan Osuuskauppa
p. 044 541 9999
ari.pakaslahti@sok.fi

Porin Original Sokos Hotel Vaakunassa alkoi laaja hotellihuoneiden uudistustyö tammikuussa 2024. Kokonaisuudessaan uudistustyö toteutetaan kahdessa vaiheessa, ja ensimmäisen vaiheen uudistustyö on nyt valmis. Toinen uudistusvaihe aloitetaan 1.1.2025. Porin Original Sokos Hotel Vaakuna on avoinna koko uudistustyön ajan.

Uudistuksen aikana 35 Porin Vaakunan hotellihuoneista sekä yhdyskäytävä Svengikuja saivat uuden, raikkaan ilmeen. Uudistustyöt pyrittiin toteuttamaan niin, että niistä aiheutui mahdollisimman vähän haittaa vieraille.

”On hienoa, että pääsemme tarjoamaan vieraillemme uudistettuja huoneita kesän sesonkiin. Huoneet sekä yhdyskäytävä, Svengikuja, keskustelevat hienosti keskenään ja täydentävät hotellivieraan kokemusta entisestään.”, iloitsee hotellipäällikkö Riina Kuusijoensuu.

Sisustussuunnittelusta vastasi Flock Oy. Huoneet uudistetaan vastaanoton ja aulan uudistuksessa käytetyn Svengi-teeman mukaisesti, joka sai innoituksensa Porin kesä- ja urheilutapahtumista sekä porilaisesta svengaavasta menosta päivästä ja vuodenajasta riippumatta. Huoneet upeine valojen ja värien rytmityksineen ovat kaikkea muuta kuin tylsiä. Porin Vaakunassa svengi tuntuu pehmeinä materiaaleina sekä herkästi hämyisänä, matkaajaa syleilevänä tunnelmana.

”Halusin synnyttää huoneisiin lämpimän, leikkisän ja laadukkaan tunnelman, joka vaalii matkaajan rentoutumista, hemmottelee ja synnyttää tunteen omasta turvallisesta maailmasta”, kertoo Flockin arkkitehti Anna Kyyhkynen.

Lisätietoja:
Satakunnan Osuuskauppa, matkailu-, ravitsemis- ja liikennekaupan toimialajohtaja Johanna Väätäinen, johanna.vaatainen@sok.fi, puh. 050 517 4801
Satakunnan Osuuskauppa, Original Sokos Hotel Vaakunan hotellipäällikkö Riina Kuusijoensuu, riina.kuusijoensuu@sok.fi, puh. 041 462 5535

 

Satakunnan Osuuskauppa sai tänä vuonna enemmän kesätyöhakemuksia kuin koskaan ennen. Täksi kesäksi palkataan noin 600 kesätyöntekijää.

– Palkkaamme monen ikäisiä osaajia kaikkiin auki tuleviin työtehtäviimme. Tänä vuonna kerroimme hakevamme myös kesätöihin kaiken ikäisiä. Saimmekin ennätysmäärän, noin 2 200 kesätyöhakemusta. Työnhakuvaiheessa emme kysy hakijan ikää, joten emme pysty kertomaan, miten suuri määrä hakijoista oli iäkkäämpiä, mutta jokaisessa noin kolmessakymmenessä kesätyöhakuun liittyvässä ryhmähaastattelussa heitä oli mukana. Löysimme hakijoiden joukosta todella hyviä kesätyöntekijöitä: jo aiemmin meillä kesätöissä olleita sekä myös ensikertalaisia, ja heidän joukossaan on myös hieman vanhempia henkilöitä, iloitsee Satakunnan Osuuskaupan henkilöstöjohtaja Päivi Huhtamaa.

– Palkkaamme tänä kesänä noin 600 kesätyöntekijää. Tässä luvussa ovat mukana myös nuorimmat kahden viikon palkalliseen Tutustu työelämään ja tienaa-harjoittelujaksolle tulevat. Kesätyöntekijät sijoittuvat eri toimialoille erityyppisiin asiakaspalvelutehtäviin ympäri toimialuettamme, kertoo Huhtamaa.

