Siirin ja Annan kesätyössä parasta on monipuolisuus


24.07.2024

Luvian S-marketissa tuotteet kulkevat lavalta hyllyyn iloisen naurun säestyksellä. Kesätyöntekijät Anna Ilmonen ja Siiri Pärkö ovat purkamassa aamun kuormaa. Lava tyhjenee rivakasti, seisoskeluun ei ole aikaa eikä haluakaan: töitä tänne on tultu tekemään ja iloisella mielellä työt sujuvat sutjakasti.

Siiri kertoo kesätyöhakuun kuuluneen ryhmähaastattelun olleen erittäin positiivinen kokemus. Haastattelun vetäjät olivat rentoja ja loivat kivan, luottavaisen ilmapiirin, jossa oli helppo puhua. Joku saattaa arastella ryhmähaastattelutilannetta, mutta ihan turhaan.

Molemmat ”kesurit” osasivat odottaa kassalla olemista ja kuormien purkua, työn monipuolisuus on kuitenkin päässyt yllättämään. Ikärajavalvonta, reiät, eli virallisemmin hyllypuutteet, päiväykset, veikkauskone, alennusrytmi ja monet muut asiat, jotka oppii vain tekemällä. Asiakaskohtaamiset ovat työn tärkeintä antia ja hyvä mieli tulee, kun asiakas lähtee iloisena kaupasta. Kesätyöntekijöille, kuten pidempäänkin työssä olleille,  saattaa sattua kaikenlaisia kommelluksia, tämä kaksikko kuitenkin on niiltä välttynyt. Perehdytys on ollut perusteellista ja kokeneemman henkilökunnan tuki on aina lähellä, jos sitä tarvitaan.