SAMK ja Satakunnan Osuuskauppa tekivät kumppanuussopimuksen


Jo pitkään yhteistyötä tehneet SAMK ja Satakunnan Osuuskauppa ovat tehneet kumppanuussopimuksen.

09.03.2020

Sopimuksellinen kumppanuus oli luonnollinen jatkumo hyvälle yhteistyölle. Tavoittelemme kumppanuudella yhteistyön syventämistä, laajentamista ja systematisointia; uusia yhteistyömuotoja ja uusia, rohkeitakin avauksia. Tässä tekee sopimuksen kaksi vahvaa kumppania, joilla on paljon annettavaa toisilleen.

”SAMK:n liiketalouden opiskelijat ovat meille palvelualojen yrityksenä erityisen tärkeä ryhmä. Esimerkiksi tekoälyn tai robotiikan hyödyntäminen liiketoiminnoissa voisi olla yksi yhteistyön etenemissuunta, osuuskauppa saattaisi olla sopiva tutkimus- ja testausalusta tämän tyyppisille kehittämishankkeille. Myös osuustoiminnasta kertominen ammattikorkeakoulun opiskelijoille on meille tärkeä asia. Ja ylipäänsä yhteistyö Satakunnan alueen toimijoiden kesken on hieno juttu”, avaa toimitusjohtaja Harri Tuomi ajatuksiaan.

Satakunnan ammattikorkeakoulun vararehtori Cimmo Nurmi toteaa, että ”Kumppanuus monialaisen Satakunnan Osuuskaupan kanssa on täynnä uusia mahdollisuuksia: harjoittelupaikkoja, opinnäytetöitä, kehityshankkeita, asiantuntijavaihtoa sekä täsmä- ja tutkintokoulutusta. Edellisiä voidaan tarkastella sekä opetuksen, että tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan osalta. Osuustoiminnallisen sisällön tuominen soveltuviin opetussuunnitelmiin on hieno avaus Satakunnan Osuuskaupalta.”

Satakunnan Osuuskauppa on 70 300 jäsenensä omistama osuuskunta, jonka toimialat ovat market- ja tavaratalokauppa, matkailu- ja ravitsemiskauppa, liikennemyymälä- ja polttonestekauppa sekä auto- ja autotarvikekauppa. Satakunnan Osuuskauppa on kehittyvä palvelualojen yritys ja myös suurin yksityinen työllistäjä Satakunnassa. Työntekijöitä osuuskaupalla on noin 1 200. Liikevaihto vuonna 2019 oli noin 379 miljoonaa euroa. Toiminta-ajatuksena on tuottaa kilpailukykyisesti etuja ja palveluita asiakasomistajille. Yritys käyttää kaiken toiminnastaan syntyvän tuloksen alueen asiakasomistajien hyväksi: vuonna 2019 asiakasomistajille maksettiin Bonuksia 12,3 miljoonaa euroa, toiminnan tuloksen ollessa ennen veroja 5,3 miljoonaa euroa.

www.samk.fi

Lisätietoja:

Vararehtori Cimmo Nurmi
Satakunnan ammattikorkeakoulu
0447103371
cimmo.nurmi@samk.fi

Toimitusjohtaja Harri Tuomi
Satakunnan Osuuskauppa
0447251551
harri.tuomi@sok.fi