Kesätyöt ovat ensimmäisillä jo alkaneet

– Kesätyöjaksot ovat eri mittaisia, nuorimpien kahden viikon jaksosta useampaan kuukauteen asti. Kesätyön alkaessa annetaan tarvittava perehdytys. Perehdytyksen lisäksi tärkeää on muun työyhteisön tuki, sekä kesätyöntekijän oma positiivinen asenne ja rohkeus uusien tilanteiden ja ihmisten kohtaamisessa. Etenkin ensikertalaiselle kesätyön alku saattaa olla hyvin jännittävää, toivonkin kesätyöntekijöidemme saavan mahdollisuuden onnistua asiakaspalvelutyössä pienestä jännittämisestä ja epävarmuuden hetkistä huolimatta, sanoo Huhtamaa.

Lisätietoja:
henkilöstöjohtaja Päivi Huhtamaa
Satakunnan Osuuskauppa
p. 050 544 0983
paivi.huhtamaa@sok.fi

Satakunnan Osuuskauppa on Satakunnan suurin yksityinen työnantaja. Olemme mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa. S-ryhmä on tänäkin vuonna pääyhteistyökumppani kampanjassa, jonka tavoitteena on tarjota nuorille enemmän laadukkaita kesätyöpaikkoja ja hyviä kesätyökokemuksia.

Ruoan verkkokaupan kuljetusrobotit helpottaneet Porin keskustassa asuvien arkea jo vuoden uusia alueita robokuljetusten piiriin

Satakunnan Osuuskauppa aloitti viime vuoden kesäkuussa Porin keskustan alueella ruoan verkkokaupan päästöttömät pikatoimitukset sähköllä toimivilla kuljetusroboteilla. Sympaattiset robotit ovat helpottaneet arkea kuljettaen elintarvikkeita ja luoden iloa ohikulkijoille.

Satakunnan Osuuskaupan robottikuljetus on toiminut vuoden verran ydinkeskustassa, kauppatorin vieressä sijaitsevasta Sale Torista. Robottien toimintasäde on yli 3 kilometriä lähtöpisteestä.

-Robotin kyytiin mahtuu kaksi ostoskassillista tuotteita. Robot ovat kuljettaneet eniten maitoa, banaania, jauhelihaa, kanan fileesuikaleita, riisipiirakoita, kermaviiliä, kurkkua, jääsalaattia ja minitomaatteja – sitä, mitä ihmiset muutenkin paljon ruokakaupasta ostavat. Sale Torilla keskustan myymälänä ostot painottuvat jonkin verran eväsostamiseen, juomiin ja herkuttelutuotteisiin. Sunnuntai on meidän roboteilla ollut viikonpäivistä vilkkain, kertoo toimialajohtaja Jussi Kaartinen.

Asiakkaiden palaute on ollut häkellyttävän hyvää – kiitosta tulee erityisesti toimitusnopeudesta, robottien soittamasta musiikista asiakkaan ottaessa ostokset vastaan, ja aika moni myös kommentoi robottien söpöyttä. Vuoden aikana robotit ovat oppineet entistä parempia reittejä ja myös liikkumista kävelykadulla, joten kuljettaminen on nyt vielä sujuvampaa ja nopeampaa. Tilauksia voi tehdä S-kaupat-sovelluksessa klo 9 – 20 välillä.

-Laajennamme nyt robo-kuljetuksia, ne saadaan 4.6. alkaen Porissa myös Sale Paratiisinmäen ja S-market Noormarkun asiakkaille. Näillä laajennuksilla saamme myös paljon lapsiperheitä palvelun piiriin. Asiakkaat ovat paljon meiltä toivoneet uusia alueita robo-kuljetusten piiriin, olemme tyytyväisiä siitä, että pystymme tähän nyt vastaamaan, iloitsee Kaartinen.

 

Lisätietoja:

market- ja tavaratalokaupan toimialajohtaja Jussi Kaartinen
Satakunnan Osuuskauppa
puh. 050 388 3045

jussi.kaartinen@sok.fi

 

Starship Technologies on maailman johtava autonomisten kuljetusrobottien kehittäjä. Starshipin robotit suunnittelevat reittinsä tekoälyn ja GPS-paikannuksen avulla. Robotti tuntee ympäristön ja reittien kaikki yksityiskohdat, myös teiden ylitykset, ja tekoälyn avulla se oppii koko ajan lisää ympäristöstä.

