Aitoa lähiruokaa Satakunnasta

Satakuntalainen lähiruoka, nousee omasta pellosta, omien käsien voimalla. Se on rakkaudella suunniteltu ja toteutettu. Omien kylien kätköissä keksitty ja intohimolla tarjolle aseteltu, oman kaupan hyllylle nostettu. Se on hyvien satakuntalaisten yhteistyöllä rakennettu ja oman maakunnan hyvinvointia ja ympäristöä vaalien valmistettu.

Satakuntalainen lähiruoka maistuu, ja tuo hyvinvointia alueelle, ihmisille ja yrityksille. Se on juuri oikeanlaista, satakuntalaiselle sopivaa, satakuntalaista lähiruokaa.

Savulohi

  • n. 600 gr lohifilettä (merisuolaa reippaalla kädellä)

Ostaessasi kalaa, pyydä palvelutiskin henkilökuntaa savustussuolaamaan file valmiiksi. Laita sähkösavustimeen savustuslastuja ja muutama sokerinpala niille tarkoitetun pellin päälle. Laita savustimen johto seinään. Laita lohi folioidun pellin päälle ja pönttöön 25 minuutiksi.

Yllätä ystävät mielettömän herkullisella savulohella.

Rusetat ja pesto

  • 1 ps Ulla pakarin aurinkopatua
  • Leipäjuustoa
  • Mansikoita
  • Oliiviöljyä paistamiseen

Pesto

  • 1 ruukku basilikaa
  • 50 gr mantelilastuja
  • 2 valkosipulin kynttä (tai 1 iso)
  • 1 dl oliiviöljyä
  • Ripaus suolaa ja mustapippuria

Laita peston ainekset astiaan ja surauta survimella sileäksi. Anna maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua. Pesto sopii niin leivän päälle, kuin pastan joukkoonkin. Voit koittaa myös pitsan päällä!

Viipaloi leipä ja paista öljytyllä pannulla rapeaksi molemmin puolin. Levitä paistettujen leipäsiivujen päälle pestoa. Laita lopuksi leipien päälle mansikka- ja leipäjuustopaloja.

Mustikkapiirakka

  • 250 gr huoneenlämpöistä vettä
  • 2,5 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl mantelijauhetta
  • 2 tl kaardemummaa
  • 200 gr mustikoita
  • 2 rkl sokeria

Mansikkasalsa

  • 250 gr mansikoita
  • 2 tomaattia
  • 1 pieni punasipuli
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl tummaa balsamiviinietikkaa
  • 2 rkl tilliä