Kaupan työntekijät koronakevään sankareina – Juulia


30.06.2020

Kaupan työntekijät kuuluvat koronakevään sankareihin. Esittelemme heistä kesän mittaan muutamia meiltä Satakunnan Osuuskaupasta.

Sokoksesta Kankaanpään S-markettiin

Kun koronauutiset Suomessa alkoivat voimistua ja monenlaiset rajoitukset astuivat voimaan, muuttivat ihmiset kulutuskäyttäytymistään. Tavarataloissa ja erikoisliikkeissä näkyi nopeasti, että asiakkaat siirtyivät ostoksille verkkoon.

Juulia Virta ehti työskennellä Sokoksen kosmetiikkaosastolla vajaan vuoden, kun työt keväällä vähenivät dramaattisesti. Niin kävi monelle muullekin.

En osannut aluksi olla mitenkään huolissani koronasta. Olin ehtinyt alkuvuodesta käydä ulkomailla, eikä siellä ollut silloin mitään hälyttävää näkyvissä. Tilanteen vakavuus oli sitten aikamoinen yllätys, hän myöntää.

Nyt oli hieno asia se, että työnantaja sattui olemaan osuuskauppa, jolla on monenlaista toimintaa maakunnassa. Lomautetuksi ei tarvinnut jäädä, kun osuuskauppa lähes välittömästi ilmoitti kouluttavansa ihmisiä avuksi marketteihin, joissa asiakasmäärät puolestaan kasvoivat.

Juulia kävi opettelemassa marketin kassajärjestelmän S-market Herkussa eli samassa Sokoksen talossa. Tämän jälkeen nuori nainen hyppäsi autoonsa ja suunnisti kohti Kankaanpäätä. Siellä hän tarttui rivakasti ruokakaupan töihin.

Hyllyttämistä, kassatyötä, ostosten keräilyä asiakkaille ja tietysti asiakaspalvelua, hän luettelee tehtäviään S-market Kankaanpäässä.

  Tosi hyvin otettiin vastaan ja apua on saanut työkavereilta aina kysyessä, hän kiittelee.

Oman alan työt kiinnostavat

Yksi korona-ajan tärkeimmistä vaatimuksista kaupan alalla on ollut jatkuva hyvästä hygieniasta huolehtiminen. Juulialle tämä on tuttua juttua, sillä hän on koulutukseltaan kosmetologi. Siinä työssä hygieniavaatimukset ovat aina olleet korkeita.

Hoitotyötä mieluisampaa hänelle on ollut työskentely tuotteiden ja asiakaspalvelun parissa kosmetiikan myyjänä. Parhaillaan hän täydentää koulutustaan tällä alueella.

Näyttää siltä, että juhannuksen jälkeen voin työskennellä puolet vuoroista jälleen Sokoksella ja toisen puolen Kankaanpäässä. Tietysti oman alan tehtävät kosmetiikan parissa kiinnostavat, mutta hyvä ja opettavainen on ollut myös tämä S-market-aika, hän sanoo.

Söörmarkussa asuva nainen odottaa kesältä aurinkoa, uintia ja grillaamista – ihan perinteisiä juttuja. Hyvään työvireeseen päässeenä hän miettii, että taitaa säästää kertyneet lomapäivät syksymmälle.

Artikkelisarjan muut osat:

  1. Lotta
  2. Anna-Kaisa
  3. Juulia
  4. Jonna