Robotit ovat suorittaneet yli 4 miljoonaa toimitusta maailmanlaajuisesti, ja ne osaavat toimia liikenteessä: ne ylittävät 140 000 katua päivässä ja pystyvät kiipeämään reunakivetyksen yli. Useimmiten ne käyttäytyvät kuin jalankulkijat ja kulkevat jalkakäytäviä päästäkseen paikasta toiseen. Robotti tunnistaa mahdolliset esteet sekä ihmiset ja ajoneuvot. Robotit kulkevat myös sateella ja lumessa ja ne osaavat navigoida myös pimeässä.

 

Satakunnan Osuuskaupan muutamaan yksikköön saatiin henkilö Job Shadow Dayn kunniaksi 23.5. He pääsivät tutustumaan haluamaansa työhön oikealla työpaikalla. Eveliinalla ja Sakulla oli oikein onnistunut hyvän mielen päivä!

Saimme S-market Tikkulaan iloisen Eveliinan tutustumaan ruokakauppatyöhön. Hän osallistui Job Shadow Dayhin Porin klubitalo Sarastuksen kautta. Eveliina sai päivän aikana hyllyttää ja seurata kassalla työskentelyä. S-market Tikkulassa koettiin, että positiivinen ja aito Eveliina toi auringon toimipaikkaan omalla persoonallaan.

Satakunnan Osuuskaupan muutamaan yksikköön saatiin henkilö Job Shadow Dayn kunniaksi 23.5. He pääsivät tutustumaan haluamaansa työhön oikealla työpaikalla. Eveliinalla ja Sakulla oli oikein onnistunut hyvän mielen päivä!

Saku sai viettää päivän ABC Kiikoisissa työn touhussa. Hän osallistui Job Shadow Dayhin Sastamalan Opiston Tsemppiä urapolulle! -hankkeen kautta. Saku pääsi päivän aikana tutustumaan monenlaisiin liikennemyymälän töihin.

Job Shadow Day on päivä henkilöille, joiden elämäntilanne, sairaus tai vamma vaikeuttavat työllistymistä. Päivän tarkoituksena on tuoda esille erityistarpeita omaavien henkilöiden osaaminen ja motivaatio työntekoon. Job Shadow Day -päivänä pyritään järjestämään onnistuneita kohtaamisia työnantajien ja työn seuraajien välillä. Päivän aikana työn seuraaja pääsee tutustumaan unelmatyöhönsä oikealla työpaikalla ja näkemään, sopisiko työ hänelle. Työn seuraaminen sopii erityisesti siirtymävaiheessa oleville nuorille, jotka miettivät opintopolkuaan, mutta se soveltuu myös esimerkiksi alan vaihtajille.

Lisätietoa JSD-päivästä täältä

Omistajan tilipäivä on joka kuun 10. päivä ja silloin tilitämme Bonukset puhtaana käteen asiakasomistajien pankkitileille. Tärkein syy ryhtyä asiakasomistajaksi on rahan kilinä pankkitililläsi – kaikkien etujen lisäksi totta kai.

Tilipäivänä kurkkaaminen S-mobiiliin kannattaa, sillä joka kuukausi Omistajan Tilipäivänä löydät sieltä vain yhden päivän voimassa olevia etuja! Edut ovat näkyvissä pari päivää ennen 10:ttä päivää, jolloin ne kannattaa merkitä sydän-ikonista suosikiksi – löydät edun nopeasti kassalla!

Omistajan Tilipäivän etuja ravintoloista:

Raflaamosta löydät paljon ravintolaetuja myös muilta osuuskaupoilta

Seuraavat ravintolaedut ovat voimassa Satakunnan Osuuskaupan ravintoloissa S-mobiilikupongeilla vain tilipäivänä 10.5.2024. Yksi etu/kuponki, ei voi yhdistää muihin etuihin.

