Kaupan työntekijät koronakevään sankareina – Jonna


07.07.2020

Kaupan työntekijät kuuluvat koronakevään sankareihin. Esittelemme heistä kesän mittaan muutamia meiltä Satakunnan Osuuskaupasta.

Asiakaspalvelua aurinkoisella asenteella

Jonna Kangas on reipas nuori nainen, joka on löytämässä kaupan alasta sen oman juttunsa. Vuonna 2015 hän sai ylioppilaaksi kirjoitettuaan kesätyöpaikan Harjavallan S-marketista ja työskentelee siellä nyt vakituisesti.

– Kävin välillä vähän aikaa opiskelemassa sairaanhoitajaksi, mutta se ei sitten ollut minun alani. Kaupassa työskentelystä sen sijaan tykkään ihan hirveästi. Helposti voisi ajatella, että päivät täällä ovat aika samanlaisia, mutta niin ei todellakaan ole. Joka päivä oppii jotakin uutta, Jonna toteaa.

Hän käy toisiaan myös tekemässä vuoroja osuuskaupan muissa S-marketeissa ja Sale-myymälöissä, mikä tuo vaihtelua ja avaa silmiä.

Kulunut kevät toi mukanaan ennen kokemattomia haasteita, kun myymälässä lähdettiin toteuttamaan uudenlaisia toimintatapoja koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

– Aluksi ajattelin, että apua, kuinka osaan pitää turvavälin asiakkaaseen, joka tulee hyllyjen välissä kysymään jotain, sosiaalinen ja asiakaspalvelusta pitävä nainen toteaa.

– Mutta ihmeen nopeasti me kaikki sisäistimme uudet, turvalliset tavat. Hommat ovat sujuneet nätisti, kun kaikki – niin henkilökunta kuin asiakkaat – joustavat tarpeen mukaan.

Osana vuoden työryhmää

Jonna kuuluu myymälänsä hyllykarttatiimiin ja huolehtii myös yksikön Facebook-sivujen päivittämisestä. Asiakaspalautteisiin hän vastaa mielellään.

– Kun Uusimaa keväällä suljettiin, eräs helsinkiläinen rouva kyseli huolestuneena, kuinka hän voi auttaa iäkästä äitiään ruokaostoksissa. Oli hienoa päästä kertomaan, että meillä on otettu käyttöön ostosapu eli mahdollisuus tilata ostokset sekä tarvittaessa myös kotiinkuljetus. Tilaukset voi tehdä joko netissä Foodien kautta, sähköpostilla, soittamalla meille tai jopa jättämällä tilaustoiveet myymälän postilaatikkoon.

Korona-ajan toimenpiteistäkin on tullut jonkin verran kyselyjä. Myös niihin Jonna on voinut hyvillä mielin vastata, että paljon on tehty ja tehdään hygienian ja turvallisen ostamisen eteen.

– Fiilis henkilökunnan kesken on säilynyt hyvänä, vaikka korona-aika onkin tuonut paljon uutta omaksuttavaa ja lisää töitä. Apukäsiä on ollut paikalla, kun henkilökuntaa on siirtynyt työskentelemään marketteihin muilta toimialoilta.

– Uusia naamoja on näkynyt täällä harva se päivä. Ihan älyttömän hyvin he ovat oppineet asiat ja olleet isona apuna, Jonna toteaa.

S-market Harjavalta valittiin hiljattain Satakunnan Osuuskaupan vuoden 2019 työryhmäksi. Perusteluissa todettiin muun muassa, että yksikkö onnistui toiminnassaan ja tavoitteissaan hienosti. Toimipisteessä korostui erinomainen esimiestyö sekä koko henkilökunnan tavoitteellinen yhdessä tekeminen.

Jonna Kangas on tunnustuksesta iloinen.

– Meillä työskentelee joukko ammattitaitoisia ihmisiä. Me osaamme juttumme!

Jonna toivoo, että korona-ajasta voidaan pian siirtyä normaaliin elämään.

– Kotona meillä on ravihevosia, joten on tosi ihanaa, että ravit ovat taas alkaneet. Kesältä odotan myös jalkapallotreenejä yhdessä kavereiden kanssa.

 

Artikkelisarjan muut osat:

  1. Lotta
  2. Anna-Kaisa
  3. Juulia
  4. Jonna