Etuja ruokakaupoista:

S-mobiilikupongilla leivonnaispakaste -20% mistä tahansa Satakunnan Osuuskaupan Salesta, S-marketista tai Prismasta:

 

Eikö sinulla vielä ole S-mobiili käytössäsi?

S-mobiili on S-Etukortin haltijoille tarkoitettu sovellus, joka yhdistää S-ryhmän ja S-Pankin palvelut yhdeksi kokonaisuudeksi. S-mobiili on ladattavissa ilmaiseksi App Storesta ja Google Play Storesta sekä osoitteesta s-mobiili.fi. Lataa S-mobiili nyt, niin saat 10 € ostosrahaa!

85 vuotta sitten, vuonna 1939, silloinen Porin Torikadulla sijainnut vanha kauppa purettiin Satakunnan Osuuskaupan toimesta, ja tilalle rakennutettiin Hotelli Satakunta. Hotellin lisäksi rakennuksessa sijaitsivat myös mm. osuuskaupan pääkonttori, päivittäistavarakauppa, rautaosasto, kangaskauppa, maatalousosasto ja keskusvarasto, josta tarvikkeet lähtivät muihin osuuskaupan muihin kauppoihin. Kadun nimi vaihtui myöhemmin Gallen-Kallelankaduksi, olihan kyseessä Akseli Gallen-Kallelan synnyinkodin paikka.

Hotelli Satakunnassa oli 30 huonetta sekä osuuskaupan johtajiston asuntoja. Hotellin ravintolana toimi Suurravintola Satakunta, jossa vietettiin juhlallisia illallisia.

Vuosien varrella majoitustoimintaa kehitettiin. Vuonna 1947 Hotelli Satakuntaan valmistui maakunnan ensimmäinen sähkösauna, ja vuonna 1966 jokainen hotellihuone varustettiin omalla wc:llä ja suihkulla sekä radiolla. Vuonna 1984 valmistui 76 lisähuonetta sisältänyt hotellin Satatorni-siipi, ja 90-luvun alussa hotellia laajennettiin torin laidalle Antteborgin 69 huoneella. Vuonna 1990 hotellin nimi muutettiin Sokos Hotel Vaakuna Poriksi, ja lopulta vuonna 2014 Original Sokos Hotel Vaakunaksi.

85 vuotta myöhemmin Porin Original Sokos Hotel Vaakunassa on 137 huonetta, neljä ravintolaa ja viisi kokoustilaa. Tällä hetkellä uudistamme entisen Satatorni-siiven, nykyisen Svengin huoneita. Uuden ilmeen juhlavuonna saa 35 huonetta ja loput 41 uudistetaan vuoden päästä. Teemahuoneitakin hotellista löytyy kokonaiset neljä kappaletta; kunnianosoitus porilaiselle jääkiekolle, Pori Jazz -huone, Porin Teatterihuone sekä Kankaanpään Salonki, joka on SAMK Taidekoulun opiskelijoiden suunnittelema huone.

-Porin Vaakuna on kaupunkilaisille hyvin tuttu paikka, jossa on vuosien varrella vietetty aikaa erilaisten hetkien ympärillä. Moni muistaa Vaakunan kaupungin parhaimmasta yökerhosta, itselläni on siinä suuri aukko sivistyksessä, harmittelee toimialajohtaja Johanna Väätäinen.

-Olen hyvilläni siitä, että pääsemme uudistamaan 85-vuotiasta Vaakunaa sen ansaitsemalla arvokkuudella ja tarjoamaan hotellivieraille laadukkaan sekä sydämellisen vierailukokemuksen. Tässähän pääsee pian suunnittelemaan jo 100-vuotissyntymäpäiviä, naurahtaa Johanna.

Original Sokos Hotel Vaakunan hotellipäällikkö Riina Kuusijoensuun mukaan tämän päivän Vaakuna haluaa olla hyvä paikallinen toimija, aina asiakkaan asialla. Työtä tehdään suurella sydämellä upean henkilökunnan toimesta asiakasta varten, ja Vaakuna saakin poikkeuksellisen paljon palautetta ystävällisestä, ihmisläheisestä palvelustaan kaikilla hotellityön osa-alueilla. Vaakuna työllistää noin 100 työntekijää, joiden iloinen, sydämellinen asenne työhön näkyy ja tuntuu myös asiakkaalle. Sydämellisyys on todellakin Vaakunan juttu.

Vaakunan tulevaisuuden Riina tiivistääkin pariin sanaan: Ihanat asiakkaat ja upea henkilökunta tekevät Vaakunan kokonaisuudesta jatkossakin hurmaavan ja sinne halutaan palata aina.

Lisätietoja:
Johanna Väätäinen
toimialajohtaja
Matkailu-, ravitsemis- ja liikennekauppa
HoReCa / ABC Retail / Karla
johanna.vaatainen@sok.fi

+358 50 5174801

 

 

Satakunnan Osuuskaupan investoinnit sähköautojen latausasemaverkostoon jatkuvat voimakkaasti tänä vuonna. Porin Sokokselle aukesi tänään kahdeksan peruslatauspisteen latausasema, joka tuo lisää mahdollisuuksia sähköautojen lataukseen ydinkeskustan alueella. Kesän 2024 loppuun mennessä ABC-latausasemia on Satakunnan Osuuskaupan toimipaikkojen yhteydessä jo 15 kappaletta. Tulevissa avauksissa satsataan erityisesti suurteholataukseen.

Uusia ABC-latausasemia avataan Satakunnan Osuuskaupassa tänä vuonna S-marketien ja ABC-liikennemyymälöiden yhteyteen: S-market Harjavalta ja Kokemäki sekä ABC-liikennemyymälät Kiikoinen ja Tikkula saavat suurteholatausasemat. Osassa rakennustyöt ovat jo alkaneet, tarkemmat ajankohdat avauksille tarkentuvat kevään aikana.

-Peruslatauspisteiden lisäksi ABC-latausasemille avataan asiakkaiden toiveiden mukaisesti useita suurteholatauspisteitä, joilla auton voi ladata nopeasti myös lyhyemmän asioinnin yhteydessä. S-ryhmällä on jo nyt 900 teho- ja suurteholatauspisteen verkosto valtakunnallisesti, ja Satakunnan Osuuskauppa on mukana kasvattamassa sitä entisestään, ryhmäpäällikkö Kimmo Järvi kertoo.

Satakunnan Osuuskaupan ensimmäiset ABC-latausasemat avattiin syksyn 2021 aikana. Tällä hetkellä niitä on yhteensä 10 kappaletta. Asemilla on peruslatauspisteitä (teho max. 22 kW) yhteensä 32, teholatauspisteitä* (teho max. 100 kW) 7 ja suurteholatauspisteitä (teho max. 150 kW) 21 kappaletta.

Valtakunnallisesti ABC-latausverkosto on laajentunut voimakkaasti ja latausasemia oli vuoden 2023 lopussa 294. ABC-latauksella on Suomen suurin teho- ja suurteholatausverkosto. Ensimmäinen ABC-latausasema avattiin 27.4.2021 Prisma Itäkeskuksen yhteyteen Helsinkiin.

Asiakkailta kiitosta hinnoittelumallista

ABC-latauksen asiakkaat ovat olleet erityisen tyytyväisiä ABC-latauksen hinnoittelumalliin. Hinnoittelu on käyttäjien toiveiden mukaisesti kilowattituntiperusteinen sekä perus- että teho- ja suurteholatauksessa, eli asiakas maksaa ladatusta sähköstä.

ABC-latauksen koko asiointi tapahtuu ABC-mobiili-sovelluksen avulla. Sovelluksesta löytyy mm. latauspisteiden tila ja määrät, tehotiedot sekä ajankohtaiset hinnat.

Lisätietoa ABC-latauksesta ja verkoston ajantasainen tilanne on kerrottu ABC-mobiilissa tai osoitteessa
https://www.abcasemat.fi/sahkoauton-lataus

Lisätietoja:
ryhmäpäällikkö Kimmo Järvi
Satakunnan Osuuskauppa
p. 050 5360345
kimmo.jarvi@sok.fi